You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Moeder van Anna – Ghana – Mensenrechten project

Kakum rainforest in Ghana

1. Wat is was je eerste schrik toen je dochter voorstelde om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen?

Mijn grootste zorg was haar veiligheid. Ik was bezorgd dat het reizen door het land niet veilig zou zijn vanwege het openbaar vervoer, wat daar heel anders is dan wij gewend zijn. Daarnaast was ik ook bezorg over haar gezondheid of dat goed zou gaan.

2. Hoe ging Projects Abroad om met uw bezorgdheid?

Vanaf het begin werden we gerustgesteld, en ik vond het erg fijn dat er altijd iemand was aan wie ik mijn vragen kon stellen, maar die ook ervaringen had in het land.

3. Had je genoeg contact met het kantoor voorafgaand aan het project?

Ja, meestal hadden we telefonisch contact. Ik heb het personeel van Projects Abroad als zeer vriendelijk ervaren en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Ze gaven de indruk dat niets te veel was en namen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden om zo ook mijn ongerustheid weg te nemen.

4. Vond je het geruststellend dat je dochter werd ondersteund door een van onze lokale medewerkers tijdens haar tijd in het buitenland?

Ja, zeker.

5. Vond je dat je dochter vaak genoeg de kans had om contact te zoeken met thuis toen ze weg was?

Ja, ze had een lokale sim card gekocht, wat het erg goedkoop maakte om naar huis te bellen, dus we hoorde regelmatig van haar toen ze weg was.

6. Zijn er bepaalde problemen opgetreden waar u bij betrokken moest zijn toen je dochter weg was?

Ja, mijn dochter had besloten om haar verblijf in Ghana met drie weken te verlengen. Hierdoor moest ze haar vluchten veranderen, maar omdat het zo makkelijk was om contact met haar te zoeken was dit snel opgelost.

7. Wat voor effect heeft deze ervaring op uw dochter gehad? Heeft de ervaring haar bijvoorbeeld geholpen bij het maken van een keuze voor haar opleiding of werk?

Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen en het was een grote stap richting zelfstandigheid en het volwassen worden. Ze heeft meegewerkt aan het Human Rights project in Accra, tijdens dat project heeft ze besloten om haar carrière op dat gebied te beginnen.

8. Zou je Projects Abroad aanbevelen?

Ja, want het was voor zowel mijn dochter als voor mezelf geruststellend dat er een plek was waar ze ten alle tijden terecht kon en dat ze daar niet alleen was. Ook het feit dat andere vrijwilligers als eerder hadden deelgenomen aan het project en enthousiast en gezond weer waren teruggekomen, gaf een geruststellend gevoel. Als moeder zijnde vind ik dit prettig en hierdoor maakte ik me minder zorgen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲