You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk met een beperkt budget

Projects Abroad biedt enkele tips voor vrijwilligers om zelfs met een beperkt budget vrijwilligerswerk te kunnen doen

Droom je er al langer van om naar het buitenland te reizen en je in te zetten als vrijwilliger, een nieuwe cultuur te ontdekken en een blijvende impact te maken? Maar laat je budget het niet toe?

Bij Projects Abroad draag je rechtstreeks bij aan waardevolle projecten die we zonder jouw hulp niet zouden kunnen steunen. Daarom helpen we je graag verder met enkele tips zodat ook jij je droom kan waarmaken:

1. Vergelijk je opties

Je hebt misschien al een project in gedachten, maar je twijfelt of het voor jou financieel haalbaar is. Dan kan het een goed idee zijn om je opties te vergelijken. De deelnamekosten kunnen namelijk per bestemming en per project verschillen. De deelnamekosten voor de projecten zijn in Nepal het laagst en passen daarom het beste bij mensen met een beperkt reisbudget.

2. Sponsor je project

Om je te helpen het hele financiële plaatje rond te krijgen, hebben we voor jou een uitgebreide fondsenwervingsgids opgesteld. Hieruit kan je verschillende ideeën halen om geld in te zamelen om je reis te kunnen bekostigen. Betrek je vrienden en familie bij je reisplannen en maak hen enthousiast over de bijzondere reis die je gaat ondernemen!

3. Vrijwilligerswerk voor een langere periode

Als jij je voor een langere periode inzet als vrijwilliger dan kan je een grotere bijdrage leveren aan je project, zal je meer ervaring kunnen opdoen en zal je meer betrokken zijn met de mensen en gemeenschappen waarmee je werkt. Daarnaast is het ook veel kostenefficiënter om voor een langere periode naar het buitenland te reizen. Allereest zal de prijs van je vliegticket niet veel verschillen, bij een lange of korte verblijfsduur en zijn de deelnamekosten in verhouding lager naarmate je langer blijft. Dit komt omdat onze vaste organisatiekosten zijn verwerkt in de prijs voor 2 weken en er een vast bedrag per extra week bij komt. Zo komen de gemiddelde deelnamekosten per week goedkoper uit als je voor 4 weken of langer blijft, dan als je voor 2 weken deelneemt.

4. Spreid je kosten

De deelnamekosten hoef je niet meteen na je inschrijving volledig te betalen. We vragen je eerst om een aanbetaling van 295 Euro te doen, om jouw deelname te bevestigen. Deze aanbetaling wordt van de totale deelnamekosten afgetrokken. De rest van de deelnamekosten kun je gespreid betalen.

5. Plan je extra uitgaven

Naast de deelnamekosten voor het totaalpakket, zal je enkel nog een bedrag in je budget moeten opnemen voor je vlucht, een eventueel visum en uitgaven in je vrije tijd. Onder vrije tijd kun je denken aan een avondje uit, het kopen van souvenirs of zelf georganiseerde weekendtrips. Hoeveel geld je hiervoor nodig hebt, is geheel afhankelijk van je eigen bestedingspatroon en het prijspeil in jouw gekozen bestemming. Uit ervaring kunnen wij je wel het advies geven dat de gemiddelde vrijwilliger €100 tot €250 per maand besteedt.

6. Start tijdig met je voorbereiding

Om jouw droomproject werkelijkheid te maken kan je het beste tijdig starten met de voorbereiding op je reis. Daarnaast heb je ook een grotere kans op voordelige vliegtickets als je je plannen ruim van te voren vastzet. Het opstellen van een concreet plan en tijdspad, zal je ook helpen je doelen te bereiken. Zo zal je gemakkelijker het totaalbedrag bij elkaar kunnen krijgen als je op tijd begint met sparen. Zelfs een klein bedrag dat je maandelijks opzij zet, kan al snel groeien tot een mooi budget voor een onvergetelijke reis!

Vrijwilligerswerk dat past bij je budget

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲