You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad in de Pers

Op deze pagina vindt je een verzameling van de nieuwsartikelen over Projects Abroad of onze vrijwilligers, welke zijn gepubliceerd in de media.

delta-lloyd December 2017, Denk in Doen, initiatief van Delta Lloyd, Ontwikkel jezelf: doe vrijwilligerswerk in het buitenland!

"Jezelf ontwikkelen kan met cursussen, maar heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk in het buitenland? Caro ging voor een paar weken naar een ontwikkelingsland, om iets te betekenen voor vrouwen in Tanzania. Lees hier zijn ervaringen en tips."

"Na mijn studie heb ik een half jaar vrijwilligerswerk gedaan in India. Ik wilde nu ook weer iets goeds doen voor de wereld. Maar dan niet achter de computer, maar echt met mijn voeten in de klei. Omdat ik een achtergrond heb bij een bank, koos ik voor dit microkredietproject."

Klik hier om het artikel te lezen.
yourtravelguideonline Oktober 2017, TamTam – clubblad WNF-Rangerclub, artikel over bezoek WNF-rangers aan het Haaienbescherming project van Projects Abroad in Fiji, "Op expeditie naar de haaien"

"In deze TamTam krijg je een voorproefje van de avonturen van WNF-Rangers Simeon en Stella. Samen met Zapp-presentatrice Rachel gingen ze naar Fiji. Daar zijn ze gaan kijken wat er met het opgehaalde geld van Zapp Your Planet: Haai-alarm! gebeurt."

"Simeon en Stella hebben er super veel zin in. Bij Zapp Your Planet: Haai-alarm! is € 621.780,- opgehaald en deze twee WNF-rangers gaan kijken wat het Wereld Natuur Fonds hiermee doet om de haaien te beschermen."

yourtravelguideonline April 2017, yourtravelguideonline.nl, Vrijwilligerswerk op San Cristóbal, Interview met Inge van den Brand

"Marcel Korbee is reisblogger en sprak met vrijwilliger Inge over haar tijd op de Galapagos Eilanden."

"Ik heb een aantal organisaties bekeken en vergeleken, uiteindelijk kwam ik terecht bij Projects Abroad. Zij organiseren verschillende projecten in verschillende landen waardoor voor mij de keus heel groot was. Ik wist meteen dat ik een sportproject wilde gaan doen omdat ik sporten heel erg leuk vind en sporten universeel is waardoor iedereen het kan en kent."

Klik hier om het artikel te lezen.
Studeren Januari 2017, Studeren=, Artikel over het tussenjaar van Daan, "In dat tussenjaar ben ik in één klap volwassen geworden!"

“Daan Visseren was 17 toen hij zijn vwo-diploma op zak had. Hij besloot niet meteen te gaan studeren, maar een jaar vrijwilligerswerk te doen. “De beste beslissing van mijn leven!”

“Na mijn eindexamen had ik nog geen goed beeld van wat ik precies wilde studeren,” vertelt Daan, inmiddels eerstejaarsstudent aan het University College in Utrecht. “Ik was altijd erg breed geïnteresseerd: mensenrechten vond ik interessant, maar geneeskunde leek me ook wel wat. Door er een jaartje tussenuit te gaan hoopte ik mezelf op verschillende gebieden verder te ontwikkelen.””

Klik hier om het artikel te lezen.
Girlz magazine September 2016, Girlz magazine, Studeren? Eerst de wereld verkennen!

“Mandy Jorna gaat via Project Abroad het Global Gap year doen: vrijwilligerswerk in Ghana, Zuid-Afrika, Peru, Nepal en Thailand”

“Ik kijk er ontzettend naar uit om andere culturen te zien en tegelijkertijd mensen te helpen. Ik denk dat ik mezelf wel tegen zal komen, maar daar leer ik alleen maar van. Wat zo'n reis met je doet? Ik denk dat je er heel erg open-minded van wordt. Volgend jaar wil ik aan de Erasmus universiteit in Rotterdam Art & Culture gaan studeren, maar ik houd er rekening mee dat deze keuze door mijn reis nog kan veranderen.”

Klik hier om het artikel te lezen.
De Wassenaarse Krant Juli 2016, De Wassenaarse Krant, Dorpsgenoten: Maarten Jansen (16)

“Maarten Jansen vertelt over de invulling van zijn zomervakantie op het voetbal project van Projects Abroad in China”

“Ik ga naar Shanghai en ga daar vrijwilligers werk doen. Ik ga jongens van 5 t/m 15 jaar voetballes geven en extra techniek bijbrengen. Er zijn daar goed opgeleide trainers, die de trainingen verzorgen en ik mag daar helpen met het organiseren van wedstrijdjes, toernooien maar ook met de trainingen. Ik word gehuisvest in een appartement en heb al gehoord dat ik daar met een 19 jarige Brit kom te zitten, ook krijg ik elke dag geld voor levensonderhoud en 2 uur per dag Chinese les. Elke ochtend geven we trainingen en de middag mag je zelf invullen”

Klik hier om het artikel te lezen.
Leefjepensioen June 2016, Leefjepensioen.nl, Artikel over de gepensioneerde Marjo aan het natuurbehoud project in Kenia

“Ik wilde altijd al een keer naar Afrika, maar niet op de toeristische manier”

“Marjo van Hal (60) wilde altijd al een keer naar Afrika, maar niet als toerist. Dus besloot ze in februari 2016 een maand lang vrijwilligerswerk te doen in een natuurreservaat in Kenia. Ze repareerde onder andere gaten in het hek dat het natuurgebied omringde, stond in alle vroegte op om te turven welke vogels in het gebied aanwezig waren en observeerde het doen en laten van de giraffen. Ze vertrok echter niet alleen naar het Afrikaanse land. Ze ging samen met goede vriend Remco Klapwijk (22). “Hij had mijn kleinzoon kunnen zijn, hij is tenslotte veel jonger dan ik, maar ik kan mij niet voorstellen dat ik met iemand anders naar Kenia was gegaan dan met hem.””

Klik hier om het artikel te lezen.
Onderwijsblad Juni 2016, Onderwijsblad, Voor de klas in verre landen

“Leerkracht Luuk Bijl vertelt over zijn ervaring als docent in Kenia in 2013”

“De kinderen waren gewend om een tik met een stok te krijgen als ze lastig waren. Omdat ik niet sloeg, moesten ze wennen aan de vrijheid. Daarna bloeide ze op en was er veel wederzijds vertrouwen." Bekijk hier een video van een interview dat we in 2013 met Luuk hielden tijdens zijn verblijf in Kenia.”

Klik hier om het artikel te lezen.
Trouw Mei 2016, Trouw, artikel over plannen van vrijwilliger Steyn Janus na zijn examen.

“Artikel Steyn Janus in Trouw”

“Ik ga in de buitenwijken van Kathmandu huizen bouwen. Daar is laatst een hele zware aardbeving geweest.” Na het vrijwilligerswerk gaat hij twee weken alleen reizen. “Ik heb in de reisgids al wat plekken aangestipt waar ik graag naartoe wil. Daar kijk ik wel wat ik red qua tijd.” Steyn wil graag zijn steentje bijdragen aan een betere wereld, maar hij denkt dat het werk en de reis ook leerzaam zijn. “Ik ga niet per se om mijzelf te verrijken, maar ik hoop toch dat ik rijker terug kom.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.
Sa.nl  Januari 2016, SA! sa24.nl, artikel over de passie van Projects Abroad deelnemer Rudi Witvoet voor Togo na zijn deelname aan een sociaal project.

“Weeshuis laat Rudi en Marijke Witvoet niet los”

“Rudi nam in februari 2015 voor 4 weken deel aan een sociaal project in Togo en zet zich sindsdien in voor het weeshuis waar hij als vrijwilliger aan de slag ging. Togo maakte grote indruk op Rudi en hij is vast besloten zich te blijven inzetten voor betere voorzieningen in het weeshuis. Lees daarnaast ook het ervaringsverhaal dat Rudi schreef voor onze website.”

Lees het gehele artikel
dinkellandvisie.nl  April 2015, dinkellandvisie.nl, Denekamp

“Denekampse Ilse de Lat actief bij wederopbouwproject in rampgebied Nepal”

“Denekampse Ilse de lat is actief bij het Wederopbouw project in rampgebied Nepal. Ze was nog maar sinds 10 jl. in Nepal, waar ze aan de slag zou gaan als ‘operations manager’ voor diverse projecten voor de organisatie Projects Abroad.”

Lees het gehele artikel over Ilse de Lat in Nepal
Volkskrant & Wageningen Universiteit  December 2014, Volkskrant & Wageningen Universiteit, Onderzoek naar vrijwilligerstoerisme

“Richtlijnen & de Nederlandse vrijwilligerstoerisme sector”

“Een inventarisatie van Nederlandse aanbieders van vrijwilligerstoerisme en in hoeverre zij internationale vrijwilligerstoerisme richtlijnen geïmplementeerd hebben in hun beleid”

Lees het gehele artikel
Gezinopreis.nl  Augustus 2014, Gezinopreis.nl, artikel over vrijwilligerswerk samen met het gezin

“Vrijwilligerswerk met het gezin in het buitenland”

“Maak je reis nog bijzonderder door vrijwilligerswerk met het gezin te doen. Als gezin op reis is al een avontuur met alles wat jullie vooraf en ter plaatse tegenkomen. Kies je voor een vrijwilligersproject tijdens een reis, dan ga je nog meer op in de lokale cultuur omdat je zelf ook echt als een local leeft. Bovendien help je samen mee bij een waardevol vrijwilligersproject waar je met elkaar een bijzondere ervaring opdoet. In dit artikel lees je de ervaringen van gezinnen die de uitdaging aangingen in Ghana, Ecuador en Kenia.”

Lees het gehele artikel op Gezin op reis
denieuweschakel.nl  Juni 2014 dinkellandvisie.nl, interview met Jeske Bekkers voorafgaand aan haar vrijwilligersreis naar Jamaica.

“Interview met Jeske Bekkers voorafgaand aan haar vrijwilligersreis naar Jamaica”

“Belangrijk vinden zowel Jeske als haar ouders dat ze dit op een veilige manier aanpakt. Daarom de keuze voor Projects Abroad, een internationale organisatie die jongeren vanaf 16 jaar begeleidt op het gebied van o.a. vrijwilligerswerk in Afrika, Azie, Latijns-Amerika, Pacific en Oost Europa. De organisatie helpt haar bij alle stappen die Jeske zal moeten zetten. Van oriëntatie tot het vertrek uit Nederland en van haar aankomst in Jamaica tot aan haar terugkomst in Nederland.”

Lees het gehele artikel
nieuwsblad,nl  September 2013, nieuwsblad.be, Brasschaat

“Brasschaatse Nina Verder doet vrijwilligerswerk in Cambodja”

“Nina Verder heeft deelgenomen aan de jongerenreis naar Cambodja en daar gedurende twee weken sociaal vrijwilligerswerk verricht. ‘Het werd een onvergetelijke ervaring’, vertelt ze. ”

Lees het gehele artikel over Ilse de Lat in Nepal
Algemeen dagblad  Augustus 2013, Algemeen dagblad, artikel over vrijwilligerswerk samen met het gezin

“Samen met je kids de wereld verbeteren”

“Met heel het gezin naar een ver land om de vakantie de combineren met het verrichten van vrijwilligerswerk.”

Lees het gehele artikel
alblasserdamsnieuws.nl  Januari 2013, alblasserdamsnieuws.nl

“Alblasserdamse vriendinnen willen aan de slag als vrijwilliger in Tanzania”

“Toen Nadia en Lara onlangs op de televisie een programma zagen over hulp in Afrika, wisten zij het zeker: ‘Dit gaan wij ook doen. We gaan daar helpen’ Zij wonnen via internet informatie in en kwamen terecht bij de organisatie Projects Abroad.””

Lees het gehele artikel met Nadia Kamminga en Lara Pardo
nieuwsblad,nl  September 2012, dichtbij.nl, Almere

“Familie Luttik uit Almere op avontuur in Ecuador”

“Zou het niet geweldig zijn om met z’n vieren twee maanden weg te gaan, Nederland achter ons te laten en even met hele andere dingen bezig zijn?” Met deze wens in ons hoofd ontstond het idee om onze vakantiedroom te verbinden aan vrijwilligerswerk. Maar kun je als gezin wel vrijwilligerswerk doen? Via internet kwamen ze op de website van Projects Abroad en de reis naar de Galapagos eilanden, gevolgd door een reis op het vaste land van Ecuador en Peru werd werkelijkheid. ”

Lees het gehele artikel van de familie Luttik over hun avontuur in Ecuador
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲