You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Gedegen voorbereidingstraining door Stichting Muses

Muses

Het vrijwilligersnetwerk Muses is een non-profit organisatie die wordt gerund door vrijwilligers. Doel van de stichting is om effectief en duurzaam vrijwilligerswerk te bewerkstelligen, door middel van goede voorbereiding, overdracht, evaluatie en terugkoppeling.

De trainingsdag

Stichting Muses wil de impact van vrijwilligers vergroten en hiervoor hebben zij professionele trainingsdagen opgezet. En jij kunt hieraan deelnemen! Tijdens de dag wordt er gekeken naar jou als persoon, wat je motivatie, kwaliteiten en valkuilen zijn, wat je denkt bij te dragen en welke je als vrijwilliger op je neemt. Je komt erachter of je voldoende bent voorbereid op de cultuurverschillen en wat je kunt doen om je (nog) beter in te lezen. Daarnaast maak je kennis met acties om geld in te zamelen en weet je wat duurzaamheid inhoudt. De training beantwoordt in ieder geval de volgende vragen:

 • Hoe ga jij om met cultuurverschillen en de cultuurshock?
 • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
 • Welke kwaliteiten heb jij en hoe zet jij die in op jouw project?
 • Hoe kun jij binnen een paar weken écht iets betekenen voor jouw project?
 • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project?
 • Hoe besteed je de donaties duurzaam?

Het is elke keer weer een professionele en interactieve dag, die ook nog eens gezellig is en je ontmoet veel andere vrijwilligers. Dit zorgt ervoor dat jij goed voorbereid op reis gaat en alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt!

Reacties van deelnemers aan de trainingsdag:
‘Een absolute aanrader voor een goede voorbereiding!’
‘Het was goed, informatief, gezellig en persoonlijk.’
‘Leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten, je hoort dingen waar je nog niet over hebt nagedacht.'
'Door de training ben ik bewuster gaan nadenken over mijn reis en ben ik beter voorbereid'

Wijzer met Kids training

Als je op jouw project met kinderen gaat werken, dan is de aanvullende training 'Wijzer met Kids' een aanrader. Om als vrijwilliger jouw bijdrage zo stimulerend mogelijk te maken leer je allerlei tips en trucs over hoe te werken met kinderen binnen een andere cultuur en achtergrond. Je krijgt hier handvaten mee om de kinderen beter te kunnen begeleiden, waarbij je meer leert over:

 • De ontwikkeling van een kind
 • Hechting
 • Het opzetten van een effectieve les/activiteitenplan

Evaluatiedag

Vrijwilligers komen na hun reis terug met veel nieuwe (leer)ervaringen. Stichting Muses gelooft dat het delen van deze ervaringen een toegevoegde waarde heeft voor de toekomst van een vrijwilliger. Tijdens de evaluatie terugkomdag worden de volgende punten besproken:

 • Het ervaren van de 'Reverse Culture Shock'
 • Persoonlijke ervaringen
 • De verwachtingen en uitkomsten
 • Mogelijkheden om betrokken te blijven bij ontwikkelingssamenwerking

Over Stichting Muses

Stichting Muses betekent inspiratiebron en is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Zij ontmoetten elkaar in 2006 in Guatemala. Romy had alvorens haar reis binnen haar netwerk een inzamelingsactie gehouden en vertrok met 850 euro naar haar project. Dankzij deze actie kon zij veel meer betekenen voor het project en de bevolking. Het viel Jurrien en Romy op dat er weinig vrijwilligers waren die zich van te voren hadden verdiept in wat hun te wachten stond en hoe zij effectief een steentje bij konden dragen. Daarom besloten zij om zich met Stichting Muses te richten op de voorbereiding van vrijwilligers. Zij hebben al hun eigen ervaringen en ervaringen van vrijwilligers gebundeld tot een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk.

Deelnemen aan trainingsdag!

Wil je deelnemen aan de trainingsdag (en/of terugkomdag) van Stichting Muses? Als deelnemer van Projects Abroad zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan deze dagen, inschrijven voor de trainingsdag doe je via de site van Muses.

Wil je ook deelnemen aan de 'Wijzer met Kids' training, dan vraagt Muses 35 Euro deelname kosten. Inschrijven kan ook weer via de site van Muses.

Veel plezier met de voorbereiding.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲