You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Startdata voor vrijwilligersprojecten

Projects Abroad als organisatie streeft ernaar om flexibel te zijn en het op deze manier voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Op die manier kunnen bovendien we de continuïteit van onze projecten in stand houden. Hoewel nog steeds veel vrijwilligers in de zomervakantie gaan, lopen bijna alle projecten het hele jaar door waarbij je zelf kiest voor een startdatum. Alleen voor de groepsreizen gelden vaste data.

Flexibele startdata voor reguliere projecten

Flexibele startdata vrijwilligerswerk buitenland

Voor bijna alle projecten geldt dat je het hele jaar kunt deelnemen,  dus zowel in een vakantie als daarbuiten. Je kiest dan zelf een startdatum en de verblijfsduur, met een minimum van 1, 2, 3 of 4 weken. In enkele gevallen is het van belang dat we kijken naar lokale vakanties en festivals en kan het zijn dat we een andere startdatum adviseren, denk bijvoorbeeld aan een nationale feestdag in jouw bestemming. Bij lesgeef projecten moeten we rekening houden met de lokale schoolvakanties, in dat geval wordt er vaak een alternatief vakantieprogramma georganiseerd waar je aan mee kunt helpen.

Verblijfsduur uitrekenen
Als je met Projects Abroad gaat deelnemen dan kies je dus zelf een project, bestemming en startdatum. Vervolgens kies je jouw verblijfsduur. In de meeste gevallen zijn projecten al vanaf een korte periode van 1, 2, 3 of 4 weken beschikbaar. Kijk op de prijzenpagina om te zien wat de minimale deelname is van jouw project. Staat er in een kolom een streepje dan is het niet mogelijk voor dat aantal weken.

Je verblijfsduur gaat in op de dag dat je vertrekt vanuit huis en eindigt wanneer je weer thuis bent aangekomen. Elke week duurt 7 dagen, dus vertrek je op een maandag dan kom je op een zondag thuis. Tijdens deze periode is onze verzekering actief en ben je dus van begin tot eind, inclusief je vluchten, goed verzekerd. Wil je graag je volledige aantal weken op je project doorbrengen, dan kun je er voor kiezen om de dagen dat je van en naar je bestemming reist apart te verzekeren.

Extra dagen en verlengen
Wanneer je verblijfsduur afwijkt van het standaard aantal weken, dan wordt er per extra dag het equivalent van $50 gerekend (in geval van een aantal projecten zoals Natuurbehoud in Thailand, Cambodja, Fiji en Belize en Dierenverzorging in China is het $100). Dit bedrag dekt de extra kosten voor jouw verblijf, maaltijden, verzekering en de lokale begeleiding. Wanneer je het zo leuk vindt op jouw vrijwilligersproject dat je nog niet weg wil, dan is het ter plaatse verlengen van je project vaak ook mogelijk, maar hiervoor gelden andere tarieven. Bekijk hier de prijzenpagina met kosten voor ter plaatse verlengen van je project. Denk er wel aan dat je dan ook je vluchten moet kunnen wijzigen.

Vaste startdata voor groepsreizen

Een uitzondering op de flexibele startdata zijn de jongerenreizen, volwassenenreizen en de kerstreizen. Deze groepsreizen starten wel op vaste data in de zomer, de kerstvakantie of andere data in het jaar. Deze reizen zijn speciaal opgezet om in groepsverband zoveel mogelijk te bereiken op een project in een relatief korte periode van 2, 3 of soms 4 weken.

Verlengen verblijf
Vind je de groepsreis te kort dan is het altijd mogelijk om je verblijf in jouw bestemming te verlengen. Je kunt dit doen door de groepsreis te combineren met extra weken op een ander project naar keuze. Je zal voor dat gedeelte van je reis meer zelfstandigheid hebben, maar nog steeds kunnen rekenen op goede begeleiding van ons lokale team. In het geval van een jongerenreis is het ook mogelijk om 3 weken aan een jongerenreis deel te nemen, maar alleen indien dit valt binnen een 4 weekse jongerenreis of twee aansluitende reizen van 2 weken tijdens jouw gekozen data.

Aanmelden en voorbereiden voor een project

Zodra jij een keus hebt gemaakt voor bestemming project, startdatum en verblijfsduur, kun jij je gaan aanmelden. Ideaal gezien doe je dit uiterlijk 3 maanden voor je gewenste vertrek zodat je op je gemak kunt voorbereiden, maar als je het een jaar of langer vooraf al weet kan je ook vast inschrijven. Houdt er rekening mee dat je vaak het één en ander zal moeten regelen voor je reis en het prettig is als je genoeg tijd hebt voor deze voorbereidingen. Denk daarbij aan het aanvragen van een visum, een Verklaring Omtrent Gedrag of uittreksel uit het strafregister, het halen van de nodige vaccinaties en het boeken van je vluchten. We raden je aan om hier minimaal 8 weken de tijd voor te nemen.

Last minute aanmelden
Wil op korte termijn vertrekken dan is dat vaak ook nog mogelijk! Wanneer je flexibel bent en bereid om snel te handelen kunnen we in veel gevallen nog steeds een passend project voor je vinden. Lees meer informatie op de pagina met last minute mogelijkheden.

Wijzigen van startdata

Op het moment dat je bent aangemeld voor jouw gewenste startdatum, is het nog altijd mogelijk om dit te wijzigen. Tot 2 maanden voor vertrek is de eerste wijziging kosteloos, voor alle andere wijzigingen worden wijzigingskosten in rekening gebracht van normaal gezien €85, plus eventuele bijkomende kosten. Lees meer over de voorwaarden omtrent wijzigen en annuleren.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲