You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreizen voor jongeren met vrijwilligerswerk

Wat is er nu mooier dan samen met je leeftijdsgenoten op reis te gaan en meer van de wereld te zien? Steeds meer jongeren willen niet alleen interessante bestemmingen ontdekken, maar ook een interessante (werk)ervaring opdoen. Door een groepsreis met vrijwilligerswerk ben je bovendien nuttig bezig en wordt alles goed georganiseerd. Dat is dan weer handig om je ouders te overtuigen en het staat goed op je cv.

Groepsreis natuurbehoud voor jongeren naar Fiji

Tijdens een groepsreis voor jongeren ga je samen met andere jongeren van 15 t/m 18 jaar aan de slag bij een lokaal project. Met goede begeleiding en een duidelijk programma doe je bijvoorbeeld leuke activiteiten met kinderen en knap je een schoollokaal of speeltuin op. Of je observeert op verschillende afdelingen in een ziekenhuis en helpt met medische controles en voorlichting. Er zijn dus verschillende soorten groepsreizen: kies iets wat bij jouw interesses of toekomstige studie past.

Groepsreizen jongeren in de zomer

De meeste groepsreizen voor jongeren vinden plaats in de zomerperiode in juni, juli en augustus, maar er zijn ook een aantal groepsreizen in andere perioden. De duur van een groepsreis is 2, 3 of 4 weken (en een klein aantal groepsreizen duurt 1 week). Er zijn verschillende soorten reizen, waaronder gezondheidszorg, sociale zorg, bouwen en natuurbehoud & milieu. In bijna al onze bestemmingen zijn er wel groepsreizen, zoals Argentinië, Cambodja, Fiji, Ghana, Madagaskar en Zuid-Afrika. Op onze website vind je een overzicht van alle groepsreizen voor jongeren.

Global Gap Wereldreis

Wil je een tussenjaar en letterlijk de hele wereld over, dan is de Global Gap Wereldreis echt iets voor jou. Deze unieke reis brengt je in 8 maanden naar 5 verschillende bestemmingen en biedt je een unieke kans om internationale ervaring op te doen en te helpen bij waardevolle vrijwilligersprojecten. Dit doe je samen met andere jongeren uit verschillende landen van +/- 18 t/m 20 jaar die net klaar zijn met hun middelbare school.

Groepsreis sociaal & samenleving voor jongeren

Overige opties voor jongeren

Wil je liever zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoelang je vrijwilligerswerk doet, dan kun je kiezen uit één van de vele reguliere vrijwilligersprojecten over de hele wereld. Deze projecten hebben geen vaste startdata en je kunt al deelnemen vanaf 2 weken. Dit is bijvoorbeeld goed te combineren met je eigen reisplannen. Wil je je talenkennis bijspijkeren in het buitenland? Dan zijn de taalcurssussen wellicht interessant. Je kunt kiezen voor het verbeteren van bijvoorbeeld je Engels of Spaans, of een nieuwe taal leren zoals Arabisch of Swahili.

Meer informatie

Projects Abroad begon in 1992 als een organisatie die zich richtte op studenten die een invulling zochten voor hun tussenjaar. In de afgelopen 25 jaar hebben hebben we veel ervaring opgedaan waardoor we je kunnen helpen bij het kiezen van de groepsreis.

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲