You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor professionals

vrijwilligerswerk buitenland professionals ervaring

Wie graag als professional vrijwilligerswerk wilt doen in het buitenland, kan deelnemen aan de speciale projecten voor professionals. Deze projecten richten zich op gekwalificeerde vrijwilligers die tijdens bijvoorbeeld een sabbatical of vakantie naar een ontwikkelingsland willen reizen om binnen hun vakgebied vrijwilligerswerk te doen.

In Cambodja controleert een professionele vrijwilliger het gebit tijdens haar vrijwilligersproject

Vrijwilligers die hun beroepskennis in willen zetten op een van onze vrijwilligersprojecten voor professionals zijn bijzonder welkom. Met jouw ervaring kun je een belangrijk verschil maken binnen een project en tegelijkertijd is het voor jou een unieke mogelijkheid om je kennis in te zetten in het buitenland en ervaringen uit te wisselen met internationale collega’s. Over het algemeen zoeken we de volgende vrijwilligers:

  • Professionals tijdens een sabbatical met een diploma op een relevant vakgebied
  • Recent afgestudeerden
  • Gepensioneerden
  • Personen met minimaal twee jaar werkervaring in een relevant vakgebied maar zonder relevant diploma

Projecten voor professionals

In Tanzania krijgen studenten hulp van een professionele vrijwilliger bij hun microkrediet project

Elk project heeft specifieke vereisten wat betreft de benodigde kwalificaties, maar elke relevantie (werk)ervaring telt in principe mee wanneer je je aanmeldt. Ben je bijvoorbeeld een gekwalificeerd sociaal werker of psycholoog, dan zijn de projecten binnen de sociale zorg wellicht interessant. Ervaren leraren zijn welkom om les te geven in bijvoorbeeld het speciaal onderwijs of om andere leraren op te leiden. De ervaring van professionals die werkzaam zijn in de juridische sector is zeer welkom bij de rechten projecten en gekwalificeerde artsen kunnen hun ervaring delen met collega’s op de gezondheidszorg projecten.

Je kunt uit veel verschillende bestemmingen kiezen om vrijwilligerswerk te doen, van Nepal tot Tanzania en van Peru tot Roemenië. Voordat je gaat inschrijven, sturen we jouw CV en motivatie door naar de bestemming. Zo stemmen we vooraf goed af hoe en waar jij het beste ingezet kan worden. Hierbij speelt naast de professionele kennis, ook taalvaardigheid een rol. Een goede beheersing van het Engels is doorgaans voldoende, maar soms is kennis van het Spaans of Frans ook een vereiste. Een aanvullende talencursus kan eventueel uitkomst bieden. /

Meer informatie

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk als professional? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲