You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor recent afgestudeerden

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor recentelijk afgestudeerden

Je bent net afgestudeerd en op zoek naar een zinvolle invulling van je tijd? Vrijwilligerswerk in het buitenland is voor veel afgestudeerden een aantrekkelijke optie. Het geeft je de mogelijkheid om iets van de wereld te zien, je opgedane kennis in de praktijk te brengen en relevante werkervaring op te doen die van pas kan komen in je zoektocht naar een baan.

De periode na je afstuderen is de ideale tijd om enkele weken of maanden naar het buitenland te gaan. Als je nog op zoek bent naar een baan, dan heb je het voordeel dat je nog geen rekening hoeft te houden met een beperkt aantal vakantiedagen. Ben je net begonnen met werken, dan heb meestal nog niet de verantwoordelijkheden die horen bij een vaste baan, hypotheek of gezin. Om deze redenen neemt een groot deel van onze vrijwilligers binnen twee jaar na afstuderen deel aan een van onze projecten.

De kennis, vaardigheden en ervaringen die jij meebrengt als pas afgestudeerde zijn bijzonder waardevol voor onze projecten en partnerorganisaties wereldwijd. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw kwaliteiten kunt inzetten:

Doe werkervaring op bij vrijwilligersprojecten voor professionals

vrijwilligerswerk buitenland recent afgestudeerden

Heb je net je studie afgerond en wil je graag ervaring op doen binnen je werkveld? Neem dan deel aan de vrijwilligersprojecten voor professionals. Deze projecten zijn gericht op pas afgestudeerden of professionals die graag vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland willen doen. We bieden projecten aan binnen allerlei verschillende sectoren; van rechten en sociale zorg tot diergeneeskunde en archeologie. Elk project heeft verschillende eisen wat betreft je kwalificaties en taalvaardigheden, zodat we zeker weten dat jouw bijdrage relevant is voor jou én het project.

Verbreed je horizon bij reguliere vrijwilligersprojecten

Wil je nog niet als professional aan de slag of doe je liever een project dat niets met je studie te maken heeft, dan kun je deelnemen aan de reguliere vrijwilligersprojecten. Deze projecten vereisen geen specieke kennis en de startdata en duur van de projecten zijn flexibel. Om die reden zijn deze projecten dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld je vakantie of wereldreis. Zo kun je bijvoorbeeld lesgeven in Myanmar voorafgaand aan je reis door Azië of helpen bij een kinderdagopvang in Bolivia tijdens je rondreis door Zuid-Amerika.

Ga voor een taalcursus naar het buitenland

vrijwilligerswerk buitenland na je studie

Een extra taal leren is niet alleen heel erg leuk, maar staat ook nog eens goed op je CV als je op zoek bent naar een baan. We bieden zowel losstaande en aanvullende taalcursussen aan die je kunt combineren met je vrijwilligersproject. Je kunt de internationale talen Engels, Frans en Spaans leren, maar ook lokale talen bestuderen zoals Swahili, Amhaars of Mongools.

Meer informatie

In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten. Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲