You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Extra uitleg over Informatiedagen

Elke informatiedag bestaat uit twee onderdelen: een informatiemarkt en 2 of meer presentatierondes. Hier ontmoet je medewerkers en oud-vrijwilligers die je graag meer informatie, advies en inspiratie geven over jouw mogelijkheden.

Informatiemarkt

Tijdens elke Informatiedag zorgen wij voor een informatiemarkt waar je terecht kan voor meer informatie en inspiratie over vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo kun je meer informatie over de verschillende soorten projecten bekijken en zijn er foto's van veel projecten en landen om zo een beter beeld te krijgen van wat jou te wachten staat. De informatiemarkt is altijd de gehele informatiedag open.

Ook ontmoet je de medewerkers en vrijwilligers van Projects Abroad. Zo krijg je niet alleen informatie over jouw mogelijkheden, maar hoor je ook persoonlijke ervaringen van vrijwilligers die jou zijn voorgegaan. Houd er wel rekening mee dat er maar van een aantal landen vrijwilligers zijn. Het is helaas niet mogelijk om van elke bestemming iemand aanwezig te laten zijn.

Presentatierondes

Tijdens elke Informatiedag zijn er op een aantal tijden presentatieronden. Elke ronde begint met een algemene presentatie over de projecten, bestemmingen en werkwijze van Projects Abroad.

Daarnaast geeft één van onze oud-vrijwilligers een presentatie over zijn of haar persoonlijke ervaringen. Zo krijg je een goede indruk wat je als vrijwilliger kunt verwachten, niet alleen bij een project maar ook bij een gastgezin en in je vrije tijd.

Na inschrijving kun je kiezen voor een van de presentatierondes. De informatiemarkt bezoek je voor en/of na de presentatie.

Voorlichting over vaccinaties en gezondheid op reis

Op de informatiemarkt (bij informatiedagen in Nederland) zal ook de GGD aanwezig zijn, zodat je alvast kunt informeren welke vaccinaties en gezondheidsadviezen voor jou van belang zijn. Als je vrijwilligerswerk gaat doen in een ontwikkelingsland moet je met andere zaken rekening houden dan wanneer je er een paar weken op vakantie gaat. Werken of stage lopen betekent dat je veel intensiever contact hebt met lokale bevolking en ook bent aangewezen op de lokale medische hulp in het gebied waar je verblijft. Een goede voorlichting over gezondheid op reis en de juiste vaccinaties zijn dan belangrijk. Lees meer over gezondheid en vaccinaties op de pagina met informatie van de GGD.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲