You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Donaties voor projecten – Projects Abroad Foundation

Projects Abroad heeft via het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk een stichting (associate charity) gericht op alle donaties voor onze projecten wereldwijd. Dit staat geregistreerd als ‘The Projects Abroad Foundation’ en via deze weg komt 100% van elke donatie aan bij het project van jouw keuze.

Het ondersteunen van onze projecten

Het Projects Abroad Foundation is opgezet om verschillende projecten wereldwijd te ondersteunen. Maar dan wel op zo’n manier dat elke donatie ook helemaal naar het betreffende project gaat en niet naar administratiekosten of corruptie. Doordat Projects Abroad medewerkers en kantoren heeft in veel ontwikkelingslanden kunnen we er ook voor zorgen dat al het gedoneerde geld goed besteed wordt.

Jouw project helpen

Jij kan zelf kiezen naar welk Projects Abroad project jouw donatie gaat. Wanneer je jouw donaties doet, kun je precies aangeven voor welke bestemming en welk project het bedoeld is. Zo weet je zeker dat het op de juist plek aankomt! Jouw bijdrage zal op een duurzame manier worden besteed en zal helpen om noodzakelijke middelen aan te kopen. Met deze donatie kunnen er op het project bijvoorbeeld extra hulpmiddelen gekocht worden zoals leerboeken en bouwmateriaal.

Doneer makkelijk en veilig online

Je kunt eenvoudig een donatie doen door op onderstaande afbeelding te klikken. Dit is een makkelijke en veilige manier om te doneren voor een van de waardevolle projecten:

Vrijwilligerswerk donatie weeshuis Tanzania

Fondsen werven voor jouw project

Wat je ook doet om geld in te zamelen, jij kunt meehelpen: of het nu een marathon lopen is of 300 cup cakes bakken. Meer tips en ideeën over fondsenwerving lees in je in onze fondsenwervingsgids.

Laat je inspireren door wat andere vrijwilligers deden met fondsenwerving en wat ze voor elkaar kregen met hun donaties. Lees het bijzondere verhaal van Mama Nora in Tanzania, met dank aan vrijwilliger Karlijn Kemmeren.

Donaties voor je eigen deelname kosten

Naast het werven van fondsen en donaties voor je project, kan je natuurlijk ook donaties werven voor jezelf om je eigen deelnamekosten te kunnen bekostigen. Wanneer je bent ingeschreven als vrijwilliger, krijg je toegang tot jouw eigen MyProjectsAbroad website. Via deze website kan je jouw persoonlijke fondsenwervingspagina opzetten. Als mensen via deze pagina geld doneren dan wordt dit meteen afgetrokken van je totale deelnamekosten. In de fondsenwervingsgids vind je tips en informatie om zelf geld in te zamelen.

Tore’s Foundation

Tore’s Foundation (Tore’s stichting) is opgericht ter nagedachtenis aan Tore Eikeland, een jonge Noorse student die samen met 68 anderen in 2011 op het eiland Utoya werd vermoord. Tore was betrokken bij allerlei sociale en politieke projecten in Noorwegen en daarbuiten. De oprichter van Projects Abroad, Dr. Peter Slowe, heeft Tore meerdere keren ontmoet en was onder de indruk van Tore’s uitgesproken ideeën en passie voor politieke vrijheid, mensenrechten en sociale gelijkheid.

Het doel van de stichting is het creëren van gemeenschappen - zogenaamde 'Tore communities' - die bestaan uit mensen die erg politiek geengageerd zijn en die betrokken willen zijn bij het democratische proces. Door onderwijs, samenwerking en debat te faciliteren, hoopt de stichting de duurzame gemeenschappen te creëren zoals Tore deze voor ogen had. 

Het model achter ‘Tore communities' Villages’ richt zich op armoedeverlichting en gaat uit van het holistische idee dat alle aspecten van de samenleving met elkaar vervlochten zijn. Op die manier wordt er gestreefd naar betrokken en duurzame gemeenschappen, terwijl er op één project per keer wordt gefocust. Dankzij de lokale en internationale samenwerkingsverbanden van de stichting is het mogelijk om onderwijsmethodes te implementeren die zich richten op het opbouwen van zelfvertrouwen, die samenwerking aanmoedigen en leiden tot betrokken gemeenschappen. 

In samenwerking met Projects Abroad is in 2014 de eerste ‘Tore Communitye’ tot stand gekomen in Akokoa, Ghana. de volgende projecten vinden plaats in Zuid-Afrika en Myanmar. 

Lees mee over Tore’s Foundation en ontdek hoe jij een bijdrage kunt leveren.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲