You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Netwerk van internationale vrijwilligers

Bij Projects Abroad ben je als vrijwilliger nooit alleen. Op de plaats van bestemming kom je namelijk in een internationaal gezelschap van vrijwilligers terecht. Maar ook voordat je start met je project leer je de andere vrijwilligers kennen en na je thuiskomst blijf je vaak met anderen in contact.

Internationaal netwerk van vrijwilligers

Jaarlijks reizen er wereldwijd meer dan 10.000 deelnemers naar één of meer van onze wereldwijde bestemmingen. Hun afkomst en achtergrond zijn verschillend; je medevrijwilligers komen van over de hele wereld om zich samen met jou in te zetten op bijzondere plekken en voor bijzondere mensen. Zo kun je bijvoorbeeld kennis maken met Deense, Engelse, Canadese, Franse of Chinese vrijwilligers. Er zijn al meer dan 30 verschillende nationaliteiten met ons vertrokken om ergens ter wereld een helpende hand te bieden.

Leer andere vrijwilligers kennen vóór je project

Voor je vertrek, en nadat je bent ingeschreven, krijg je toegang tot jouw eigen MyProjectsAbroad website. Hierop kan je aangegeven dat je graag in contact komt met andere vrijwilligers die rond de dezelfde tijd zullen reizen als jij. Als je hiervoor kiest, dan zullen jouw contactgegevens met hen gedeeld worden en kan je elkaar alvast beter leren kennen. Je kunt elkaar ook opzoeken via de facebook groep van jouw bestemming. Misschien vliegt er wel iemand op dezelfde datum als jij en heb je meteen een reisgenootje!

Contact met vrijwilligers in je bestemming

Zodra je aankomt in je bestemming, kom je al snel in contact met de andere vrijwilligers. Je woont doorgaans samen met andere vrijwilligers in een gastgezin of in een gedeelde accommodatie en werkt samen met anderen op je project. Je bent dus zeker niet alleen en je zult ervaren dat je medevrijwilligers hetzelfde doormaken als jij. Zij weten precies hoe het voelt om in een vreemd land te zijn. Naast dat het heel erg gezellig is, heb je dus ook steun aan elkaar, waardoor je op een bijzondere manier naar elkaar toe groeit. Het zal je dan ook niet verwonderen dat er vaak bijzondere vriendschappen ontstaan.

In elke bestemmingen worden er in de avond en in het weekend regelmatig sociale activiteiten georganiseerd voor de vrijwilligers. Deze momenten zijn de ideale gelegenheid om de andere vrijwilligers in jouw bestemming en op de andere projecten te leren kennen. Daarnaast kiezen vrijwilligers er vaak ook zelf voor om er in het weekend of in de avond samen op uit te trekken en zo meer van de omgeving en het land te ontdekken.

Blijf in contact na je project

Wanneer je klaar bent met je project en je weer thuis bent, blijven we graag met jou in contact. We vinden het altijd goed om te horen hoe je het hebt gehad. Daarnaast vinden aankomende vrijwilligers het vaak fijn om verhalen te lezen van anderen en vragen te stellen aan iemand die hen is voor gegaan. Daarom zetten we regelmatig oud-vrijwilligers in tijdens informatiedagen, beurzen en presentaties op locaties door heel Nederland en België.

Als deel van ons alumni-team vertel je dan toekomstige vrijwilligers over jouw ervaringen en hen warm maken voor hun aankomende reis. Hiervoor ontvang je van ons een vergoeding en reiskosten. Uiteraard helpen wij je dan met een goede voorbereiding.

Voor ons alumni-team organiseren we ook regelmatig een reünie zodat je ook met andere oud-vrijwilligers nog eens kan afspreken en je avonturen delen.  

Korting voor alumni

We vinden het ontzettend fijn als vrijwilligers nog eens willen deelnemen en hun ervaring en vaardigheden opnieuw willen inzetten op onze projecten. Samen met de inzet van alumni kunnen we een nog grotere impact maken. We willen het daarom nog makkelijker maken voor oud-vrijwilligers om nog eens deel te nemen. Als alumnus bieden we je het volgende aan:

  • Een korting van 10% op de deelnamekosten als je je voor een volgend vrijwilligersproject in de toekomst aanmeldt. Meld je je al binnen 3 maanden na terugkomst van je project aan voor een volgend vrijwilligersproject, dan bieden we een korting van 15%. 
  • Bij je inschrijving hoef je als alumnus slechts 50% van de aanbetaling te doen om je deelname te bevestigen.
  • We bieden je nog eens 10% korting op een volgend project aan wanneer je een nieuwe vrijwilliger aandraagt. Melden er zich op jouw aanraden twee nieuwe vrijwilligers bij ons aan dan krijgt je 20% extra korting enzovoorts. Draag je 10 nieuwe vrijwilligers aan, dan kun jij dus zelf gratis deelnemen (tot een maximum van 4 weken). Alle vrijwilligers die jij aandraagt krijgen bovendien zelf 5% korting op de deelnamekosten. Jouw korting wordt toegekend, wanneer alle vrijwilligers hun volledige betaling voor de deelnamekosten hebben gedaan. De vrijwilligers die jij aandraagt moeten uiteraard jouw naam aan ons doorgeven op het inschrijfformulier.

Werken voor Projects Abroad

Naast het werk dat je kan doen voor Projects Abroad als deel van ons alumni team in Nederland of België, zijn er ook mogelijkheden voor je om in het buitenland voor Projects Abroad te werken. Regelmatig zijn er vacatures in de wereldwijde bestemmingen. Waar mogelijk nemen we oud-vrijwilligers aan omdat zij natuurlijk onze organisatie al goed kennen. Lees hier meer over op de pagina met vacatures van Projects Abroad.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲