You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad Jamaica eert lokale gemeenschappen voor hun deelname aan ‘Operation Get Ready’

De winnaars van Projects Abroad’s Operation Get Ready poseren met hun certificaat. Op donderdag 9 oktober 2014 heeft Projects Abroad Jamaica de inwoners van Manchester en St. Elizabeth gehuldigd voor hun deelname aan Operation Get Ready.

De Operation Get Ready competitie ging van start op 3 juli 2014 en heeft als doel de inwoners van kwetsbare gebieden voor te bereiden op het orkaanseizoen en andere natuurrampen. Projects Abroad Jamaica heeft een Disaster Managment Project dat mensen over de hele wereld ondersteunt en informeert over het belang van stadsplanning en rampenbeheersing in de verschillende gemeenschappen in Jamaica. De Operation Get Ready campagne is ontwikkeld om kwetsbare gemeenschappen voor te bereiden op het orkaanseizoen en probeert hiermee de schadelijke effecten van orkanen en andere natuurrampen in te perken en bewustwording te creëren rond klimaatsverandering.

In totaal hebben er elf gemeenschappen deelgenomen, waarvan iedereen een certificaat heeft ontvangen voor hun deelname. De New River gemeenschap in St. Elizabeth eindigde op de eerste plaats en Treasure Beach en Alligator Pond eindigden op de tweede en derde plaats. De winnaar ontving $80.000 aan benodigdheden voor rampen  en de tweede en derde plaats kregen $50.000 en $20.000 aan materiaal.

De winnaars van Operation Get Ready ontvingen wereldklasse rampenbeheersing materiaal als prijs. Over een periode van drie maanden gingen alle deelnemers de uitdaging aan om hun gemeenschap voor te bereiden op het orkaanseizoen. De bewoners werden betrokken bij activiteiten zoals het reinigen van riolen, het bouwen van greppels, het snoeien van bomen, het beheer van afval en het voorzien van onderdak. Ze namen ook deel aan workshops over klimaatsverandering en rampenbeheersing, orkaan oefeningen en simulaties evenals eerste hulp en reanimatie training.

Vrijwilligers gingen een keer om de twee of drie weken op bezoek in de verschillende gemeenschappen om het werk te evalueren en toezicht te houden over de werkzaamheden. Ze organiseerden ook workshops rond rampenbeheersing in samenwerking met leiders van de verschillende gemeenschappen.

Country Director, Dr. Barrett, spreekt de gemeenschap toe tijdens de bekendmaking van de winnaars van Operation Get Ready. De vertegenwoordiger van New River, Kinsley Clarke, loofde Projects Abroad Jamaica voor het initiatief ‘Operation Get Ready’ en uitte dat dit een zeer noodzakelijk project is dat hopelijk nog lang blijft voortbestaan. “We moeten meer organisaties aan boord krijgen om deel te nemen aan deze activiteiten,” benadrukte hij. Hierbij bedankte hij ook Dr. Bridgette Barrett, Country Director van Projects Abroad Jamaica voor haar inzicht en volharding .

Dr. Barrett reageert hierop dat “ het belangrijkste dat we moeten meenemen van deze wedstrijd is dat onze gemeenschap ‘onze gemeenschap’ is en dat we van het ene punt naar het volgende punt moeten. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we de Social Development Commission (SDC), de National Environment Planning Agency (NEPA) en andere belangrijke stakeholders blijven engageren om deel te nemen aan dit initiatief.”

Het zijn initiatieven zoals Operation Get Ready die ervoor zorgen dat als er een ramp uitbreekt, de lokale gemeenschap goed voorbereid is om hiermee om te gaan.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲