You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

De nood voor gezonde voeding

Volgens het World Food Programme zijn er wereldwijd zo’n 805 miljoen mensen die niet beschikken over voldoende voedsel om een gezond leven te kunnen leiden. In ontwikkelingslanden gaan er dagelijks zo’n 66 miljoen kinderen hongerig naar school. Deze feiten spreken voor zich. Hongersnood en slechte voeding zijn een globaal probleem dat voornamelijk bij kinderen voorkomt, dood veroorzaakt en ziektes zoals malaria, diarree en longontstekingen verergert.

Voeding projecten van Projects Abroad in lokale gemeenschappen

Een lokale vrouw in Fiji met appelsienen Bij Projects Abroad proberen we de wereldwijde voedsel ongelijkheid aan te kaarten met onze verschillende projecten in lokale gemeenschappen. Het voeding project in Fiji bevindt zich vlakbij Nadi, aan de westkust van Viti Levu. De medewerkers en vrijwilligers die meewerken aan dit project worden aangemoedigd om een integrale en praktijkgerichte aanpak te hanteren om de lokale bevolking te helpen bij het maken van gezonde keuzes voor zichzelf en hun familie. Een gezondheid screening is gericht op vier beinvloedbare gedragsrisico factors waaronder het gebruik van tabak, gebrek aan lichaamsbeweging, overmatig gebruik van alcohol en ongezonde voeding. Vrijwilligers testen de lokale bevolking en gebruiken de resultaten om een 21-daagse gezondheidsprogramma op te stellen, aangepast aan ieders persoonlijke behoeften. Vrijwilligers organiseren ook workshops waar ze voeding en gezonde levensstijl aanmoedigen en geven kooklessen die gezonde voedingsgewoonten promoten.

In Peru werkt het voeding project op een gelijkaardige manier. Het land staat bekend voor zijn chronische ondervoeding met bijna een derde van de Peruviaanse kinderen in rurale gebieden die hieraan lijden, met Cusco als een van de zwaarst getroffen gebieden. Vrijwilligers gaan aan de slag in gezondheidszorgcentra in Cusco waar ze de lokale bevolking informeren en ondersteunen door middel van een voeding project, opgesteld in samenwerking met het lokale gemeentebestuur van San Jeronimo, de lokale gezondheidsbestuur en Peruaanse voedingsdeskundigen, verpleegkundigen en technici. Vrijwilligers werken samen met lokale voedingsdeskundigen bij het uitvoeren en organiseren van huisbezoeken, workshops, voedseldistributie, voedingsonderzoek, gezondheidschecks en bewustwordingscampanges. Het doel van dit lopend project is om duurzame voedings- en levensgewoonten te implementeren bij kinderen van 0 to 6 jaar, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat dit een erg kwetsbare leeftijdsgroep is.

Een medische vrijwilliger helpt een man op het voeding project in Fiji Met het grote aantal mensen dat geconfronteerd wordt met hongersnood, is het hoog tijd voor een drastische verandering. Neem zelf deel aan een van onze voeding projecten en help de mensen hun leven te veranderen door ervoor te zorgen dat ze juiste keuzes maken voor een gezondere levensstijl en de juiste voeding.  Lees meer over onze verschillende voeding projecten in het buitenland.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲