You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Het Haaien bescherming project viert zijn 1ste verjaardag

Duik teams informeren globaal onderzoek over het gedrag van haaien

Projects Abroad Fiji vierde op 8 januari 2015 de 1ste verjaardag van het haaien beschermingsproject.

“Dit is een geweldige mijlpaal voor ons en we zijn zo trots op wat we allemaal hebben bereikt in een jaar tijd, “ zegt Natuurbehoud Director Ingrid Sprake. “Het werk en het onderzoek dat we hier doen helpt internationale haaien onderzoekers bij hun studies en zal uiteindelijk overheden kunnen informeren, wat zal leiden tot een beter behoud van haaien.

Vrijwilligers en medewerkers van Projects Abroad in Fiji, lokaal gekend als Shark Warriors, vierden deze gelegenheid door 365 mangroveplantjes te planten, een voor elke dag dat het project bestaat. Ook cake en lokale lekkernijen zoals lovo en kava werden uitgedeeld als deel van de festiviteiten.

Bijdragen aan wereldwijd onderzoek

Een haai zwemt in de wateren van Fiji

Vrijwilligers reizen naar Fiji om onderzoek te doen naar endemische haaien in deze tropische wateren. Hun rol omvat het samenwerken met een aantal vooraanstaande mariene biologen en hen te helpen om haaien beter te kunnen begrijpen, die steeds meer met het uitsterven bedreigd zijn. Projects Abroad heeft ook een partnerschap met het WWF Global Shark Programma als onderdeel van dit streven. Vrijwilligers brengen hun tijd door met duiken in de wateren van Fiji om haaien te tellen en ecologische enquêtes uit te voeren. Ze worden betrokken bij het taggen van baby haaien en de herbebossing van de mangroves.

Als toproofdieren, spelen haaien een cruciale rol in het behouden van het evenwicht van het ecosysteem in de oceaan. Projects Abroad werkt aan het promoten van actie en bewustwording betreffende deze waardevolle dieren, die jammer genoeg het slachtoffer worden van de visvangst of gevangen worden voor haaienvinnensoep.

“We zijn de voortrekkers van haaienbescherming in Fiji,” zegt Ingrid. “Als dit is wat we kunnen bereiken in zo’n korte periode, dan kijken we al uit naar wat het volgende jaar zal brengen!”

Ontdek hier meer informatie over het waardevolle werk dat we hier doen op het Natuurbehoud project in Fiji

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲