You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad start een nieuw Microkrediet project in Cambodja dankzij oud-vrijwilligers

Naar aanleiding van hun positieve ervaring op het Mikrokrediet project van Projects Abroad in Senegal, hebben de vrijwilligers Helge en Kina een belangrijke rol gespeeld bij het oprichten van een spannend nieuw microkrediet initiatief in samenwerking met Khemara, een erkende NGO in Cambodja.

Helge en Kina hebben in november 2012 vrijwilligerswerk gedaan in Senegal en waren een van de eerste op het project. Op het Mikrokrediet project in Senegal werkt Projects Abroad met jonge straatjongens (bekend als Talibés). Ze ontvangen leningen en krijgen het noodzakelijke inzicht in business die ze nodig hebben om hun eigen ideeën te kunnen uitwerken, hun eigen zaak te kunnen starten en te groeien tot het punt waarop ze genoeg winst maken om hun lening te kunnen afbetalen. Het is gebleken dat dit model zeer succesvol is en Projects Abroad erg behulpzaam is geweest bij de financiering van 40 bedrijven in de afgelopen twee jaar.

Vrijwilligers op het Microkrediet project in CambodjaNaar aanleiding hiervan, hebben Helge en Kina in partnerschap met Khemara, hun ervaring die ze in Senegal hebben opgedaan, gebruikt om een paar gelijkaardige projecten in Cambodja te helpen opzetten. Khemara is een gerespecteerde NGO die betrokken is bij diverse activiteiten, waaronder het beheren van tien kinderopvangcentra, het ondersteunen van families die getroffen worden door HIV/Aids, het voorzien van onderwijs voor vrouwen en het organiseren van projecten die zich bezighouden met kinderbescherming en rechtvaardigheid.

Projects Abroad en Khemara hebben een lange afstand  relatie wat in voordeel is van meerdere lokale gemeenschappen in Cambodja. Het Mikrokrediet project is een resultaat van deze positieve relatie tussen de twee organisaties.

Khemara heeft al een lijst samengesteld van potentiële begunstigden waarvan de levens dramatisch veranderd kunnen worden door de mogelijkheid om hun eigen duurzame bedrijf op te bouwen. Om het project een succes te laten worden, zijn er vrijwilligers nodig die samen met de lokale medewerkers potentiële ondernemers basisvaardigheden kunnen bijbrengen in boekhouden en bedrijfsontwikkeling.

Helge legt uit, ‘’We geloven erin dat wanneer de lokale Projects Abroad Mikrokrediet Coördinator en de eerste vrijwilligers klaar zijn om te beginnen, het slechts enkele maanden zal duren voordat er 10 tot 15 ondernemingen gecreëerd zijn. Dankzij de nauwe relatie tussen Khemara en de potentiële begunstigden, zullen er misschien wel 40 projecten zijn na het eerste jaar!’’

Heb je enige vaardigheden in business of management en ben je geïnteresseerd in dit project? Laat het ons weten!

Kom meer te weten over het Mikrokrediet project in Cambodja.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲