You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jamaica start campagne om aandacht te vragen voor de daklozen

Het personeel van Projects Abroad in Jamaica dragen met trots hun operatie SHARE T-shirts tijdens de lancering van hun daklozen bewustwordingscampagne.

Projects Abroad is recentelijk van start gegaan met een campagne om de strijd aan te gaan tegen dakloosheid in het land: SHARE (Support Help and Respect Everyone) in het Nederlands vertaald in Steun Help en Respecteer Iedereen. Samen met onze vrijwilligers en een aantal andere organisaties richt operatie SHARE zich op het creëren van bewustwording over dakloosheid. Daarbij willen we mensen aansporen tot het brengen van veranderingen in de levens van de mensen die op straat leven.

Projects Abroad Jamaica bekommerd zich al sinds 2008 om daklozen, maar het aantal daklozen in Jamaica neemt ieder jaar weer sterk toe. Hierdoor neemt de noodzaak naar hulp en steun ook steeds meer toe. Onze inspanningen om de bevolking te bereiken en bewustwording bij hen te creëren met operatie SHARE vinden maandelijks plaats. We zorgen iedere maand voor ongeveer honderd daklozen.

De campagne zal zijn hoogtepunt bereiken op Wereld Daklozen Dag (10 oktober 2015), wanneer operatie SHARE zorg zal bieden aan alle daklozen op het eiland. Hieronder vallen medische controle voor degene die chronisch ziek zijn en daarnaast het verzorgen van kleine wondjes. De meeste daklozen hebben geen toegang tot medische zorg, dus geven wij deze aan hen.

Daarnaast zal het team de daklozen helpen bij het verbeteren van hun persoonlijke hygiëne door hun haren te knippen, massages te geven en ze van toilet spullen te voorzien. We geven ook alle daklozen warme maaltijden, drinken en een ‘wenslijst’ pakketje, waar in benodigdheden zitten zoals een fakkel, slaapzak, radio, dekens en sokken.

Operatie SHARE(Steun Help en Respecteer Iedereen) is opgezet door het team van Projects Abroad Jamaica om de strijd aan te gaan tegen dakloosheid.

Een belangrijk element van operatie SHARE is om de perceptie die het publiek heeft over daklozen te veranderen en om de strijd aan te gaan tegen het stigma wat hier over heerst. De meeste mensen denken dat daklozen een mentale ziekte hebben en denken daardoor minachtend over daklozen en zijn daardoor bang van hen. Door operatie SHARE hopen we dat het publiek meer begrip krijgt voor daklozen en dat het positieve acties tot stand brengt.

De campagne richt zich er op om de talenten van de daklozen naar boven te halen door een paar daklozen de kans te geven een dag door te brengen met een bekend Jamaicaans rolmodel. Daarnaast zullen we een platform starten waar daklozen hun talent kunnen tonen in een talenten wedstrijd. Projects Abroad probeert ook mensen aan te sporen tot het meedoen aan social media wedstrijden, flash mobs en andere wedstrijden, waarbij de problemen van de daklozen en deze campagne centraal staan.

Projects Abroad is trots op het initiatief van ons Jamaicaanse team en zal jou op de hoogte houden over de voortgang van de operatie SHARE campagne. Volg de voortgang van operatie SHARE door lid te worden van de projects Abroad Jamaica Facebook pagina en volg operatie SHARE op Twitter.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲