You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad gaat de samenwerking aan met Animal Defenders International om geredde circusdieren te rehabiliteren.

Animal Defenders International bevrijdde Mufasa de poema van zijn leven vol misbruik bij een circus in Peru, en zal opgevangen worden door Projects Abroad op het Taricaya Ecologisch ReservaatMet veel enthousiasme gaat Projects Abroad de samenwerking aan met Animal Defenders International (ADI), om verschillende dieren op te vangen op ons Natuurbehoud & Milieu project in Peru, die zijn gered van een leven vol mishandeling bij het circus.

ADI is een stichting voor dierenrechten en werkt sinds 1990 aan de bescherming van dieren over de hele wereld door middel van voorlichting, wetgeving en reddingsmissies. Ze hebben dierenmishandeling blootgelegd en stopgezet bij veel circussen in Peru en hebben vele dieren van deze verschrikkelijke levensomstandigheden verlost.

Onze samenwerking met ADI is voort gekomen uit vele gesprekken over de toekomst van hun meest recentelijk geredde dieren, waaronder twee zeldzame brilberen en een poema.

In 2004 werd er een opvangcentrum voor dieren opgezet door Projects Abroad in het Taricaya Ecologisch Reservaat; sindsdien wordt het erkend als het beste en meest effectieve centrum van het land door de Peruviaanse overheid. Met deze gedachte in het achterhoofd, zocht ADI contact met ons op om samen een mooi project op te starten om de bevrijde dieren naar Taricaya te verhuizen. Taricaya is een natuurreservaat van 476 hectare in het hart van het Amazone Regenwoud. Het reservaat bevat één van de meest diverse ecosystemen in de wereld en meer dan duizend diersoorten noemen het hun thuis, waaronder de recentelijk ontdekte gestreepte woudaap.

Na het zien van onze ruime behuizingen en de gezondheid van de huidige dieren op Taricaya, wisten ADI directeur, Tim Phillips, en ondervoorzitter, Jan Creamer, zeker dat Taricaya een perfect thuis zou zijn voor hun geredde dieren.

Animal Defenders International bevrijde Cholita de brilbeer van haar leven vol misbruik bij een circus in Peru, waar haar nagels werden uitgetrokken, tanden werden gebroken, en waar ze haar vacht verloor ten gevolgen van stress.Met de verhuizing van de dieren naar Taricaya, verkrijgt Projects Abroad de zorg voor twee beren en een poema. De eerste beer die verhuist word, Cholita, is een ouder vrouwtje die illegaal werd gehouden door een circus. Cholita’s fysieke staat is het bewijs van haar donkere verleden; de vingers aan haar poten zijn op brute wijze ingekort zodat ze geen klauwen meer heeft en haar tanden zijn gebroken, waardoor ze zichzelf niet meer kan verdedigen. Cholita heeft door de stress die zijn heeft moeten doormaken ook veel van haar vacht verloren; waar gezonde brilberen een dikke, zwarte vacht hebben, is Cholita bijna helemaal kaal.

Mufasa is de bevrijde poema, die wordt verzorgd door ADI sinds afgelopen april, nadat hij gered werd tijdens een inval bij een circus. ADI vond hem vastgeketend in een pick-up truck, naast oud circusmateriaal, met alleen maar metaal onder zijn poten. Mufasa, nu al wat ouder, is waarschijnlijk als welpje bij het circus gekomen en heeft daar zijn hele leven in gevangenschap doorgebracht.

Sinds hun redding leven Cholita en Mufasa in het ADI Spirit of Freedom opvangcentrum, waar ze 24 uur per dag zorg krijgen en voortdurend in de gaten worden gehouden. Projects Abroad is samen met ADI begonnen met het bouwen van de nieuwe verblijven van de dieren in Taricaya, waar ze een leefomgeving zullen hebben die veel overeenkomt met de leefomgeving van hun soortgenoten in het wild. Zodra de bouw is voltooid, zullen de dieren aan hun nieuwe leven in Taricaya beginnen.

Naast Cholita en Mustafa, starten we ook met de opvang van een zeldzame soldaten ara (een papegaai), twee bruine wolapen en twee Peruaanse slingerapen. De laatste twee dieren zullen worden opgenomen bij ons vrijlatingsproject voor deze soort. De tweede brilbeer, Dominga, verwachten we in november.

Deze nieuwe samenwerking is een grote eer voor Projects Abroad, en we zijn heel blij dat we de kans hebben om een veilige thuishaven te zijn voor de geredde dieren, zodat ze de rest van hun leven zonder mishandeling kunnen doorbrengen. Wij kijken uit naar de nieuwe kansen die de samenwerking met ADI ons brengt, en zijn dankbaar dat we deel uitmaken van de bescherming van kwetsbare dieren.

ADI zamelt ook geld in om het nodige materiaal te kunnen voorzien voor de nieuwe thuis van Cholita en Mufasa in Taricaya. Steun dit geweldige initiatief:https://www.secure.adi-navs-ldf.org/donate.asp?id=1442

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲