You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad organiseert een strand schoonmaakactie in Panadura, Sri Lanka

Projects Abroad vrijwilligers hielpen bij een strand schoonmaakactie als deel van het National Coastal Cleaning Programme in Sri LankaGeïnspireerd door de ‘International Coastal Clean-up Day’ op 19 september, kwamen Projects Abroad Sri Lanka medewerkers en 27 vrijwilligers samen voor een strand schoonmaakactie op 24 september in Panadura, 25 km ten zuiden van Colombo. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met Sri Lanka’s ‘National Coastal Cleaning programma’ en ingeweid door president Maithripala Sirisena. Dit project werd gepromoot door de Sri Lanka Marine Environment Protection Authority onder het thema "sayura rakimu api surekemu" (Red de Oceaan voor onze bescherming).

Lesgeef, sociale zorg en gezondheidszorg vrijwilligers die op projecten werken tussen Galle en Colombo werden uitgenodigd om deel te nemen aan de schoonmaakactie. Zij arriveerden met een bus vanaf de andere kant van de zuidwestkust van Sri Lanka. De vrijwilligers maakten de schilderachtige strook strand vrij van rommel. Het afval werd gesorteerd in papier, plastic, metaal en textiel voor recyclage. Een totaal van 12 zakken, ieder met een inhoud van 227 liter, werden gevuld. De vrijwilligers hebben ook vastzittende zee schildpadden kunnen bevrijden uit achtergelaten visnetten. Het evenement was niet alleen bedoeld om de betrokkenheid van buitenlandse bezoekers bij de schoonmaakactie te tonen, maar het was ook een kans om de lokale bevolking enthousiast te krijgen over natuurbehoud.

Het “National Coast Cleaning Programme’ heeft twee doelen. Het eerste doel is het verzamelen van data over de verontreiniging aan de kust en het tweede doel is de houding van het de Sri Lankanen over de gevolgen hiervan te veranderen. Project Coordinator Aruni Jayawardane, die hielp om het evenement te organiseren, legt uit: "De vrijwilligers hadden de opdracht om zoveel mogelijk afval van het strand te verwijderen. Bovendien kreeg elke vrijwilliger een extra vuilniszak en een paar handschoenen met als doel een lokale inwoners te stimuleren om mee te doen aan de actie. We wilden vrijwilligers de waarde van beide doelstellingen van het programma laten inzien.” Door hun dienstverlening te delen hebben vrijwilligers met succes samengewerkt met lokale standbezoekers, van wie velen nog nooit buitenlandse vrijwilligers hadden ontmoet.

Projects Abroad vrijwilligers helpen bij het schoonmaken van het strand tijdens een actie van het National Coastal Cleaning Programme in Sri LankaDit was niet de eerste strand schoonmaakactie van Projects Abroad in de Kalutara regio. Elke zomer, nemen de vrijwilligers van onze jongerenreizen deel aan het opruimen van het strand in hetzelfde gebied. Operations Manager Ligaya Basalo vertelt, "We willen graag dat elke vrijwilliger van Projects Abroad Sri Lanka zich verantwoordelijk voelt om het prachtige ecosysteem van dit land te beschermen. Hoewel we momenteel geen natuurbehoud project in Sri Lanka hebben, kunnen onze vrijwilligers op deze manier toch bijdragen aan het behoud van de natuur. Alle vrijwilligers kunnen trots zijn dat ze een positief verschil hebben gemaakt en hopelijk zijn ze geïnspireerd om ecologisch bewust te blijven zodra ze terug zijn thuis. "

Op een eiland dat zo sterk afhankelijk is van het prachtige zee uitzicht, is Projects Abroad er trots op om de inspanningen van de Marine Environment Protection Authority te onderseunen bij de bescherming van de kusten van Sri Lanka.

Als onderdeel van de International Coastal Clean-up Day op 19 september organiseerde Projects Abroad soortgelijke activiteiten in een aantal andere bestemmingen, zoals Samoa en Ecuador, terwijl we het hele jaar door in Thailand, Cambodja, Mexico en Fiji werken om zeevervuiling te bestrijden. We zijn trots dat we continu bijdragen aan het verbeteren en de bescherming van het mariene ecosysteem, dat ontzettend belangrijk is voor vele van de gemeenschappen waarin we werken.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲