You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nieuwe financieringsmogelijkheden voor ondernemers in Cape Coast, Ghana

Het microkrediet project in Ghana is verhuisd van de Akuapem Hills naar Cape Coast om ondersteuning te kunnen bieden aan ondernemers in een lepra kamp en ambitieuze vrouwen in een lokale vissersgemeenschap.

Het microkrediet project heeft drukke jaren achter de rug. Alleen al in 2016 kregen 80 begunstigden in Akuapem Hills financiële ondersteuning en training om hun eigen onderneming te kunnen beginnen. Vanwege het blijvende succes van de ondernemers en de gehele gemeenschap, richt het microkrediet project zich vanaf nu op het ondersteunen van andere, hulpbehoevende gemeenschappen in Ghana.

Stimuleren van de ondernemersgeest

Een van de gemeenschappen met wie samengewerkt zal worden, is een lepra kamp in de buitenwijken van Cape Coast. In dit James vertelt over het leven in een lepra kamp en het microkrediet project in Ghana.kamp wonen mensen – en hun families - die te maken hebben met de gevolgen van lepra. Lepra is een chronische ziekte die de huid en zenuwen aantast en overgedragen wordt door herhaaldelijk nauw contact met een onbehandelde persoon. “Hoewel we vooruitgang boeken qua voorlichting, rust er nog steeds een stigma op lepra in Ghana en veel mensen geloven nog steeds dat personen die geïnfecteerd zijn nog steeds erg besmettelijk zijn of dat ze een slecht voorteken zijn, waardoor ze uit de maatschappij worden verbannen”, zegt Jenny Puyo, de Projects Abroad Head Office Coördinator voor Ghana. Vanwege deze overtuiging, worden de patiënten gedwongen om te blijven leven als buitenstaander en krijgen zij weinig zorg en ondersteuning.

Bewoners van het kamp willen heel graag meer zelfstandig en zelfredzaam worden en velen zijn een eigen onderneming gestart. Omdat lepra als een handicap wordt gezien, hebben zij echter problemen om een lening te krijgen om hun onderneming te laten groeien. Projects Abroad is de enige organisatie die financiële ondersteuning en workshops aanbiedt aan deze gemarginaliseerde gemeenschap.

Leningen welkom in lepra gemeenschap

John, de leider van het lepra kamp, is de woordvoerder van deze gemeenschap voor de afgelopen dertig jaar. Hij kent de strijd die de bewoners moeten leveren maar al te goed en hij zegt dat de gemeenschap de hulp van Projects Abroad verwelkomt. “Veel van de bewoners hebben echt hulp nodig en het microkrediet project zal voor hen uitkomst bieden aangezien het zo lastig is om een lening te krijgen. Het leven in dit kamp is niet gemakkelijk en dit project zal de mensen helpen om genoeg inkomen te hebben voor voedsel, hetgeen iets is waar zij zich dagelijks zorgen over maken”, zegt John.

Mensen die een lening krijgen van Projects Abroad doen er alles aan om de levens van de bewoners in het kamp te verbeteren. Met de leningen hebben de ondernemers de mogelijkheid om meer materialen voorraad aan te schaffen, waardoor ze de betere zakelijke vooruitzichten hebben. De mensen in het kamp zullen ook profiteren van het harde werk van de ondernemers, zegt James, die een kunstwinkel op het strand bezit. “Als iemand een kunstobject uit mijn winkel koopt, dat wordt de winst verdeeld. Ik geef een deel aan het kamp om eten te kunnen kopen en tegelijkertijd helpt het mij.”Een ondernemer vertelt over haar werkzaamheden.

Projects Abroad geeft niet alleen lening uit aan lokale ondernemers. Het geneeskunde project in Ghana werkt hard om bewustwording te creëren over lepra en vrijwilligers helpen om de ziekte te bestrijden door gratis medische behandelingen aan te bieden. Door gratis gezondheidszorg aan te bieden is dit project in staat om de schade en de impact van de ziekte op de leden van de gemeenschap te beperken.

Ambitieuze zakenvrouwen in Cape Coast

Behalve in het lepra kamp, zullen vrijwilligers van het microkrediet project ook samenwerken met een groep vrouwen in het dorp Abukem. Visserij is de belangrijkste bron van inkomsten voor het dorp, maar dit is slechts seizoenswerk en de sector wordt bovendien gedomineerd door mannen. Vrouwen willen graag hun eigen onderneming beginnen, maar hebben vaak geen opleiding. Vrijwilligers zullen zich richten op het geven van lessen in lezen, rekenen en Engels, naast het geven van workshops in zakelijke vaardigheden. Leningen zullen worden verstrekt op basis van aanwezigheid, prestaties en vooruitgang van de deelnemers aan de workshop.

Het voornaamste doel van het microkrediet project is om mensen in kansarme gemeenschappen een kans te geven om een duurzame toekomst voor zichzelf en hun families te verzekeren, door kleine ondernemingen te runnen. “Dit is een geweldige manier om nieuwe werkgelegenheid te scheppen en de lokale bevolking te ondersteunen. Op de lange termijn zal dit hun ondernemerslust aanwakkeren en helpt het om gemeenschappen te ontwikkelen en te verbeteren en de toekomst van de leden”, zegt Jenny.

Lees meer over het microkrediet project in Ghana en ontdek hoe jij een bijdrage kunt leveren aan dit project of aan een van de andere microkrediet projecten in de wereld. 

Terug naar Nieuws

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad News Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲