You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligers jongerenreizen maken een blijvend verschil deze zomer

In juli hebben maar liefst 1560 jongeren van over de hele wereld hun zomervakantie gebruikt om vrijwilligerswerk te doen met Projects Abroad. Dankzij dit enorme aantal vrijwilligers kunnen we grote vooruitgang maken ten aanzien van onze doelen. De eerste uitkomsten van de inzet van onze jongerenreizen zijn bijzonder positief.

De maanden juni, juli en augustus vormen de drukste tijd van het jaar voor Projects Abroad vanwege het grote aantal deelnemers aan de jongerenreizen. Deze georganiseerde groepsreizen zijn speciaal samengesteld voor jongeren tussen de 16-19 jaar die een korte tijd vrijwilligerswerk willen doen in het buitenland tijdens hun schoolvakantie, maar toch een langdurige impact willen hebben. Om die reden heeft elke jongerenreis een specifiek doel waar naartoe gewerkt wordt. “Dankzij de gezamenlijke inzet kunnen de jongeren een belangrijk verschil maken in een korte tijd”, zegt Jenny Puyo, Head of Programme Development van Projects Abroad.

Positieve resultaten wereldwijd Vrijwilligers van de jongerenreis naar Cambodja behaalden hun duikbrevet en helpen nu bij het verzamelen van data.

De deelnemers aan de jongerenreizen hebben tot nu toe al succes boekt in de lokale gemeenschappen waar ze werken. Zo slaagden vrijwilligers van de Natuurbehoud & Samenleving jongerenreis naar Cambodja binnen één week voor hun PADI duikbrevet. Nu helpen zij mee aan het verzamelen van data voor de Coral Watch database, opgezet door één van onze partnerorganisaties om het lokale mariene leven te monitoren. “We leveren onze data aan hun aan en zij evalueren vervolgens de data en zien welke gebieden en soorten bescherming nodig hebben. We doen verschillende onderzoeken, bijvoorbeeld naar zeepaardjes en het koraalrif, en we ruimen afval op”, zegt Ananya Sankar, een vrijwilliger uit India. “Aangezien ik zelf bijdraag aan het algemene afvalprobleem, is het ook mijn verantwoordelijkheid om iets terug te doen voor het milieu. Het voelt goed!” 

Als onderdeel van de Geneeskunde jongerenreis in Kenia hebben vrijwilligers geassisteerd bij medische outreaches, waar zij hielpen bij basis gezondheid check ups, zoals het meten van de bloeddruk, bloedsuiker en BMI. Caroline Mungai, Country Director van Projects Abroad Kenia, vertelt waarom de hulp van vrijwilligers welkom was: “Vanwege de huidige staking van verple(e)g(st)ers kwamen er meer patiënten af op onze medische outreaches en de vrijwilligers van de jongerenreis hebben heel goed geholpen bij het verlenen van de gratis medische services.” Geneeskunde vrijwilligers helpen tijdens een jongerenreis naar Kenia patiënten op het platteland

Vrijwilligers die deelnemen aan de Sociaal & Samenleving jongerenreis naar Nepal hebben verscheidene scholen in de Kathmandu Vallei geschilderd. Zij gaven de klaslokalen een nieuwe laag verf en schilderden educatieve tekeningen op de muren. “Sinds januari hebben verschillende groepen deelnemers aan de jongerenreis samen al 40 klaslokalen geschilders, inclusief bureaus, schoolbanken, deuren, muren en muurschilderingen”, zegt Navin Amatya, Deputy Country Director van Projects Abroad Nepal. Deze verbeteringen dragen bij aan een betere leeromgeving en de muurschilderingen zijn van educatieve waarde voor de lokale kinderen, waardoor we een stap dichterbij komen bij het behalen van de doelen op het gebied van lees- en rekenvaardigheden die uiteen gezet zijn in het Care Management Plan

Mankracht geeft mogelijkheden op lange termijn

Tijdens de korte vrijwilligersprojecten richten de jongeren hun energie op het creëren van middelen waar de projecten nog langdurig gebruik van kunnen maken, ook na deze zomervakantie. “Muurschilderingen gemaakt door deelnemers van de jongerenreizen kunnen gebruikt worden door vrijwilligers van de reguliere projecten als zij lesgeven aan de kinderen en groentetuinen die door jongeren zijn aangelegd kunnen worden gebruikt door vrijwilligers op voeding projecten om de mensen te onderwijzen over voeding en een gezonde levensstijl”, zegt Puyo. “Samengevat, dankzij de grote hoeveelheid mankracht tijdens dit seizoen kunnen we middelen creëren voor de lange termijn.”

In 2016 bouwden vrijwilligers van de jongerenreizen meer dan 50 klaslokalen, schilderden 50 educatieve muurschilderingen, plantten 1500 bomen, verzamelden 290 kilogram afval tijdens schoonmaakacties en hielden 145 gezondheidszorg outreaches, waar 8000 mensen gebruik van maakten. Met deze indrukwekkende resultaten in het achterhoofd, anticiperen we op meer vooruitgang dit jaar. “De toenemende aantallen deelnemers aan de jongerenreizen geven hoop voor een nog grotere impact dit jaar!”, zegt Puyo.

De jongerenreizen vinden plaats tot eind augustus en je kunt je nog steeds aanmelden voor deze projecten, je handen uit de mouwen steken voor lange termijn doelen en deel worden van een internationaal netwerk van vrijwilligers.

Lees meer over de jongerenreizen op onze website en bekijk de mogelijkheden om deze zomer nog een verschil te maken. 

Terug naar Nieuws

Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Projects Abroad News Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲