You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor een korte periode

Bij Projects Abroad zijn we van mening dat je ook als je enkel een korte periode beschikbaar bent, toch een goede bijdrage kan leveren aan onze projecten. Juist het feit dat onze reguliere projecten flexibele startdata hebben en vrijwilligers altijd bij ons terecht kunnen, zorgt voor een constante aanwas van vrijwilligers die voortzetten waar andere zijn gebleven. Dit zorgt er voor dat we de continuïteit van onze projecten op de langere termijn kunnen bewaken. Die continuïteit maakt onze organisatie zo waardevol voor onze lokale partners.

Vrijwilligerswerk voor een korte periode

Verwachtingen voor korte periode

Wanneer je voor een korte periode gaat deelnemen, dan is het wel belangrijk dat je je verwachtingen hierop aanpast. Iemand die langer deelneemt heeft nu eenmaal meer tijd om op een breder vlak betrokken te raken. Je zal in alle gevallen de kans krijgen om intensief met de lokale gemeenschap samen te werken en om betekenisvolle relaties op te bouwen. Door te leven en samen te werken binnen je gastgemeenschap zal je een heel ander inzicht in de lokale cultuur krijgen, dan als je als toerist deze landen bezoekt.

Reguliere projecten vanaf 2 weken

Vrijwilligerswerk voor korte duur

Ga je deelnemen aan een regulier project, dan kies je zelf je startdatum. De duur van je project kan je zelf bepalen, maar de minimale deelname is voor bijna alle projecten 2 weken (soms 3 of 4 weken, bij hoge uitzondering 1 week). De minimale duur van elk project vind je terug op de prijzenpagina en projectpagina’s. Je kunt op iedere dag aankomen en je zult snel na aankomst een introductie krijgen en met het vrijwilligerswerk beginnen, zodat je zoveel mogelijk uit je project haalt tijdens deze korte periode. Reeds voor je vertrek hebben we een persoonlijke webpagina voor je opgesteld, zodat je bij aankomst goed ingelezen bent

Groepsreizen van 2 of 4 weken

Onze groepsreizen zijn vaak ook relatief kort, 2 of 4 weken, maar doordat hier de kracht van vele vrijwilligers wordt gebundeld, zijn we in staat in deze korte periode veel werk te verzetten. Denk bijvoorbeeld aan een bouw project waar vele handen licht werk maken, of aan de vele medische outreaches die we met groepen vrijwilligers kunnen organiseren, zodat veel mensen in de omgeving toegang krijgen tot basis medische zorg. Sommige groepsreizen zijn speciaal voor een bepaalde leeftijdsgroep en soms voor alle leeftijden. Hier liggen de startdata vaak wel al vast en je kunt je individueel inschrijven of samen met iemand anders.

Indien je met een groepje van minimaal 5 personen bent en je hebt een korte periode beschikbaar voor vrijwilligerswerk, dan kunnen wij ook een groepsreis op maat voor jullie opstellen. Hierbij wordt dan rekening gehouden met jullie wensen en voorkeuren en de periode dat jullie willen deelnemen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲