A student on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, observes as staff assist a man.

Groepsreis fysiotherapie in de Filippijnen voor jongeren

Werk met jongeren van jouw leeftijd en leer direct van ervaren fysiotherapeuten

In een oogopslag

Doe een stage Fysiotherapie voor jongeren in de Filippijnen en leer direct van ervaren fysiotherapeuten. Je werkt in een revalidatiecentrum dat is opgericht door Projects Abroad en observeert verschillende aandoeningen en behandelingen. Dit is voor jou een geweldige manier om fysiotherapie als mogelijke carrière te verkennen. Ook zal de medische praktijkervaring je cv een boost geven.


Met jongeren van je eigen leeftijd zul je deelnemen aan verschillende boeiende activiteiten. Daarbij horen educatieve workshops, huisbezoeken en outreachwerk. Dit is een geweldige manier om over de beoefening van fysiotherapie in een ontwikkelingsland te leren. Je zult ook dieper inzicht verwerven in de uitdagingen waarmee mensen met een beperking kampen.


Gedurende je verblijf in het buitenland zul je bij een vriendelijk gastgezin in San Remigio wonen. Ze zullen ervoor zorgen dat je je helemaal thuis voelt en zullen je over hun manier van leven leren. We organiseren weekenduitjes en sociale activiteiten zodat je het meeste uit je vrije tijd kunt halen. Je ontmoet studenten met dezelfde interesses als jij en maakt vrienden van over de hele wereld!

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Past een Fysiotherapie stage in de Filippijnen voor middelbare scholieren bij mij?

Overweeg je een carrière in de fysiotherapie? Wil je ontdekken hoe dat is? Of misschien heb je al besloten en ben je op zoek naar werkervaring? Als je op een van deze vragen 'ja' hebt geantwoord, dan is deze stage zeker iets voor jou.


Het is een geweldige manier om je cv te versterken voor universiteitsaanmeldingen. Door getrainde professionals aan het werk te observeren leer je over de beoefening van fysiotherapie in een omgeving die anders is dan je thuisland. Het biedt ook een geweldige kans om medische basisvaardigheden te ontwikkelen. Door deel te nemen aan outreachwerk zal je je toewijding aan gezondheidszorg en het helpen van anderen aantonen.


Alleen naar een ander land reizen kan een intimiderend vooruitzicht zijn, maar wij staan voor je klaar. Onze vriendelijke lokale medewerkers zijn 24/7 beschikbaar om je te ondersteunen. Daarbij zul je werken en optrekken met een groep andere jongeren van over de hele wereld. Deze reis is volledig begeleid en gepland, dus je volgt een vast schema van vrijetijds- en werkactiviteiten.

During an outreach, a student on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, takes notes.

Wat ga ik op dit project doen?

Deze veelzijdige stage geeft je de kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten, waaronder:


  • Observeer getrainde fysiotherapeuten aan het werk
  • Neem deel aan educatieve workshops en medische outreaches
  • Ervaar de lokale Filipijnse cultuur samen met jongeren van jouw leeftijd

Je werk richt zich op de volgende hoofdtaken:


Observeer getrainde fysiotherapeuten aan het werk


Je krijgt de kans om getrainde fysiotherapeuten te observeren tijdens hun dagelijkse werk in een buurtrevalidatiecentrum. Dit is een geweldige manier om van experts te leren en een idee te krijgen van hoe het is om in deze sector te werken.


Je woont consultaties bij en ziet hoe fysiotherapeuten werken om hun patiënten te helpen herstellen. Stagiairs zullen ook mee kunnen gaan met therapeuten op huisbezoeken in de lokale gemeenschap. Dit is een geweldige kans om te zien hoe fysiotherapie op het platteland werkt, waar niet zoveel middelen beschikbaar zijn. We raden je aan om aantekeningen te maken en vragen te stellen om zoveel mogelijk te leren.


Neem deel aan educatieve workshops en medische outreaches


Tijdens deze stage neem je deel aan educatieve workshops over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op fysiotherapie. Hier leer je meer over de beoefening van deze therapie in de Filippijnen en behandel je verschillende technieken.


Projects Abroad organiseert ook regelmatige medische outreaches naar achtergestelde gemeenschappen. Deze bieden basisdiensten zoals gezondheidscontroles en eenvoudige behandelingen. Je zult lokale medewerkers kunnen assisteren waar nodig, bijvoorbeeld door bloeddruk te meten of medicatie uit te delen. Dit alles gebeurt onder toezicht van medische professionals.


Ervaar de lokale Filipijnse cultuur samen met jongeren van jouw leeftijd


Aangezien je helemaal naar de Filippijnen bent gereisd willen we ervoor zorgen dat je het meeste kunt halen uit je tijd in dit prachtige land. Wij hebben een ongelooflijk weekenduitje naar Bantayan Island georganiseerd, een eiland met kristalhelder water en witte zandstranden. Er zijn ook regelmatige sociale activiteiten in de avonden, die je de kans bieden om in een gezellige sfeer meer over de lokale cultuur te leren. Dit alles doe je met jongeren van je eigen leeftijd, onder begeleiding van onze lokale medewerkers.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

San Remigio

Je zit in de kuststad San Remigio, wat in het noordelijke deel van Cebu Island ligt. San Remigio heeft alle moderne voorzieningen die je nodig zou kunnen hebben, zoals winkels, banken en restaurants.


Als stagiair werk je in een lokaal revalidatiecentrum. Deze biedt een aantal diensten aan personen met een beperking die het zich niet kunnen veroorloven om naar de stad te reizen voor behandeling. Het centrum is met de hulp van Projects Abroad opgericht en is de eerste van zijn soort in deze regio van de Filippijnen. Je brengt veel tijd door buiten het centrum en bezoekt verschillende dorpen om huisbezoeken uit te voeren.


De Filippijnen is een land met adembenemende landschappen wat veel te bieden heeft aan bezoekers. Je zult de lokale bezienswaardigheden en cultuur tijdens onze sociale evenementen en weekenduitjes kunnen verkennen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou een educatieve ervaring te bieden en om achtergestelde personen te helpen toegang te krijgen tot basisgezondheidszorg.


Veel van de jonge scholieren die zich bij ons aansluiten zijn op zoek naar praktische werkervaring in een andere culturele omgeving. Wij bieden je een gestructureerde stage waarbij je leert van professionals. Je neemt deel aan verschillende interessante activiteiten waardoor je een dieper inzicht verwerft in de beoefening van de fysiotherapie.


Je werkt ook met patiënten die behoefte hebben aan fysiotherapie, onder toezicht van een ervaren fysiotherapeut. Daarbij hoort assisteren bij hydrotherapie-sessies of huisbezoeken.


Er zijn meer dan 1000 personen met een vorm van een beperking in San Remigio en ongeveer 10% heeft revalidatie nodig. Helaas hebben veel mensen in de Filippijnen geen toegang tot de behandeling die ze nodig hebben, vanwege de hoge kosten of een gebrek aan dichtbijgelegen voorzieningen.


Het zorgcentrum waar je werkt is met de hulp van Projects Abroad opgericht en is de enige van zijn soort in dit deel van het land. Het biedt de lokale gemeenschap essentiële fysiotherapie diensten gratis aan.


Sluit je aan bij onze Fysiotherapie stage voor jongeren in de Filippijnen en doe waardevolle werkervaring op terwijl je helpt om gezondheidszorg in achtergestelde gebieden te verbeteren.

During an outreach on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, students visit local homes with staff.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners