A volunteer painting tyres with children in Argentina on our project for high school students

Groepsreis kinderopvang en Spaans in Argentinië voor jongeren

Woon in Córdoba en help lokale kinderen al spelend te leren terwijl je jouw Spaans verbetert

In een oogopslag

Reis naar Zuid-Amerika en word vrijwilliger met kinderen in Argentinië, samen met een groep jongeren van je eigen leeftijd. Je ondersteunt het werk van leerkrachten en verzorgers op achtergestelde peuterspeelzalen of kinderdagverblijven. Hier houd je je bezig met kinderen helpen al spelend te leren. Je woont tijdens je reis ook Spaans lessen bij, waar je kunt beginnen de taal te leren of verbeteren wat je al weet.


Zet je energie en enthousiasme in om kinderen te helpen om te leren door middel van educatieve spelletjes, knutselen en meer. Dit werk maakt deel uit van onze doorlopende inspanningen om vroegkinderlijke educatie te ondersteunen en kinderen belangrijke vaardigheden te leren. Je kunt bijvoorbeeld een leuk spel met een bal spelen om kinderen te helpen hun hand-oog coördinatie te verbeteren.


Je woont en werkt met een groep van jouw leeftijd in de bruisende stad Córdoba. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we sociale en culturele activiteiten en ook een spannend weekenduitje voor je georganiseerd. Projects Abroad medewerkers zijn de hele tijd aanwezig om toezicht te houden en je groep te begeleiden.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Argentinië bij mij?

Dit project past perfect bij jou als je houdt van werken met kinderen en lokale gemeenschappen wilt ondersteunen terwijl je tegelijkertijd Spaans leert. Nog beter, je zult dit alles kunnen doen terwijl je met de steun en begeleiding van ervaren Projects Abroad medewerkers op reis bent.Dit is ook een geweldige manier om praktijkervaring in de kinderopvang of in lesgeven toe te voegen aan je cv, wat nuttig zou kunnen zijn voor je toekomstige carrière. Het zal je cv doen uitblinken en zal je interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Je zult ook je persoonlijke vaardigheden, zoals teamwerk, organisatie en communicatie, ontwikkelen. Deze vaardigheden kun je op welke carrière je ook nastreeft toepassen.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig, aangezien je nooit alleen zult zijn op je stageplek. Je werkt met lokale medewerkers en je Projects Abroad begeleider zal aanwezig zijn om te helpen als je dat nodig hebt.


Deze groepsreis voor jongeren loopt op vaste data in de zomer en je kunt kiezen uit de data die het beste in je agenda passen. De reis heeft een vast schema, dus alles dat je doet vanaf het moment dat je aankomt wordt voor je gepland. Onze begeleiders zijn constant aanwezig om je te begeleiden. 

A group of volunteers work with children in Argentina on our placement for high school students

Je project wordt verdeeld in vier hoofdonderdelen:


Help kinderen spelend leren


Je voornaamste rol is om kinderen te helpen spelend te leren. Door middel van leuke en educatieve activiteiten en spelletjes zullen ze meer betrokken raken, waardoor de kans groter is dat ze onthouden wat ze geleerd hebben. Denk aan activiteiten zoals:


  • Zing een liedje om eenvoudig Engels te leren
  • Oefen tellen met een cijferspel
  • Speel een balspel om hand-oog coördinatie te verbeteren
  • Lees verhalen met kleine groepjes om leesvaardigheid te verbeteren


Moedig kinderen aan om elke dag goed voor hun hygiëne te zorgen


Hygiëne is een heel belangrijk deel van kinderen gezond houden. Aangezien ouders en voogden vaak lange uren werken, kun jij helpen door kinderen bij elke gelegenheid aan te moedigen goed voor hun hygiëne te zorgen. Herinner ze om hun handen te wassen nadat ze naar de wc zijn geweest en voordat ze gaan eten. Je kunt ze ook laten zien hoe ze hun tanden grondig moeten poetsen.


Volg Spaans lessen met een gekwalificeerde taaldocent


Gedurende je tijd in Argentinië zul je elke dag minstens drie uur intensieve Spaans lessen volgen. Deze lessen worden door een gekwalificeerde taaldocent gegeven en zullen aangepast worden aan je niveau. Dus je kunt je aansluiten als complete beginner of om betere spreekvaardigheid te ontwikkelen.


Werk met vrijwilligers van over de hele wereld


Je werkt met jongeren van over de hele wereld, met wie je deze spannende ervaring in het buitenland deelt. Er zal veel zijn dat je van je nieuwe vrienden kunt leren, zoals de gebruiken en cultuur van hun thuisland. Tijdens de sociale en culturele activiteiten zullen jullie samen van alles leren over het leven in Córdoba. Al je activiteiten, waaronder een weekenduitje, worden begeleid door medewerkers van Projects Abroad.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Je tijd in Argentinië breng je door in Córdoba. De stad heeft bijna 350.000 inwoners. Wanneer je de stad verkent met je groep en onze medewerkers zul je zien dat de stad veel te bieden heeft wat betreft geschiedenis, cultuur en architectuur.


Je werkt met kinderen op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Deze zullen minder ontwikkeld zijn dan de kinderdagverblijven die je thuis gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinie Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om het werk van toegewijde lokale leerkrachten en verzorgers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Argentinië te ondersteunen.


De kinderdagverblijven waar we in Argentinië werken hebben beperkte financiële en educatieve middelen. De verhouding kinderen tot leerkrachten is hoog en de leerkrachten hebben extra handen nodig.


We hebben jouw hulp nodig om hen de steun te geven die ze nodig hebben. Je doet dit door kinderen te helpen spelend te leren en met leerkrachten samen te werken om te zorgen dat kinderen de vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben. Dit maakt deel uit van onze doorlopende inspanningen om vroegkinderlijke educatie te ondersteunen. We werken ook om hygiëne, alfabetisering en rekenvaardigheid te verbeteren.


Het tweede doel van dit project is om jou de kans te geven om als jongere te reizen en je horizon te verbreden. Je leert Spaans, wat je zal helpen om met de lokale bevolking te communiceren. Wij leren je ook over de lokale cultuur en tradities door middel van verschillende activiteiten.


Sluit je aan bij onze Jongerenreis in Argentinië en maak deel uit van onze lange-termijn inspanningen om achtergestelde kinderen de steun te geven die ze nodig hebben.

A teenager spends time with children as part of his volunteer work in Argentina

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

In Cordoba ga je bij een gastgezin verblijven. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen zorgen we ervoor dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners