A Projects Abroad volunteer working with children in the Philippines teaches colouring exercises.

Groepsreis kinderopvang in de Filippijnen voor jongeren

Werk met een groep andere jongeren om het onderwijs van lokale kinderen in Zuidoost-Azië te ondersteunen

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan en doe sociaal vrijwilligerswerk voor jongeren in de Filippijnen. Je zult lokale leerkrachten ondersteunen en met achtergestelde kinderen werken, waarbij je ze helpt om spelend te leren. Zo zul je leuke educatieve activiteiten organiseren en presentaties geven over belangrijke onderwerpen zoals goede hygiëne.


Je neemt ook deel aan sociaal werk in de gemeenschap, bijvoorbeeld het schoonmaken van stranden en licht opknapwerk op de school. Terwijl je met andere tieners werkt zul je helpen om de leeromgeving voor kinderen op overvolle scholen te verbeteren.


Dit project geeft je de kans om naar een ander land te reizen en jezelf in een volledig andere cultuur te verdiepen. We organiseren regelmatige sociale evenementen en een spannend weekenduitje zodat je het meeste kunt halen uit je tijd in het buitenland. Onze medewerkers zullen je gedurende het project de hele tijd vergezellen. Maak vrienden met vrijwilligers van over de hele wereld en verwerf onvergetelijke herinneringen in de Filippijnen!

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis geschikt voor mij?

Onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis in de Filippijnen is ideaal voor jou als je een jongere bent die naar het buitenland wilt reizen en kinderen wilt helpen.


Je doet praktische werkervaring op, wat een geweldige toevoeging aan je cv is. Het biedt ook de kans om anderen te helpen terwijl je belangrijke vaardigheden zoals teamwerk, leiderschap en organisatie opdoet.


Alleen reizen kan een intimiderend vooruitzicht zijn. Maar maak je geen zorgen! Je zult in een groep tieners van je eigen leeftijd zitten en onze lokale medewerkers zijn aanwezig om je de hele tijd te ondersteunen.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen aan dit project, aangezien we je bij aankomst alles zullen leren wat je moet weten. Bovendien vindt je vrijwilligerswerk volledig onder toezicht plaats en zal er altijd iemand aanwezig zijn om je te begeleiden.


De reis vindt plaats op vaste data en loopt twee of vier weken, afhankelijk van de optie die je kiest. Er zijn verschillende startdata beschikbaar, dus je kunt een moment kiezen in de zomer wanneer het jou goed schikt.

A Projects Abroad volunteer works with children in the Philippines as part of our project for teenagers

Wat ga ik op dit project doen?

Op dit project zul je deelnemen aan verschillende activiteiten die lokale kinderen ten goede komen, waaronder:


  • Assisteer leraren in het klaslokaal en ondersteun hun werk
  • Neem deel aan sociaal werk en opknapwerk, zoals het opruimen van stranden
  • Ervaar de lokale cultuur met tieners van je eigen leeftijd

In je werk houd je je bezig met het volgende:


Assisteer leerkrachten in het klaslokaal


Je zult een bron van extra steun zijn voor lokale leerkrachten en zorgt ervoor dat zij tijd hebben om leerlingen de aandacht te schenken die ze nodig hebben. Het organiseren van leuke, creatieve activiteiten is een geweldige manier om kinderen bezig te houden terwijl je ze helpt om spelend te leren. Je zult je ook bezighouden met het leren van levensvaardigheden aan kinderen en geeft presentaties over onderwerpen zoals klimaatverandering, tuberculosepreventie en pesten.


Neem deel aan sociaal werk


Op dit project zul je met je medevrijwilligers werken om de fysieke staat van de school te verbeteren. Daarbij hoort opruimen en licht opknapwerk. In de steden waar je werkt liggen de stranden vaak onder het afval en is er geen behoorlijke afvalverwerking. Je neemt deel aan opruimacties in de gemeenschap om dit probleem aan te pakken.


Ervaar de lokale cultuur


Het is natuurlijk niet alleen maar werken. Je werkt samen met vrijwilligers van over de hele wereld, waarbij je nieuwe vrienden maakt en herinneringen opdoet. We organiseren verschillende activiteiten in je vrije tijd zodat je de lokale cultuur kunt ervaren. Daarbij horen een weekenduitje naar Sante Fe en avondevenementen, zoals spelletjesavonden of danslessen. Je wordt gedurende deze uitjes en evenementen te allen tijde door lokale medewerkers begeleid.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

Bogo City

Onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis vindt plaats in San Remigio en Bogo City, twee steden aan de noordelijke kant van Cebu Island. Ze liggen ongeveer 12 km van elkaar, dus je kunt snel tussen de twee reizen. Je werkt met kinderen in lokale basisscholen. Deze scholen zijn vaak overvol en hebben soms een gebrek aan de basismiddelen die je in een moderne school zou verwachten.


Cebu Island staat bekend om zijn prachtige stranden, historische monumenten en spannende activiteiten zoals duiken, trektochten en eilandhoppen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de hoofddoelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om extra steun te bieden aan kinderen en leerkrachten in scholen die vaak overvol zijn.


Met grote aantallen leerlingen per klas is het voor leerkrachten moeilijk om alle kinderen de aandacht te bieden die ze nodig hebben. Als vrijwilliger biedt je een extra paar helpende handen. Dit maakt het voor de leerkrachten makkelijker om les te geven en kinderen ontvangen betere ondersteuning in hun onderwijs. Spelend leren is een geweldige manier voor kinderen om hun vaardigheden te ontwikkelen.


Je werkt ook met je medevrijwilligers om de fysieke staat van de school te verbeteren en het een prettigere omgeving te maken om in te leren. Daarbij kan opruimen en licht onderhoudswerk horen.


Tenslotte is het ook belangrijk om kinderen te leren over dingen waar ze dagelijks mee te maken hebben. Je zult presentaties geven over verschillende onderwerpen, zoals hygiëne, pesten en de preventie van tuberculose. Dit geeft kinderen de kennis die ze nodig hebben om geïnformeerde keuzes te maken.


Sluit je aan bij deze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis en help een betere educatieve omgeving te creëren voor jonge kinderen in de Filippijnen.

High school students prepare for their volunteer work in the Philippines

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Ontmoet onze staff in de Filippijnen

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners