A volunteer working with children at a Summer Camp in Jamaica, leads a ball activity at her placement.

Groepsreis kinderopvang in Jamaica voor jongeren

Sluit je aan bij een groep jongeren van jouw leeftijd en werk met jonge, achtergestelde kinderen op een zomerkamp

In een oogopslag

Breng je zomer door met eilandavontuur terwijl je jongerenvrijwilligerswerk met ons doet met kinderen in Jamaica. Je zal lokale leerkrachten en verzorgers helpen om een zomerkamp voor jonge kinderen uit minderbedeelde gemeenschappen te leiden. Je helpt ook in deze gemeenschappen met opknapwerk en tuinieren.


Op het zomerkamp zul je met andere tieners werken om leuke educatieve activiteiten te organiseren. Daarbij kun je denken aan kunst, knutselen, dansen, toneel of debatteren. Deze zomerkampen zijn over het algemeen onderbemand, dus jij en je medevrijwilligers zullen hoognodige hulp bieden.


Onze medewerkers hebben dit project speciaal voor jongeren ontworpen. Het is een geweldige manier om ervaring in de kinderopvang op te doen terwijl je een ander land verkent en nieuwe vrienden maakt. Je zit in de stad Mandeville en verblijft bij een lokaal gastgezin.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Jamaica geschikt voor mij?

Als je een tiener bent die op zoek is naar een kans om deze zomer iets anders te doen en anderen te helpen, dan is dit project voor jou.

Het is een geweldige kans om meer te leren over Jamaicaanse cultuur en lokale kinderen te helpen al spelend te leren. Je zult ook ervaring opdoen in de kinderopvang, wat je cv een boost zal geven. De ervaring zal je ook interessante gesprekspunten bieden tijdens sollicitatiegesprekken en in sollicitatiebrieven.


Als je veel energie hebt, speels in het leven staat en de geniet van de streken van kleintjes, dan zul je een geweldige tijd beleven op dit project.


Wij hebben een vast programma van twee of vier weken. Alle activiteiten zullen in een groep plaatsvinden onder toezicht van lokale Projects Abroad medewerkers. Zij zullen aanwezig zijn om te helpen en zullen je te allen tijde begeleiden.

Volunteers working with children at a Summer Camp in Jamaica, take a photo with their local supervisors at their placement.

Wat ga ik op dit project doen?

Dit project draait om achtergestelde kinderen een leuke en verrijkende zomervakantie te geven. We hopen dat dit ook voor jou geldt! Hier is een aantal van de activiteiten die je kunt verwachten als vrijwilliger op Jamaica:


 • Organiseer knutselactiviteiten
 • Help kinderen lezen, schrijven en rekenen
 • Geef op een leuke manier workshops over hygiëne
 • Help met opknapprojecten in de gemeenschap
 • Verbreed je horizon en ontmoet nieuwe vrienden

Kunst, knutselen en creativiteit


Een groot deel van ons zomerkamp programma is gericht op het aanmoedigen van creativiteit in kinderen en spelend leren. Je kunt ons helpen bij een of meer van de volgende workshops:


 • Fotografie
 • Dans en voorstelling
 • Knutselen
 • Debatteren
 • Muziek


Aan het einde van de twee weken zal er een miniconcert en een kunst- en knutseltentoonstelling plaatsvinden, waar alle kinderen de kans krijgen om hun talenten en kunstwerken tentoon te stellen. Je kunt ook samen met de kinderen je eigen talenten tentoonstellen!


Leerzame basisactiviteiten zoals lezen en schrijven


Het zomerkamp moet leuk zijn voor kinderen, maar ook leerzaam.


Je kunt kinderen helpen om hun lees-, schrijf- en rekenvaardigheden te verbeteren door middel van leuke activiteiten. Dit kunnen liedjes, spelletjes en buitenactiviteiten zijn.


Hygiëneworkshops


Je kunt helpen om betere persoonlijke hygiëne aan te moedigen door kinderen op leuke manieren te leren:


 • De juiste techniek om hun handen te wassen en waarom dat belangrijk is
 • Hoe hun tanden twee keer per dag effectief te poetsen


Sociaal werk


Wanneer je niet direct aan het werk bent met de kinderen zul je ons helpen om hun omgeving te verbeteren. Je doet dingen zoals schilderen, kleurrijke muurschilderingen creëren en een moestuin aanleggen.


Door muurschilderingen te schilderen en creëren zul je hun leeromgeving verbeteren. En door een moestuin te planten zorg je ervoor dat de kinderen regelmatig vers en gezond voedsel hebben.


Verbreed je horizon en maak nieuwe vrienden


Door dag in dag uit te wonen en werken met locals en andere tieners zul je een enorm verrijkende culturele ervaring meemaken.


Daarbij zitten je avonden en weekenden vol met leuke groepsactiviteiten, zoals:


 • Reggae dansles
 • Patois (lokale taal) lessen
 • Kookdemonstraties


In het weekend zullen we activiteiten organiseren voor jou en je medevrijwilligers. Onze lokale Projects Abroad medewerkers zullen je meenemen op een uitje naar een van de beroemde bezienswaardigheden op het eiland, bijvoorbeeld YS Falls, Treasure Beach of Portland.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

Je zit in Mandeville, een grote stad in het binnenland van Zuidoost-Jamaica.


Mandeville wordt omringd door glooiende heuvels en weelderig groen, wat het tot een van de meest natuurlijk mooie plekken van het eiland maakt. Het ligt ook dichtbij veel andere delen van het eiland, waardoor het makkelijk te verkennen is. Het is ook de woonplaats van een aantal van de vriendelijkste locals die je ooit zult ontmoeten, die je je vanaf het begin thuis laten voelen.


Het zomerkamp wordt op een school of een buurtcentrum georganiseerd.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om lokale verzorgers en leerkrachten te helpen om kinderen tijdens hun zomervakantie op een betekenisvolle manier bezig te houden.


Met de hulp van onze jongerenvrijwilligers organiseren we een programma waar kinderen kunnen leren door middel van kunst, toneel, dans en sport. De zomerkampen zorgen ervoor dat kinderen een veilige plek hebben om te leren en spelen wanneer ze geen school hebben. Dit geeft hun ouders ook gemoedsrust. Vanwege de moeilijke economische omstandigheden moeten ouders en voogden vaak lange uren werken. In de schoolvakantie kunnen ze overdag niet bij hun kinderen blijven.


Een ouder uit de Greenvale Community in Mandeville vertelde dat wat Projects Abroad doet geweldig is voor de gemeenschap: “Many of the children would be on the road, walking around with nothing to do. I am grateful my children took part in the camp, and that I didn’t have to find things for them to do at home,” zei ze. Ze voegde daaraan toe dat de lunch die de leerlingen op het kamp aangeboden krijgen helpt om de financiële druk op haarzelf en andere ouders te verlichten.


Sluit je bij ons aan in Jamaica en werk met andere tieners om een verschil te maken in de levens van lokale kinderen tijdens de zomervakantie.

Volunteers working with children at a Summer Camp in Jamaica, take a photo with their supervisors outside their placement.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners