A volunteer works with children on English exercises in Sri Lanka on our project for high school students

Groepsreis kinderopvang in Sri Lanka voor jongeren

Sluit je aan bij tieners van over de hele wereld om te helpen achtergestelde kinderen op kinderdagverblijven te ondersteunen

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Besteed je zomervakantie aan het helpen van anderen en het opdoen van ervaring door je bij ons aan te sluiten als vrijwilliger voor kinderen in Sri Lanka. Je werkt op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en ondersteunt het werk van lokale leerkrachten en verzorgers. Je besteedt je tijd door kinderen te helpen al spelend te leren en doet opknapwerk.

 

De centra waar we in Sri Lanka werken zijn overvol en de leerkrachten hebben dringend extra hulp nodig. Je zult hen ondersteunen door met liedjes en flashcards Engels te geven en spelletjes te spelen met de kinderen. Je zult ook helpen op je vrijwilligersplek door creatieve projecten te doen. Hierbij kun je denken aan het schilderen van een kleurrijke muurschildering, het opknappen van speeltuintoestellen of een tuin aanleggen.

 

Je woont en werkt met tieners van jouw leeftijd in een van een aantal kleine stadjes langs de zuidwestelijke kust van Sri Lanka. We zullen in de avonden en weekenden begeleide activiteiten organiseren waar je meer kunt leren over de cultuur van Sri Lanka.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Sri Lanka geschikt voor mij?

Als je een tiener bent met een gezonde dosis reislust, dan is dit project de perfecte kans voor jou om veilig te reizen. Het is ook een geweldige manier om ervaring op te doen in de kinderopvang, wat in je toekomstige carrière van pas zou kunnen komen.


Je assisteert lokale leerkrachten en verzorgers op kinderdagverblijven langs de zuidwestelijke kust van Sri Lanka. Hier is het voornaamste doel om kinderen te helpen al spelend te leren terwijl hun ouders op werk zijn.


Ben je speels, nieuwsgierig naar andere culturen en houd je van de streken van kleintjes? Dan zul je als vrijwilliger Kinderopvang & Samenleving in Sri Lanka de tijd van je leven meemaken!


In het weekend nemen we je mee om een van de beroemde stranden met palmbomen te zien, of naar een van de spectaculaire oude steden. Al deze activiteiten vinden plaats in een groep en onder begeleiding van lokale Projects Abroad medewerkers.

High school students prepare to volunteer with children in Sri Lanka over their vacation

Wat ga ik op dit project doen?

Dit project draait om kinderen helpen al spelend te leren op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Sri Lanka. Je taken omvatten:


 • Help leerkrachten educatieve activiteiten organiseren en uitvoeren
 • Zorg ervoor dat kinderen elke dag goed op hun hygiëne letten
 • Creëer leermiddelen zoals educatieve muurschilderingen die de school nog veel jaren zal kunnen gebruiken
 • Verken Sri Lanka en leer meer over de lokale cultuur met je medevrijwilligers

In je werk houd je je voornamelijk bezig met:


Educatieve activiteiten


Omdat veel van deze dagverblijven overvol zijn, kunnen verzorgers vaak niet evenveel aandacht aan elk kind schenken. Je zult een extra paar handen en ogen bieden en helpt hen zo in de loop van de dag om aandacht te kunnen besteden aan meer kinderen.


Je doet activiteiten zoals:


 • Help kinderen het Engelse alfabet leren met liedjes, spelletjes en flashcards
 • Organiseer knutselactiviteiten om hun creativiteit te ontwikkelen
 • Doe sport om de kinderen actief bezig te houden en aan hand-oog coördinatie te werken
 • Lees kinderen voor om hun alfabetisering te bevorderen


Je Projects Abroad begeleider zal een heleboel ideeën voor activiteiten voor je klaar hebben staan. Daarnaast kun je brainstormen met je medevrijwilligers om je eigen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Je zult ook begeleid en geholpen worden door lokale leerkrachten.


Zorg ervoor dat de kinderen elke dag op hun hygiëne letten


Je kunt helpen om met leuke activiteiten betere persoonlijke hygiëne aan te moedigen. Je kunt kinderen leren hoe ze hun handen moeten wassen of hoe ze hun tanden twee keer per dag goed moeten poetsen.


Sociaal werk


Je zult iets kunnen toevoegen aan je stageplek door je eigen creatieve talenten te benutten om te helpen met projecten zoals:


 • Schilder kleurrijke muurschilderingen met een educatieve boodschap
 • Versier een klaslokaal
 • Knap speeltuintoestellen op
 • Leg een tuintje aan
 • Maak flashcards, posters en andere educatieve materialenVerken Sri Lanka


Tenslotte is dit project ook een kans voor jou om te reizen, te leren en jezelf te ontwikkelen in een veilige omgeving. In de avonden zullen we je helpen om meer te leren over Sri Lankaanse cultuur door middel van workshops en voorstellingen.


In het weekend krijg je de kans om iets meer van het land te zien, wanneer wij jou en je nieuwe vrienden meenemen op een uitje naar Kandy.


Waar ga ik werken?

Onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis vindt plaats langs de zuidwestelijke kust van Sri Lanka. Je werkt in een groep in verschillende kleine stadjes en bent voornamelijk bezig op een kinderdagverblijf of een peuterspeelzaal. Deze centra zijn overvol en onderbemand.


Je zult versteld staan van de natuurlijke schoonheid van je omgeving en van de eeuwenoude steden, dorpen en tempels die je zult zien tijdens uitjes met onze medewerkers.

Panadura

Panadura is een stad aan de kust, zo'n 40 kilometer zuidelijk van Colombo. De stad heeft verschillende stranden, populair bij de lokale bevolking en toeristen. Je vindt er ook een 200 jaar oude Boeddistische tempel.

Kalutara

Kalutara District is gelegen in het Zuidwesten van Sri Lanka. Het staat bekend voor zijn prachtiger stranden, natuurreservaten, rivieren en een bloeiende stad.

Negombo

Negombo is een grate stad in het Noorden van Colombo.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis in Sri Lanka is om de levens van jonge kinderen uit achtergestelde gemeenschappen te verrijken. We doen dit door middel van leuke educatieve activiteiten en aandacht voor het verbeteren van persoonlijke hygiëne.


De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen waar we werken zijn vaak overvol en hebben onvoldoende middelen. Leerkrachten en verzorgers hebben vaak moeite om elk kind voldoende aandacht te schenken. Je zult het werk van lokale medewerkers ondersteunen door de kinderen te helpen spelend te leren en door leuke activiteiten te organiseren.


Je helpt ook om de leeromgevingen van kinderen te verbeteren door te tuinieren, speeltuinen op te knappen en leermiddelen voor het klaslokaal te maken. Een kleurrijke en gezonde omgeving is een geweldige manier om de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren.


Een andere belangrijke reden voor dit project is om ruimte te creëren voor culturele uitwisseling en voor jouw persoonlijke groei. In de tijd die je doorbrengt bij dit project zul je direct leren over de cultuur van Sri Lanka door te wonen en werken met locals.


Sluit je aan bij ons als een vrijwilliger op onze Kinderopvang & Samenleving Jongerenreis in Sri Lanka en leer meer over een nieuwe cultuur terwijl je helpt jonge kinderen te onderwijzen.  

A teenager works through interactive English activities while volunteering with children in Sri Lanka

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners