Teenagers volunteering with children on one of Projects Abroad's programmes in South Africa

Groepsreis kinderopvang in Zuid-Afrika voor jongeren

Werk in een groep jongeren van je eigen leeftijd in Kaapstad, help kinderen om spelend te leren en doe licht opknapwerk

In een oogopslag

Reis naar Afrika en sluit je aan bij een groep jongeren van jouw leeftijd om vrijwilligerswerk te doen met kinderen in Zuid-Afrika. Je werkt in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en ondersteunt het werk van lokale leerkrachten en verzorgers. Jij houdt je voornamelijk bezig met kinderen helpen al spelend te leren en doet licht opknapwerk zoals het maken van kleurrijke muurschilderingen.


De kinderdagverblijven waar we in Zuid-Afrika werken zijn overvol en leraren hebben een extra paar handen nodig. Je zult hen helpen door spelletjes met de kinderen te spelen en educatieve en creatieve activiteiten te doen. Je zult ook deel uitmaken van het werk dat we doen in de lokale gemeenschap, zoals helpen in een gaarkeuken. Deze ervaring zal je helpen om persoonlijke vaardigheden zoals teamwerk en organisatie te ontwikkelen, wat je in je toekomstige carrière kan helpen.


Je woont en werkt met andere jongeren in de prachtige kuststad Kaapstad. Onder toezicht van onze medewerkers zul je veel te doen hebben wanneer je niet aan het werk bent, zoals de Tafelberg en een lokale markt bezoeken!

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is vrijwilligerwerk met kinderen in Zuid-Afrika geschikt voor mij?

Dit project is perfect als je houdt van werken met kinderen en het niet erg vindt om je mouwen op te stropen om de gemeenschap te helpen. Voor jongeren van jouw leeftijd is het ook de ideale manier om veilig te reizen, wetend dat er de hele tijd ervaren Projects Abroad medewerkers aanwezig zijn.


Je hebt geen kwalificaties of ervaring nodig om je aan te sluiten. Je zult het werk van lokale leerkrachten en verzorgers ondersteunen en Projects Abroad medewerkers zijn ook aanwezig om jou, indien nodig, te begeleiden. Het enige wat je moet meenemen is hartstikke veel energie en de wil om van leren iets leuks te maken!


Met deze Jongerenreis zul je praktijkervaring in de kinderopvang kunnen toevoegen aan je cv. Je zult ook persoonlijke vaardigheden zoals teamwerk en organisatie ontwikkelen. Dit zal je ook interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.


Dit project loopt op vaste data in de zomer voor een duur van twee of vier weken. Het heeft een vast programma en we hebben elk detail voor je gepland, vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld in Kaapstad. In het weekend nemen we je mee om een aantal van de beroemde bezienswaardigheden rondom Kaapstad te bezoeken. Al deze activiteiten vinden plaats in een groep en onder toezicht van lokale Projects Abroad medewerkers.

A student spends his summer vacation volunteering with children in South Africa as part of Projects Abroad's placement for teenagers

Wat ga ik op dit project doen?

Als jongere die vrijwilligerswerk doet in Zuid-Afrika zul je je bezighouden met het onderwijs van jonge kinderen en werk je met lokale leerkrachten en verzorgers. Dit kun je verwachten:


  • Help de kinderen al spelend te leren met spelletjes en educatieve activiteiten
  • Moedig de kinderen aan om goed op hun hygiëne te letten om gezond te blijven
  • Help met licht opknapwerk en sociaal werk, zoals schoonmaken of schilderen
  • Werk en verken met vrijwilligers van jouw leeftijd van over de hele wereld

Je werk richt zich op de volgende taken:


Werk met kinderen en help ze al spelend te leren


Omdat veel van deze kinderdagverblijven overvol zijn kunnen verzorgers vaak niet evenveel aandacht schenken aan elk kind. Je biedt een extra paar handen en ogen en helpt hen om gedurende de dag meer kinderen te bereiken.


Je doet ook activiteiten zoals:


  • Help kinderen leren met liedjes, spelletjes en flashcards
  • Organiseer knutselactiviteiten om hun creativiteit aan te moedigen
  • Doe sporten zodat de kinderen actief bezig zijn en aan hun hand-oog coördinatie werken
  • Lees kinderen voor om te helpen hun alfabetisering te bevorderen


Je Projects Abroad begeleider zal een heleboel ideeën voor activiteiten klaar hebben om met je te delen. Daarbij kun je met je medevrijwilligers brainstormen om eigen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Ook zullen de lokale leerkrachten je begeleiden en helpen.


Moedig de kinderen aan om elke dag goed voor hun hygiëne te zorgen


Hygiëne is een belangrijk aspect van kinderen gezond houden. Je kunt de kinderen aanmoedigen om regelmatig hun handen te wassen en hun tanden grondig te poetsen. Je helpt ook om een routine te creëren waarbij ze hun handen wassen voor het eten en nadat ze naar de wc gaan. Dit helpt om te zorgen dat ze al vroeg gezonde gewoonten ontwikkelen.


Help met sociaal werk


Een deel van je werk omvat helpen met sociaal werk in de gemeenschap. Je geeft een klaslokaal een nieuw laagje verf, helpt bij een lokale gaarkeuken of helpt met het schoonmaken of onderhoud van huizen.


Werk en verken met vrijwilligers van over de hele wereld


Je doet vrijwilligerswerk met jongeren van over de hele wereld. Je zal veel van je nieuwe vrienden kunnen leren, zoals de gebruiken en cultuur van hun thuisland. Tijdens sociale activiteiten zullen jullie samen van alles leren over het leven in Kaapstad, onder begeleiding van onze lokale medewerkers.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Je werkt op een kinderdagverblijf. We hebben partnerschappen met een aantal dagverblijven in Kaapstad en onze inspanningen zijn gericht op achtergestelde townships (krottenwijken). De townships zijn sterk geraakt door werkeloosheid en armoede en er is heel weinig infrastructuur. Veel dagverblijven hebben een tekort aan personeel, zijn overvol en hebben extra hulp nodig.


Je vrijwilligerswerk vindt plaats in Kaapstad. Wanneer je niet aan het werk bent zul je lokale bezienswaardigheden kunnen bezoeken, souvenirs shoppen en de stad met jouw groep en Projects Abroad medewerkers verkennen. En of je nu de pinguïns op Boulders Beach bezoekt of een deel van de legendarische Garden Route verkent, je zal de tijd van je leven beleven!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen van dit project?

Het doel van dit project is om de educatie van jonge kinderen te ondersteunen door nauw samen te werken met lokale leerkrachten en verzorgers in achtergestelde gebieden.


De zorgcentra waarmee we samenwerken zijn vaak overvol en hebben niet genoeg middelen. Leerkrachten en verzorgers hebben vaak moeite om elk kind genoeg aandacht te schenken. Je ondersteunt het werk van lokale medewerkers door de kinderen te helpen spelend te leren en door leuke en educatieve activiteiten en spelletjes te organiseren.


Een andere belangrijke reden dat we dit project organiseren is om ruimte te creëren voor culturele uitwisseling en jouw persoonlijke groei. In de tijd die je op het programma doorbrengt zul je direct over Zuid-Afrikaanse cultuur leren door met locals te wonen en nauw met hen samen te werken.


Sluit je vandaag bij ons aan in Zuid-Afrika en maak een verschil door te werken met kinderen in nood.

High school students prepare meals during volunteer work in South Africa for teenagers

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners