A lawyer consults with a client on the Law and Human Rights internship for teenagers in South Africa

Groepsreis mensenrechten in Zuid-Afrika voor jongeren

Woon in prachtig Kaapstad en werk naast professionals om praktijkervaring in Rechten en Mensenrechten op te doen

In een oogopslag

Reis naar Afrika met een groep jongeren van jouw leeftijd en doe een Rechten en Mensenrechten stage voor jongeren in Zuid-Afrika. Je doet waardevolle inzichten op in de wereld van rechten en mensenrechten en voegt internationale ervaring toe aan je cv. 


Je woont en werkt in Kaapstad en zit op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor. Je eerste week breng je door met juridisch werk en je bouwt een zaak op voor in een rechtbanksimulatie. Tijdens de rechtbanksimulatie treed je op als de aanklager of de verdediging voor een zaak die je zal onderzoeken. Je tweede week besteed je aan praktisch mensenrechtenwerk in lokale gemeenschappen.


Je verblijft bij een lokaal gezin in Kaapstad en zult de kans krijgen om veel boeiende plekken te bezoeken, zoals de Tafelberg en het historische Robbeneiland. Alle activiteiten worden voor je georganiseerd en Projects Abroad medewerkers zijn de hele tijd aanwezig. Dit is een geweldige manier om jongeren van jouw leeftijd van over de hele wereld te ontmoeten en je horizon te verbreden.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is een Rechten stage in Zuid-Afrika voor jongeren geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jou als een tiener bent die graag praktische werkervaring op het terrein van Rechten en Mensenrechten aan je cv wil toevoegen. Het kan je misschien zelfs helpen om te beslissen of dit de juiste carrière is voor jou! Dit is de ideale manier om je cv te versterken en tegelijkertijd meer van de wereld te zien.


Naast het opdoen van praktijkervaring in het veld zul je ook de kans krijgen om voorlichting te geven over mensenrechtenkwesties in Zuid-Afrika. Je zult je kennis met de lokale bevolking delen en helpt hen om hun fundamentele rechten te begrijpen. Dit zal aantonen dat je toegewijd bent aan het gebruiken van de wet om mensen in nood te helpen, wat je toekomstige carrière zou kunnen baten.


Je hebt geen enkele kwalificatie of eerdere ervaring nodig om mee te doen. Je werkt onder begeleiding van professionals in Rechten en Mensenrechten die je alles zullen leren wat je moet weten.


Deze Jongerenreis loopt op vaste data in de zomer en je kunt de data uitkiezen die het beste in je agenda passen. We hebben een vast schema en extra medewerkers om te helpen, dus je bent te allen tijde veilig en zult daarbij veel begeleiding krijgen.

A meeting held during Projects Abroad's Law and Human Rights internship for teenagers in South Africa

Wat ga ik op deze stage doen?

Je sluit je aan bij een groep van jouw leeftijd en werkt op het Projects Abroad Mensenrechtenkantoor in Kaapstad en in lokale gemeenschappen. Dit is een aantal van de activiteiten die je kunt verwachten:


  • Bouw een juridische zaak op en doe mee aan een rechtbanksimulatie
  • Neem deel aan verschillende mensenrechten-bewustmakingsprogramma's in lokale gemeenschappen
  • Leer over de geschiedenis van Kaapstad
  • Verken het prachtige Kaapstad met een groep stagiairs van jouw leeftijd

Je werk richt zich op de volgende gebieden:


Bouw een juridische zaak op en neem deel aan een rechtbanksimulatie


Tijdens je stage zul je de kans krijgen om je eigen rechtszaak op te bouwen voor een rechtbanksimulatie, als de verdediging of de aanklager. Dit is een imitatie-rechtbank waarbij studenten zaken kunnen beargumenteren als oefening. In je eerste week bezoek je verschillende plekken die relevant zijn voor je werk, zoals politiebureaus of crisiscentra. Dit is een geweldige manier om het werk dat advocaten in de praktijk doen te ontdekken. Je zult ook de kans krijgen om op een dagelijkse basis te overleggen met gekwalificeerde advocaten en een heleboel juridische ervaring opdoen.  


Neem deel aan verschillende mensenrechtenprogramma's in lokale gemeenschappen


Afhankelijk van de behoeften van de gemeenschap op het moment van je bezoek zul je tijdens je stage betrokken raken bij verschillende projecten, waaronder:


  • Evalueer de impact van onze huidige juridische klinieken
  • Voer een analyse uit van de behoeften in een buurt die misschien meer steun nodig heeft
  • Help straatkinderen over de wet en hun fundamentele rechten te lerenLeer over de geschiedenis van Zuid-Afrika


Zuid-Afrika is een land met een ingewikkelde politieke en juridische geschiedenis. Je zult via je eigen onderzoek aan deze geschiedenis worden blootgesteld, als ook door bezoeken aan musea en historische locaties.


Verken prachtig Kaapstad met je medestagiairs


In het weekend en 's avonds hebben we een heleboel culturele en leuke activiteiten voor je georganiseerd om samen met je groep van te genieten. Je bezoekt de Tafelberg en Boulders Beach, neemt deel aan leuke activiteiten zoals go-karten en bowlen en bezoekt historische bezienswaardigheden zoals Robbeneiland en District 6. Alle activiteiten vinden plaats onder begeleiding en onze medewerkers zullen altijd aanwezig zijn om te helpen.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

In Kaapstad bestaan er nog grote ongelijkheden en veel mensen hebben geen toegang tot betaalbare juridische bijstand. Veel mensen kennen hun rechten ook niet, waardoor ze kwetsbaar zijn voor uitbuiting en misbruik. Wij financieren en leiden ons eigen Mensenrechtenkantoor in Kaapstad, waar we gratis juridisch advies bieden aan wie het nodig heeft. Je brengt een deel van je tijd door op dit kantoor en een deel van je tijd in lokale gemeenschappen, waarbij je deelneemt aan verschillende mensenrechtenprogramma's.


Kaapstad is een prachtige stad, omgeven door bergen en zee, met uitgestrekte witte stranden en talrijke natuurreservaten. Het heeft ook een rijke geschiedenis die je via musea, kunst en architectuur kunt verkennen en er zijn talloze buitenactiviteiten om te doen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om jou waardevolle praktijkervaring op het terrein van Mensenrechten te bieden.


Ook al zijn er meer dan 20 jaar voorbij gegaan sinds de afschaffing van apartheid, toch heeft Zuid-Afrika nog steeds te maken met drastische ongelijkheden. Veel burgers hebben geen toegang tot betaalbare juridische bijstand en hebben weinig kennis van hun eigen rechten. Door deel te nemen aan dit programma zul je deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om lokale gemeenschappen in hun kracht te zetten en gratis juridische bijstand te bieden.


Deze stage zal je waardevolle praktische en theoretische vaardigheden aanleren die je op je cv zal kunnen zetten en die je met je mee kunt nemen naar de werkende wereld of in je verdere studie. Het is ook een geweldige kans om te kijken of een carrière in mensenrechten iets voor jou is.


Sluit je bij ons aan op deze Rechten en Mensenrechten stage in Zuid-Afrika en doe waardevolle werkervaring op terwijl je helpt om achtergestelde mensen in hun kracht te zetten.

Projects Abroad interns prepare to gain legal work experience on our project for teenagers in South Africa

Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners