Een vrijwilliger gebruikt een handsignaal tijdens een duikonderzoek op het vrijwilligersproject natuurbehoud voor jongeren in Belize.

Groepsreis natuurbescherming en duiken in Belize voor jongeren

Leer duiken en bescherm het leven in de oceaan en het Belize Barrier Reef

In een oogopslag

Verken de wereld onder het zeeniveau en bescherm de oceaan met leeftijdsgenoten in Belize. Je leert van professionele natuurbeschermers, behaalt je eigen duikbrevet en ondersteunt het project onder water. Diepzeeduiken is een unieke ervaring maar in combinatie met het uitvoeren van onderzoek, geeft het een nog grotere betekenis!


Je gaat niet alleen duiken en onderzoek uitvoeren, je verhoogt ook het bewustzijn bij de bevolking over het beschermen van het rif. Op een creatieve manier vertel je de bevolking hoe ze hun steentje kunnen bijdragen.


Je werkt in Placencia en werkt samen met leeftijdsgenoten tijdens bijvoorbeeld een strandopruimactie. Samen ontdek je en zet je het beste beentje voor in Belize.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is deze groepsreis natuurbehoud en duiken in Belize voor jongeren geschikt voor mij?

Ben jij avontuurlijk ingesteld met een passie voor het beschermen van onze planeet? Ben je geboeid door het leven in de oceaan en denk je aan een carrière in natuurbescherming of milieuactivisme? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project natuurbescherming in Belize. Er is personeel aanwezig die ervoor zorgt dat alles veilig en vlot verloopt. Je leert meer over natuurbescherming van professionele mariene biologen en je doet praktische ervaring op na het behalen van jouw duikbrevet.


Ben je nog nooit gaan diepzeeduiken? Maak je geen zorgen! Je wordt opgeleid door professionele Dive Masters en je behaalt jouw eigen PADI Open Water Diver certification tijdens jouw eerste week op het project.

A Projects Abroad volunteer does conservation work and teaches children in Belize on our project for teenagers

Wat ga ik doen op het project?

Er zijn heel wat verschillende taken om een impact te hebben op de bevolking in het beschermen van het Belize Barrier Reef. Het gaat over de volgende taken:


  • Behaal jouw PADI Open Water Diver brevet
  • Onderzoeksduiken om gegevens van het leven in de oceaan te verzamelen en observeren
  • Strandopruimacties en reddingsduiken om het milieu proper te houden
  • Gemeenschapswerk in het voorkomen van erosie op het strand en planten van zeewier
  • Ontdek het culturele erfgoed van dit tropische eiland in het weekend

Jouw werk kun je onderverdelen in deze categorieën:


PADI duikbrevet


Tijdens de eerste week op het project ligt de focus in het behalen van jouw PADI duikbrevet. De duikvaardigheden ga je verder nodig hebben om te kunnen helpen op het project en deel te nemen aan onderzoeksduiken. Dit duikbrevet neemt je zelfs verder dan het Belize Barrier Reef en een nieuwe wereld opent voor je. De kosten zitten inbegrepen in het project dus je hoeft hiervoor niet bij te betalen.


Onderzoeksduiken


Alle gegevens die je verzamelt tijdens onderzoeksduiken worden toegevoegd aan de database die de lokale overheid gebruikt om een milieubeleid op te zetten. Observeer verschillende soorten vissen om te bepalen welke condities het beste zijn, denk aan de watertemperatuur en de grootte van de vissen.


Het helderblauwe water en de tropische vissen geven je een unieke kijk op het leven onder water. Elke duik is een kans om al het moois rondom jou te ontdekken van dichtbij.


Reddingsduiken en strandopruimacties


Heb je ooit al een kwal zien rondzwemmen in de oceaan? Of misschien een plastic zak? Geef toe, de gelijkenis is er wel, of niet? Afval en vervuiling heeft een negatieve impact op het leven in de oceaan. Zeedieren eten het afval of komen vast te zitten in visnetten. Het drijvende plastic in de oceanen werd al eerder in kaart gezet door David Attenborough in de Blue Planet II series. Voor het eerst krijgt het probleem wereldwijde aandacht. Jij kunt deel uitmaken van de verdere inspanningen.


Je ruimt het afval en verwijdert het van het rif. Tijdens de opruimacties op het strand verzamel je plastic en achtergelaten afval om te verhinderen dat het in de zee belandt. Veel schildpadden leggen eieren op het strand en je zorgt ervoor dat ze dit op een afvalvrij strand kunnen doen.


Gemeenschapswerk


Het is ook belangrijk om de lokale gemeenschap bewust te maken van het probleem. Je gaat samen afval verzamelen in de gemeenschappen en werkt eraan om de erosie langs de kust te bestrijden. Je plant verder zeewier met de lokale vissers. Hiermee hebben ze een alternatieve en duurzame vorm van inkomen.


Ontdek wat Belize te bieden heeft


Belize is rijk aan cultureel erfgoed en een indrukwekkende natuur. Tijdens het weekend ontdek je watervallen en zwem je in het koele, verfrissende water. Ga duiken in het bekende Blue Hole of ontdek de oude Maya ruïnes samen met leeftijdsgenoten.

Onze projectpartners in Belize

Het belangrijkste op dit project is het beschermen van het leven in de oceaan en op het rif. Duiken is daarom de activiteit die het meeste tijd inneemt. Door samen te werken met PADI kunnen we garanderen dat je de best mogelijke opleiding krijgt die veilig en betrouwbaar is.


We werken ook samen met de lokale vissersafdeling in Belize. Alle gegevens die we verzamelen helpt  bij het opmaken van een milieubeleid. Deze gegevens kunnen enkel verkregen worden door jouw hulp, als vrijwilliger speel je daarom een belangrijke rol hierin.


Waar in Belize ga ik werken?

Placencia

Je verblijft voornamelijk in Placencia maar als je gaat duiken, is het mogelijk dat je twee nachten per week op afgelegen eilanden verblijft. Bereid je voor op een heel eenvoudige manier van leven maar het idee alleen al dat je gaat leven op een eiland, maakt het een ervaring die je niet wilt missen.

Airport transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Belize Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van het project is om het Belize Barrier Reef en het leven in de oceaan te beschermen.


Het Belize Barrier Reef is het tweede grootste rif in de wereld. Maar het staat onder dreiging door klimaatverandering, bouwprojecten langs de kust en overbevissing. Als het rif afsterft, verliezen we duizenden soorten in de oceaan, neemt het toerisme ernstig af en kan er niet meer gevist worden. Dit heeft een negatieve impact op het leven de mens op het eiland.


Je helpt in het beschermen van het rif. Je maakt de mensen bewust van het belang van de oceaan voor de mens. Je doet praktisch werk om Placencia schoner en meer duurzaam te maken.


Doe vrijwilligerswerk in Belize en behaal een PADI duikbrevet, lijst deze ervaring op jouw CV en leer meer bij over natuurbehoud van de oceaan. Je leert bij over de mariene ecosystemen en dieren waaronder haaien, schildpadden, roggen, verschillende scholen vissen en koralen.


Doe vrijwilligerswerk natuurbescherming in Belize en verbreed je horizon op deze groepsreis voor jongeren.

Projects Abroad's organised leisure activities during our volunteer Conservation Project in Belize for high school students

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Placencia. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en gelijke leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Er zijn momenteel geen beschikbare data voor dit project. Neem contact met ons op via het nummer +31 (0)49 7799909 om de toekomstige data en alternatieve projecten te bespreken.

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners