On the Projects Abroad Public Health Internship for teenagers in Tanzania, Projects Abroad staff and students run an outreach for locals.

Groepsreis Public Health in Tanzania voor jongeren

Verwerf medische praktijkervaring terwijl je helpt om basisgezondheidszorg te bieden in afgelegen gemeenschappen

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Public Health stage voor jongeren in Tanzania en doe medische praktijkervaring op. Dit is een geweldige manier om praktijkervaring op de doen om je voor te bereiden op een carrière in de geneeskunde. Je zult je cv hiermee een boost geven, wat je zal helpen bij interviews, aanmeldingen voor de universiteit en sollicitaties.


We leren je tijdens workshops medische basisvaardigheden, zoals hoe bloeddruk en bloedsuikerspiegels te meten. Je zult deze vaardigheden tijdens outreaches gebruiken om medische basiszorg aan mensen in afgelegen, landelijke gemeenschappen te bieden. Je zult ook betrokken raken bij educatieve campagnes om bewustzijn over ziektes te vergroten.


Deze stage vindt plaats in Arusha, een klein stadje in het noorden van Tanzania. Je werkt met een groep stagiairs van jouw leeftijd, waardoor je de kans krijgt om banden te leggen met gelijkgestemde jongeren van over de hele wereld. Jullie verkennen met z'n allen Arusha, met uitjes naar lokale markten en een weekend safari in een prachtig wildreservaat.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een medische stage in Tanzania voor jongeren geschikt voor mij?

Dit project is ideaal voor jou als je een middelbare scholier bent op zoek naar praktijkervaring in Public Health. Het zal je cv versterken en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiegesprekken en universiteitsaanmeldingen. Je zult ook je betrokkenheid bij het helpen van anderen aantonen.


Dit project gaat niet alleen om leren. Via je outreachwerk bied je achtergestelde gemeenschappen de gezondheidszorg die ze nodig hebben.


Je hebt geen specifieke vaardigheden of kwalificaties nodig om je aan te sluiten. We leren je alles wat je moet weten. Dit is juist een geweldige manier om te kijken of een carrière in de gezondheidszorg iets voor jou is.


Dit is een reis met vaste data en je woont en werkt met een groep stagiairs van jouw leeftijd. Dit programma heeft een vast schema, dus het is perfect als je een ervaring met begeleiding zoekt. Als dit je eerste reis naar het buitenland is, dan hoef je je geen zorgen te maken! Wij zullen er zijn om je gedurende je stage te begeleiden en te ondersteunen.

On the Public Health Internship for teenagers in Tanzania, a student helps take the vital signs of a Maasai woman during an outreach.

Wat ga ik doen tijdens deze Public Health stage voor jongeren?

Je werkt in een aantal verschillende omgevingen waar je helpt om toegang tot gezondheidszorg te verbeteren. Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten:


  • Woon medische workshops bij om praktische medische vaardigheden te leren
  • Help gezondheidscontroles uit te voeren tijdens medische outreaches
  • Voer educatieve campagnes op scholen en in zorgcentra
  • Bezoek een Maasai gemeenschap en verken Arusha

Jouw werk richt zich op deze vier aspecten:


Medische workshops


Je zult regelmatige medische workshops bijwonen van professionals in de gezondheidszorg. Tijdens deze workshops leer je praktische vaardigheden, zoals hoe een wond te hechten en injecties te geven. Je leert ook vaardigheden die je op outreaches kunt gebruiken, zoals hoe bloedsuikerspiegel en bloeddruk te meten.


Dit is ook een geweldige kans om te leren over problemen in de gezondheidszorg die je in je eigen land niet zou tegenkomen. Artsen zullen je bijvoorbeeld stap voor stap de symptomen, diagnose en behandeling van ziektes zoals malaria uitleggen.


Medische outreaches


Veel afgelegen en landelijke gemeenschappen hebben geen regelmatige toegang tot gezondheidszorginstellingen. Je assisteert op outreaches door dingen zoals gewicht, bloeddruk en bloedsuikerspiegel te meten. Lokale artsen zullen de gegevens die je verzamelt gebruiken om patiënten te adviseren en behandelen. Al het werk dat je doet tijdens outreaches vindt plaats onder toezicht van medische professionals.


Bewustmakingscampagnes


Voor mensen die zich geen regelmatige behandeling kunnen veroorloven is ziektepreventie van bijzonder belang. Jij speelt een rol in het uitlichten van ziektepreventie door voorlichting te geven. Je kunt verschillende onderwerpen behandelen, waaronder het belang van basishygiëne, voeding en gezond eten en de symptomen en behandeling van malaria.


Verken Tanzania


We hebben een vast reisschema ontwikkeld, vol met boeiende vrijetijdsactiviteiten die je samen met andere stagiairs van jouw leeftijd doet. Je bereidt bijvoorbeeld lokale gerechten tijdens een kookles, of gaat los op het ritme tijdens een traditionele drumles. Je krijgt zelfs een kans om een lokale Maasai gemeenschap te bezoeken en meer te leren over hun cultuur.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Je werkt in en rondom Arusha, een stad aan de voet van Mount Meru. Jouw vrijwilligerswerk vindt plaats in verschillende soorten locaties. Je helpt bij outreaches en voorlichtingscampagnes in een lokale Maasai gemeenschap, op scholen en peuterspeelzalen, of in andere afgelegen gemeenschappen. Deze gebieden zullen minder ontwikkeld zijn dan je gewend bent en je zal er veel rustieke gebouwen en onverharde wegen tegenkomen.


Arusha biedt een combinatie van modern stadsleven en rustig plattelandsleven. Met een adembenemend reservaat in de buurt en een weelderig groene omgeving is dit een geweldige plek om je met de natuur te verbinden. 

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van deze stage voor middelbare scholieren?

Het voornaamste doel van dit project is om basisgezondheidszorg te bieden in achtergestelde, afgelegen gemeenschappen. Tijdens outreaches zul je basisgezondheidscontroles uitvoeren, waarmee je artsen de informatie geeft die ze nodig hebben om patiënten te adviseren en te behandelen.


Je zult ook werken om bewustzijn over veelvoorkomende medische aandoeningen te vergroten. Door presentaties te geven op scholen, peuterspeelzalen en in gemeenschappen deel je informatie over preventie en vroegtijdige behandeling.


Door medische outreaches en workshops zul je ervaring en kennis opdoen. We streven ernaar om je te voorzien van het zelfvertrouwen en de vaardigheden om een geïnformeerde keuze te maken over het nastreven van een carrière in de gezondheidszorg. Met ervaring in het buitenland zul je ook een breder begrip van gezondheidszorg verwerven, wat je in je eigen land kunt toepassen.


Sluit je aan bij onze Public Health stage voor jongeren en maak deel uit van onze inspanningen om gezondheidszorg in Tanzania te verbeteren.

During a Projects Abroad outreach in the local community, students on a Public Health placement for teenagers in Tanzania observe medical professionals.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners