Projects Abroad interns at a clinic during our Dentistry internship for teenagers in Sri Lanka

Groepsreis tandheelkunde in Sri Lanka voor jongeren

Doe Tandheelkunde werkervaring op in lokale ziekenhuizen en voer met een groep jongeren van jouw leeftijd gezondheidscontroles uit in lokale gemeenschappen

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je aan bij onze Tandheelkunde stage voor jongeren in Sri Lanka en leer direct van ervaren tandartsen op een lokaal ziekenhuis. Je zult ook gezondheidscontroles uitvoeren tijdens outreaches die we organiseren naar achtergestelde gebieden. Dit is een geweldige manier om tandheelkundig werk aan je cv toe te voegen en zou je kunnen helpen om te besluiten of dit de carrière voor jou is!

 

Het grootste deel van de tijd loop je mee met tandartsen. We zullen je over verschillende orale aandoeningen en ziektes leren, hoe een diagnose te stellen van deze ziekten en hoe ze te behandelen. Je zult je medische kennis verbreden door lezingen en workshops bij te wonen en we zullen je ook medische basisvaardigheden aanleren. Je zult deze vaardigheden gebruiken om artsen en verplegers tijdens community outreaches te assisteren.

 

Je woont en werkt in Colombo met een groep jongeren van jouw leeftijd en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet op je stage bent zullen we een heleboel leuke activiteiten en een spannend weekenduitje voor je organiseren. Tijdens je stage zullen medewerkers van Projects Abroad bij je blijven om je te ondersteunen.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Past deze stage Tandheelkunde voor jongeren in Sri Lanka bij mij?

Als je een avontuurlijke tiener bent en graag meer wilt leren over Tandheelkunde, dan is dit dé stage voor jou. Je zult direct inzicht verwerven in het dagelijkse werk van een tandarts, wat je kan helpen besluiten of tandheelkunde de juiste carrière is voor jou.


Dit is een alternatieve en interessante manier om ervaring aan je cv toe te voegen en zal je helpen om op te vallen. Het zal je ook fascinerende gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Je zult ook je persoonlijke vaardigheden kunnen ontwikkelen, waaronder teamwerk en communicatie. Deze vaardigheden zullen goed van pas komen, welke carrière je ook nastreeft.


Je hebt geen kwalificaties of eerdere ervaring nodig om mee te doen. Dit is een observerende rol en we zullen je ook alles leren wat je moet weten om mee te doen aan outreaches. Je zult ook op elk moment een Projects Abroad medewerker kunnen opzoeken voor hulp en begeleiding.


Deze Jongerenreis loopt op vaste data in de zomer en je kunt je aansluiten op de data die het beste in je agenda passen. De reis heeft een vast schema, dus alles wat je doet is gepland vanaf het moment dat je aankomt in Sri Lanka. Projects Abroad medewerkers blijven ook constant bij je.

Teenagers hang origami decorations around a clinic during their Dentistry internship in Sri Lanka

Wat ga ik op deze stage doen?

Je werkt gedurende je stage op verschillende gezondheidszorginstellingen in en rondom Colombo en het Kalutara District. Zorg ervoor dat je veel vragen stelt en aantekeningen maakt, zodat je alles dat je ziet en leert kan onthouden! Dit is een aantal van de dingen die je kunt verwachten te doen tijdens deze stage:


  • Loop mee met lokale tandartsen en leer over hun dagelijkse routine
  • Assisteer bij screenings van patiënten en bereid instrumenten voor behandelingen voor
  • Geef voorlichting over het belang van mondhygiëne in lokale gemeenschappen

Je werk zal zich op deze aspecten richten:


Loop mee met lokale tandartsen en leer over hun dagelijkse routine


Je brengt een groot deel van je tijd op deze stage door met het observeren van tandheelkundige professionals aan het werk. Dit is een geweldige kans om vragen te stellen en zoveel als je kan te leren van tandartsen. Ook zul je consultaties bijwonen en medische behandelingen observeren, zoals tandextracties en het reinigen van tandholtes. Afhankelijk van de dag zal je ook orale operaties, zoals endodontologie-behandelingen en kaakchirurgieën, kunnen observeren.


Assisteer bij patiëntenscreening en bereid instrumenten voor de behandelingen voor


Naarmate je meer leert zul je verschillende verantwoordelijkheden krijgen, zoals het voorbereiden van medische instrumenten voor behandelingen en assisteren bij screenings. Je zult alles aangeleerd krijgen wat je moet weten, zoals hoe je de instrumenten correct schoonmaakt en steriliseert. Het kan ook zijn dat je wordt gevraagd om patiënten voorlichting te geven over mondhygiëne.


Geef voorlichting over het belang van mondhygiëne in lokale gemeenschappen


Mensen in achtergestelde gemeenschappen hebben vaak weinig kennis van ziektepreventie of goede hygiënepraktijken, vanwege een gebrek aan educatie over het onderwerp. Jij zal Projects Abroad helpen om voorlichting te geven over mondhygiëne en het voorkomen van tandbederf en andere ziektes. Daarbij hoort een demonstratie van de juiste manier om je tanden te poetsen en het maken van posters voor klaslokalen en buurtcentra.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Colombo

Je zit in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Colombo ligt aan de kust en heeft een lange geschiedenis als havenstad. Hier zie je een interessante combinatie van oud en nieuw, met prachtige gebouwen in koloniale stijl naast wolkenkrabbers en winkelcentra. De interessante geschiedenis en cultuur van Colombo kun je het beste ervaren door de musea, het eten en de kunst van de stad.


Tijdens je verblijf hier zul je op verschillende gezondheidszorginstellingen werken. Je neemt ook deel aan een tweedaagse medische outreach waarbij je een lokaal buurtcentrum bezoekt. De ziekenhuizen waar je werkt liggen in Panadura en Horana, die een uur buiten Colombo liggen. De voorzieningen in de ziekenhuizen zullen eenvoudiger zijn dan je misschien gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om jou de kans te geven om Tandheelkunde zelf uit eerste hand te ervaren.


Veel van de jongeren die zich bij ons aansluiten zijn op zoek naar internationale werkervaring op het gebied van Tandheelkunde. Dit kan helpen om je voor te bereiden op je toekomstige carrière, of het kan je helpen te besluiten of een baan in de gezondheidszorgsector iets voor jou is. Deze reis kan je dit helpen te beslissen, aangezien je tandartsen in actie observeert in de ziekenhuizen.


In Sri Lanka zijn er nog steeds gemeenschappen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Naast een gebrek aan toegang tot gezondheidszorg zijn veel mensen zich ook niet bewust van hoe ze ziektes kunnen voorkomen. Op medische outreaches zul je helpen door kennis te delen over het belang van mondhygiëne en hoe mondziektes te voorkomen.


Kom met ons mee op deze Jongerenreis naar Sri Lanka en doe werkervaring in de Tandheelkunde op terwijl je deel uitmaakt van onze doorlopende inspanningen om gezondheidszorgdiensten te verbeteren.

Interns gain dental work experience and explore the country on our project for teenagers in Sri Lanka

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners