Vrijwilligers op groepsreis Kinderopvang in Cambodja helpen ook met andere taken zoals het renoveren van de groententuin.

Groepsreis Kinderopvang in Cambodja

Werk in een groep om achtergestelde kinderen te ondersteunen en sociaal werk te doen

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan in Cambodja en doe vrijwilligerswerk in de kinderzorg met een groep internationale vrijwilligers. Je ondersteunt het werk van lokale leerkrachten en verzorgers in een kinderdagverblijf en richt je op vroege ontwikkeling van de kinderen. Je zult ook licht opknapwerk doen om te helpen de leeromgeving van de kinderen te verbeteren. Dit is een geweldige manier om iets voor anderen te doen en tegelijkertijd samen met anderen te reizen.


De kinderdagverblijven waarmee wij in Cambodja werken hebben extra helpende handen nodig om elk kind zoveel mogelijk aandacht te geven. Je helpt door educatieve activiteiten en spelletjes te organiseren en te leiden, die de kinderen basisvaardigheden aanleren. Je zult je ook bezighouden met het verbeteren van hun leeromgeving, zoals het schilderen van een kleurrijke muurschildering van het alfabet in de klas.


Je woont en werkt met een groep in Phnom Penh,de hoofdstad van Cambodja, waar je verblijft in een pension of hotel. Wanneer je niet aan het werk bent hebben wij een heleboel culturele en sociale activiteiten voor jou te doen, waaronder een toffe weekendexcursie. Medewerkers van Projects Abroad zullen de hele tijd aanwezig zijn.

Startdata: 

Door het jaar heen

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een Groepsreis Kinderopvang in Cambodja geschikt voor mij?

Dit project past perfect bij jou als jij houdt van werken met kinderen en je een achtergestelde gemeenschap wilt helpen terwijl je zelf meer van de wereld ontdekt. Je zult deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om vroegkinderlijke educatie en lokale leerkrachten en verzorgers te ondersteunen.


Door dit werk zul jij praktijkervaring in de kinderopvang opdoen, wat goed zou kunnen zijn voor jouw toekomstige carrière. Je zult jouw persoonlijke vaardigheden, zoals communicatie, organisatie en leiderschap aanscherpen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het plannen van de details van jouw reis, aangezien dit project een vast reisschema heeft. Vanaf het moment dat jij aankomt op het vliegveld in Phnom Penh zullen wij elk detail van jouw vrijwilligerswerk, extra activiteiten in de avond en een weekend excursie organiseren. 


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, aangezien je zult samenwerken met ervaren leerkrachten en verzorgers. Medewerkers van Projects Abroad zijn ook aanwezig om jou te helpen en te begeleiden als jij dat nodig hebt.


Deze reis vindt plaats op vaste data in het jaar en duurt twee weken. Je kunt de data uitkiezen die in jouw agenda passen en dan hoef je je alleen nog in te schrijven!

Childcare work in Cambodia for volunteers on group trips includes playing games with children, or doing fun activities.

Wat ga ik tijdens deze groepsreis doen?

Jouw voornaamste rol is het ondersteunen van kinderen op een kinderdagverblijf, daarnaast ga je aan de slag met licht opknapwerk. Dit zijn de activiteiten waarmee jij je bezig zult houden:  • Ondersteun lokale medewerkers op de dagverblijven en bevorder de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Doe licht opknapwerk zoals schilderen of een moestuin aanleggen in de gemeenschap
  • Verken samen met de groep de lokale bezienswaardigheden en ervaar het leven en Phnom Penh

Dit is een aantal van de dingen die jij tijdens dit project zult doen:


Assisteer medewerkers op kinderdagverblijven


In Cambodja werken we samen met een lokale organisatie, Khemara, om kinderdagverblijven te leiden. De meeste kinderen komen uit achtergestelde gezinnen, waar beide ouders overdag moeten werken. Als vrijwilliger zul je leerkrachten helpen om te zorgen dat deze kinderen de steun krijgen die zij nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. De vaardigheden die zij in hun vroege jaren leren zullen hen helpen wanneer zij aan een officiële school beginnen. Je kunt dit doen door middel van de volgende activiteiten:


  • Organiseer en leid educatieve en creatieve activiteiten, zoals knutselen
  • Speel leuke spelletjes die een vaardigheid aanleren, zoals Engelstalig bingo spelen om basiswoorden te leren
  • Ga naar buiten en speel een balspel om de oog-handcoördinatie te verbeteren


Je zult er ook voor zorgen dat de kinderen elke dag goed op hun hygiëne letten. Dit kan zo simpel zijn als zorgen dat elk kind zijn of haar handen wast voor het eten.


Doe licht opknapwerk binnen de gemeenschap


Een groot deel van ons werk om onderwijs in Cambodja te ondersteunen heeft betrekking op het verbeteren van leeromgevingen. Wat jij in Cambodja doet hangt af van de behoeften van het dagverblijf en de gemeenschap op dat moment. Dus misschien ga jij een muurschildering maken in een klaslokaal, speeltuintoestellen bouwen of een moestuin aanleggen. Door dit werk zul jij iets achterlaten waar mensen nog jaren iets aan zullen hebben.


Verken Phnom Penh


Naast het helpen van anderen willen wij ook dat je de tijd hebt om te ontspannen en te genieten! Wanneer je niet aan het werk bent kun je in de avonden sociale en culturele activiteiten bijwonen, zoals een city tour in de avond en een traditionele poppentheater show. In het weekend nemen wij de hele groep mee naar Siem Reap. Tijdens al deze activiteiten zullen medewerkers van Projects Abroad aanwezig om de activiteiten te begeleiden.

Onze projectpartners in Cambodja

Wij werken samen met de organisatie Khemara en enkele andere lokale organisaties in Cambodja. Al ons werk met kinderen vindt plaats in het kader van zorg binnen de gemeenschap. Wij werken niet met kinderen in weeshuizen. In plaats daarvan richten wij ons op programma's waardoor kinderen bij hun families kunnen blijven.


Khemara is een gevestigde lokale stichting die ernaar streeft om de levenskwaliteit van Cambodjaanse vrouwen en kinderen te verbeteren. De organisatie heeft peuterspeelzalen, scholen en zorgcentra opgericht in achtergestelde gemeenschappen voor kinderen die slachtoffer zijn geweest van armoede en mishandeling. Hier hebben zij een veilige plek om te leren en zich te ontwikkelen.


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Je zult werken in een kinderdagverblijf voor achtergestelde kinderen in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De zorgcentra waarmee wij in Cambodja werken liggen in landelijke gebieden en zorgen voor minderbedeelde kinderen. Nog belangrijker, deze centra geven ouders de mogelijkheid om een voltijdbaan te zoeken.


Jij zult deze bruisende en vriendelijke stad met medewerkers van Projects Abroad kunnen verkennen. Elke avond keer je samen met de groep terug naar een pension of hotel. Met uitgestrekte markten en prachtige architectuur is dit de ideale plek om de Cambodjaanse cultuur en manier van leven te leren kennen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling van kinderen in Cambodja te ondersteunen en lokale leerkrachten en verzorgers te helpen.


Met Cambodja's schrijnende geschiedenis van oorlog en genocide zijn veel gemeenschappen nog herstellende. Ook al ontwikkelt Phnom Penh snel, vele mensen wonen nog in armoede en kunnen zich geen toegang tot basisonderwijs voor hun kinderen veroorloven. Door de kinderen aan te moedigen om te leren zul jij hen de vaardigheden geven die zij nodig hebben om te gedijen wanneer zij in groep 1 beginnen. Je zult ook hun leeromgevingen verbeteren door middel van licht opknapwerk.


Samen met onze partner, de organisatie Khemara, en andere lokale organisaties, werken wij om het niveau van de zorg en het onderwijs dat de kinderen ontvangen te verbeteren. Wij ondersteunen de scholen en zorgcentra die door onze partners worden geleid, zowel financieel als door vrijwilligers te sturen om te helpen. De zorgcentra bieden de ouders van de kinderen ook de mogelijkheid om zich te richten op het verdienen van een inkomen zonder zich zorgen te maken over hun kinderen.


Meld je aan voor de Groepsreis Kinderopvang in Cambodja en help ons onze lange termijn doelen te bereiken om achtergestelde kinderen te helpen.

Onze groepsreis vrijwilligerswerk Kinderopvang in Cambodja helpt kinderen met een goede dagelijkse hygiene.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners