As part of their community work in Ghana, Projects Abroad volunteers on a Team Trip read books with children at their placement.

Groepsreis Kinderopvang in Ghana

Reis met een internationale groep naar West-Afrika en bevorder de vroege ontwikkeling van kinderen en doe opknapwerk

In een oogopslag

Reis naar Afrika met een internationale groep en ga aan de slag in de kinderopvang in Ghana. Je zult met lokale leerkrachten en verzorgers werken om de vroege ontwikkeling van kinderen op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen te ondersteunen. Je zult ook opknapwerk doen, zoals schilderen of meubels bouwen. Op deze manier kun jij lokale gemeenschappen helpen en ervaring in de kinderopvang aan jouw cv toe te voegen.


In Ghana zul jij deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om vroegkinderlijke ontwikkeling te ondersteunen en alfabetisering en rekenvaardigheid te verbeteren. Je doet dit door leuke en educatieve activiteiten en spelletjes te organiseren en leiden. Je zult ook helpen om hun leeromgeving te verbeteren, bijvoorbeeld door een muurschildering te maken of een moestuin aan te leggen. Wees bereid om je mouwen op te stropen en breng een heleboel energie en enthousiasme met je mee!


Je woont en werkt in Cape Coast met de rest van jouw groep en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je vrijwilligerswerk er voor de dag op zit, organiseren we een heleboel sociale en culturele activiteiten, waaronder een toffe weekend excursie. Medewerkers van Projects Abroad zullen tijdens alle activiteiten aanwezig zijn.

Startdata: 

Door het jaar heen

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een Groepsreis Kinderopvang in Ghana geschikt voor mij?

Als jij graag met kinderen wilt werken en je je samen met een anderen wilt inzetten om lokale gemeenschappen te ondersteunen, dan past dit project perfect bij jou. Je zult ervaring opdoen in de kinderopvang, wat jouw toekomstige carrière zou kunnen helpen. Het zal je ook interessante onderwerpen geven om over te praten in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen enkele ervaring nodig om je aan te sluiten bij dit project. Je werkt samen met lokale leerkrachten en verzorgers en ook de medewerkers van Projects Abroad zullen aanwezig zijn om je te begeleiden en vragen te beantwoorden.


Dit is een reis met vaste data die op specifieke momenten in het jaar loopt. Het heeft een vast programma waar ook georganiseerde activiteiten en een weekend excursie in zijn opgenomen. Je werkt en reist samen in een groep en wordt gedurende het project begeleid door medewerkers van Projects Abroad.

Als onderdeel van de groepsreis kinderopvang in Ghana, helpen Projects Abroad vrijwilligers met klasactiviteiten.

Jouw werk wordt verdeeld over vijf hoofdgebieden:


Bevorder de vroege ontwikkeling van kinderen


Jouw voornaamste rol is het ondersteunen van het werk van lokale leerkrachten en verzorgers door je te richten op de vroege ontwikkeling van de kinderen. Door middel van spelletjes en educatieve activiteiten zul jij helpen met hun fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Door de kinderen te helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, zoals goede oog-handcoördinatie, zorgen wij dat ze later goed mee kunnen komen in het basisonderwijs.


Help alfabetisering en rekenvaardigheid te verbeteren


Je zult ook werken om de alfabetisering en rekenvaardigheid onder de kinderen te verbeteren. Lezen, schrijven en tellen zijn essentiële vaardigheden die iedereen nodig heeft in het leven. Door deze vaardigheden op een jonge leeftijd te benadrukken kunnen wij kinderen een voorsprong geven voor in groep 1.


Moedig kinderen aan om elke dag goed op hun hygiëne te letten


Tijdens je project is het ook belangrijk de kinderen aan te moedigen om een goede basishygiëne te ontwikkelen. Slechte hygiëne is de oorzaak van veel ziektes. Door te zorgen dat kinderen elke dag goed op hun hygiëne letten kunnen wij het aantal infecties verminderen en de algemene gezondheid van de gemeenschap verbeteren.


Draag bij in de gemeenschap


In Ghana zul jij helpen met tuinieren of licht renovatiewerk, zoals schilderen of opknappen. Voel je vrij om jouw creativiteit te laten stralen en jouw eigen praktische ideeën voor simpel opknapwerk te delen. Door op deze manier te helpen zal de lokale gemeenschap ook nadat jij bent vertrokken nog van jouw bijdrage profiteren.


Verken Ghana


Tijdens jouw reis naar Ghana zul je samen met een groep het leven in West-Afrika mogen ervaren. Wanneer je niet aan het werk bent, worden er  genoeg sociale en culturele activiteiten georganiseerd om je bezig te houden. Je zult ook constante begeleiding en ondersteuning krijgen van medewerkers van Projects Abroad. Tot slot nemen we je ook mee op een weekend excursie.


Waar in Ghana ga ik werken?

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je Akuapem Hills. Het staat bekend om zijn groene vegetatie en rijke rode aarde. Het is een rustige omgeving waar de kinderen je graag de naam ‘Obroni’ (buitenlander) geven als ze opmerken dat je geen inwoner bent van de stad. De inwoners zijn heel gastvrij en entertainen je graag. Neem deel aan de feestelijke evenementen, probeer gedroogde vis en delicatessen langs de kant van de weg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling van kinderen en het onderwijs in Ghana te verbeteren door te werken met kinderen uit achtergestelde gebieden.


In Ghana hebben de zorgcentra waar wij werken beperkte middelen en een tekort aan medewerkers. Zij hebben extra steun nodig om te zorgen dat elk kind de vaardigheden leert die zij nodig zullen hebben wanneer zij op school beginnen. Je zult deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om lokale leerkrachten en verzorgers te helpen dit te doen. Je zult een welkome extra paar handen bieden, vooral aangezien jij je bezighoudt met de vroege ontwikkeling van kinderen, lezen, schrijven en rekenen.


Wij helpen ook om de leeromgeving te verbeteren. Je kunt dit doen door onderhoudswerk te doen, een kleurrijke muurschildering op de muur van een klaslokaal te schilderen of een moestuin aan te leggen.


Daarnaast hopen wij ook de uitwisseling van culturen, kennis en vaardigheden te bevorderen tussen onze vrijwilligers en de lokale bevolking.


Meld je aan voor deze groepsreis naar Ghana en maak deel uit van onze inspanningen om achtergestelde kinderen en hun gemeenschappen te ondersteunen.

Lokale kinderen doen een leuke buitenactiviteit met Projects Abroad vrijwilligers Kinderopvang op groepsreis in Ghana.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners