Een vrijwilliger doet werk binnen de gemeenschaps in Sri Lanka in een groep, en leert jonge kinderen Engelse zinnen.

Groepsreis Kinderopvang in Sri Lanka

Reis naar Azië en werk in een groep om lokale kinderen te helpen en vroegkinderlijke ontwikkeling te ondersteunen

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Reis naar Sri Lanka met mensen van over de hele wereld en doe vrijwilligerswerk met kinderen in groepsverband. Je zult lokale leerkrachten en verzorgers op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of zorgcentra voor kinderen met een beperking ondersteunen. Hier zal jouw groep zich bezighouden met vroegkinderlijke ontwikkeling en opknapwerk.

 

In Sri Lanka zijn de zorgcentra waar wij werken overvol. Leerkrachten hebben extra hulp nodig om te zorgen dat elk kind de vaardigheden leert, die zij nodig zullen hebben wanneer zij op de basisschool beginnen. Dit is een geweldige manier voor jou om met anderen samen te werken om lokale gemeenschappen te ondersteunen en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen in de kinderopvang.

 

Je woont en werkt met een groep van jouw leeftijd op één van vijf locaties in Sri Lanka, waar verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer jouw werk er voor de dag op zit, hebben we sociale en culturele activiteiten voor jou gepland. We nemen jou ook mee op een toffe weekendexcursie. Medewerkers van Projects Abroad zullen de reis van begin tot eind begeleiden.

Startdata: 

Door het jaar heen

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is de Groepsreis Kinderopvang in Sri Lanka geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jou, als jij houdt van werken met kinderen en wilt samenwerken met anderen om een lokale gemeenschap te ondersteunen. Dit is één van onze Groepsreizen, waar wij een project op vaste data organiseren zodat mensen van over de hele wereld kunnen samenkomen om een groep te vormen. Tegelijkertijd zullen jullie samen een Aziatisch land kunnen verkennen. Het beste van alles is dat jij deel zult uitmaken van onze doorlopende inspanningen om vroegkinderlijke educatie in Sri Lanka te verbeteren.


In Sri Lanka hoef je helemaal niets zelf te organiseren, aangezien jij een vast programma volgt. Vanaf het moment dat jij aankomt in Colombo zullen wij alles voor jou regelen. Je zult een uitgebreid schema volgen met vrijwilligerswerk, culturele en sociale activiteiten en een weekendexcursie naar Kandy. Medewerkers van Projects Abroad staan de gehele reis voor je klaar..


Je hebt geen ervaring nodig om je aan te sluiten. Je zult het werk van lokale medewerkers ondersteunen en wij zullen jou alles leren dat jij moet weten. Een begeleider van Projects Abroad zal ook de hele tijd aanwezig zijn om advies en ideeën te bieden.


Dit is een geweldige manier om actief een verschil te maken en tegelijkertijd ervaring op te doen voor op jouw cv. Het zal jou helpen om op te vallen in sollicitatiebrieven en -gesprekken. Dit is vooral handig als jij in de toekomst graag met kinderen wilt werken.


Onze Groepsreis Kinderopvang in Sri Lanka is beschikbaar op vaste data, op verschillende momenten in het jaar. Jij kunt de data uitkiezen die het beste in jouw agenda passen.

Een vrijwilliger doet gemeenschapswerk in Sri Lanka tijdens een groepsreis Kinderopvang en loopt mee tijdens een spel met de kinderen.

Wat ga ik tijdens deze groepsreis doen?

Jouw groep werkt met kinderen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of zorgcentra voor kinderen met een beperking. Je zult ook helpen met opknapwerk in de gemeenschap. Dit is een aantal van de taken die je kunt verwachten:


  • Help lokale leerkrachten en verzorgers met activiteiten voor de vroege ontwikkeling van kinderen
  • Help bij licht opknapwerk in lokale gemeenschappen
  • Verken Sri Lanka met jouw groep en verdiep je in de lokale cultuur en manier van leven

De activiteiten van dit project kunnen in drie hoofdcategorieën worden verdeeld:


Bevorder de vroege ontwikkeling van kinderen


In Sri Lanka is de voornaamste rol van jouw groep het ondersteunen van lokale leerkrachten en verzorgers op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of scholen voor kinderen met een beperking. Je richt je op vroege ontwikkeling van kinderen en leert kinderen de vaardigheden die ze op de basisschool en later in het leven nodig zullen hebben. Activiteiten die gaat doen zijn:


  • Lees verhaaltjes voor om alfabetisering te verbeteren
  • Speel balspellen om de oog-handcoördinatie te verbeteren
  • Zing eenvoudige Engelse liedjes om de kinderen nieuwe woorden te leren
  • Speel een spelletje om hen te leren van één tot tien te tellen


Help met projecten voor de gemeenschap


Wanneer je niet met kinderen aan het werk bent, zul je licht opknapwerk en onderhoud verrichten. Wat je doet hangt af van de behoeftes van de gemeenschap op dat moment. Dit zouden taken kunnen zijn zoals een gebouw schilderen, een muurschildering maken of een moestuin aanleggen.


Dit is een geweldige manier om als groep iets voor anderen te doen. In de korte tijd die jullie samen op Sri Lanka doorbrengen zullen jullie veel kunnen bewerkstelligen en iets creëren waar de gemeenschap nog jaren iets aan heeft.


Ontdek Sri Lanka


Met jouw groep en onze medewerkers aan jullie zijde, zul je door Sri Lanka reizen en de prachtige uitzichten, tropische stranden en de indrukwekkende natuur van het land zien. Je doet dit tijdens jouw weekendexcursie naar Kandy.


Door bij een lokaal gastgezin te verblijven zul je ook direct inzicht krijgen in het dagelijkse leven in Sri Lanka en de cultuur en tradities van het land.


Waar ga ik werken?

Colombo

Samen met jouw groep werk je in een aantal van de kleinere steden rondom Colombo, aan de kust. Sri Lanka is een prachtig tropisch eiland dat in de afgelopen jaren een populaire toeristenbestemming is geworden. Dit vanwege haar prachtige stranden, bergen en wildreservaten, maar ook de fascinerende geschiedenis en cultuur.


Je zult met jouw groep op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of scholen voor kinderen met een beperking werken. De meeste van deze locaties hebben beperkte financiële middelen en de voorzieningen zijn eenvoudig.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om gelijkgezinde mensen samen te brengen om in de behoeften van onderbedeelde scholen en kinderdagverblijven te voorzien.


De kinderdagverblijven waar we in Sri Lanka mee samenwerken zijn overvol, onderbemand en hebben een gebrek aan middelen. Leerkrachten en verzorgers zijn niet in staat om te zorgen dat elk kind alle basisvaardigheden leert die het nodig heeft. Je zult hun werk ondersteunen door kinderen te helpen leren door middel van leuke, leerzame activiteiten.


Je zult ook met een internationale groep samenwerken om de leeromgeving van de kinderen te verbeteren. Een kleurrijke en gezonde omgeving is een geweldige manier om creativiteit en nieuwsgierigheid in kinderen te stimuleren. Alles wat je in Sri Lanka doet heeft een impact, omdat het deel uitmaakt van onze doorlopende, langetermijn inspanningen om de gemeenschappen waarmee wij werken te ondersteunen.


Meld je aan voor deze groepsreis in Sri Lanka en ervaar een andere manier van leven, terwijl je kinderen met hun onderwijs helpt.  

Projects Abroad vrijwilligers doen gemeenschapswerk in Sri Lanka tijdens hun groepsreis, en worden verwelkomd door jonge kinderen.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners