Tijdens een groepsreis natuurbescherming regenwoud zoekt een vrijwilliger naar vogels in Peru.

Groepsreis natuurbescherming Amazone regenwoud in Peru

Reis naar Peru met een groep internationale vrijwilligers en zet je in voor natuurbescherming in het regenwoud

In een oogopslag

As featured in: Animal Planet, Evan Goes Wild

Reis naar Zuid-Amerika en werk samen met gelijkgestemde mensen van over de hele wereld om je in te zetten voor natuurbescherming in het Amazone regenwoud in Peru. Je gaathet werk van natuurbehoud experts ondersteunen en in groepsverband werken.

 

Om op het project te geraken, ga je een boot nemen op de Amazone rivier en jouw verblijf met de andere vrijwilligers delen. Je zult werken in het Taricaya Ecological Reserve. Met de jungle geluiden op de achtergrond, kun je het regenwoud onder begeleiding gaan verkennen. Je gaat gegevens verzamelen over vogels op het hoogste uitkijkplatform in Zuid-Amerika, helpen in het dierenopvangcentrum en deel uitmaken van onze langetermijndoelen om dit unieke ecosysteem te behouden voor de komende generaties.

 

Dit is een unieke mogelijkheid om het regenwoud van dichtbij te ontdekken. Onze medewerkers gaan je gedurende jouw verblijf begeleiden, en verderhelpen wanneer je met vragen zit.

Startdata: 

Vaste data doorheen het jaar

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen


Is een groepsreis natuurbescherming Amazone regenwoud in Peru geschikt voor mij?

Als je een passie hebt voor zowel dieren als het milieu en je wilt tegelijk het Amazone regenwoud ontdekken dan is dit project je op het lijf geschreven! Dit project is een groepsreis met vaste data zodat mensen van over de hele wereld kunnen deelnemen in groep. Samen met andere vrijwilligers ga je de lokale medewerkers bij het natuurbehoud helpen en ondersteunen.


Onze groepsreis natuurbescherming Amazone regenwoud in Peru wordt gedurende twee weken georganiseerd op verschillende moment in het jaar. Je kiest een datum die het best past binnen jouw schema. Alles wordt voor jou georganiseerd vanaf het moment dat je aankomt in Puerto Maldonado en je per boot naar Taricaya wordt gebracht. 


Jouw inzet heeft niet alleen een impact op het natuurbehoud in het gebied maar je doet ook praktische werkervaring op. Je gaat veel leren van ons lokale personeel en de verschillende natuurbehoud experts. Dit is van grote waarde als je denkt aan een carrière in natuurbescherming, of een andere studie zoals biologie of zoologie.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Het project staat onder toezicht van de natuurbeschermingsexperts en onze medewerkers helpen je graag als je met vragen zit.

Dierenrevalidatie is een belangrijk onderdeel van jouw vrijiwlligerswerk tijdens de groepsreis Amazone Regenwoud.

Wat ga ik tijdens deze groepsreis doen?

Op deze groepsreis natuurbescherming Amazone regenwoud in Peru help je bij verschillende activiteiten in Taricaya. Het is afhankelijk van de tijd van het jaar maar al het gedane werk draagt bij aan onze langetermijndoelen. Jouw groep gaat helpen met de volgende taken:


 • Assisteer bij het redden van dieren, rehabilitatie en herintroductieprogramma’s
 • Verzamel wetenschappelijke gegevens over planten- en diersoorten voor biodiversiteit studies
 • Help bij het kweken van gewassen zoals bananen, avocados en chillies op onze eigen grond
 • Ontspan en ontdek het Amazone regenwoud met een groep vrijwilligers van over de hele wereld

Werk in het revalidatiecentrum en herintroductieprogramma voor dieren


In Taricaya hebben we een herintroductieprogramma voor dieren. Hiervoor werken we samen met een lokale organisatie, Animal Defenders International (ADI). ADI redt huisdieren en circusdieren die illegaal verkregen zijn. Ze worden overgebracht naar het dierenopvangcentrum in Taricaya en worden terug vrijgelaten in het wild als dit mogelijk is. Het gaat meestal om bedreigde diersoorten zoals ara papegaaien, waarvan de populatie sterk blijft dalen in de Amazone.


Je gaat helpen bij het voederen van deze dieren en het onderhoud in het centrum. Je zult de dierenverblijven schoonmaken en omheiningen herstellen. Samen met jouw groep zal je meer doen in een korte tijd dan je zelf kan bedenken!


Verzamel wetenschappelijke gegevens door onderzoek


Door het observeren en registreren van gegevens over de diersoorten die je ziet tijdens de observaties, kunnen we beter begrijpen hoe we ze kunnen beschermen. Dit werkt houdt verschillende taken in:


 • Vogeltellingen uitvoeren vanaf een hoog uitkijkplatform
 • Verzamelen van videobeelden gemaakts door cameravallen
 • Registreren van gegevens over de karakteristieken van soorten tijdens observatie wandelingen


Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen we elk jaar een rapport opstellen over de impact die we hebben op het lokale milieu. Deze gegevens zijn allemaal verzameld met behulp van onze vrijwilligers en heeft ervoor gezorgd dat Taricaya erkend is als internationaal onderzoekscentrum. De cijfers hebben bijgedragen aan onderzoeken en internationale conferenties, vooral in het gebied van ornithologie (het onderzoek van vogels).Help bij het telen van gewassen


We beschikken over een stuk grond waar we duurzame landbouwtechnieken uitproberen en perfectionaliseren. Succesvolle technieken tonen we aan de lokale bevolking om de negatieve impact van landbouw in het gebied te verminderen. Jouw hulp hier is hard nodig om de kroppen te verzorgen en een bewustzijn te creeren over duurzaam landbouwen.


We leiden ook een mahonie programma. We planten mahoniebomen dicht naast elkaar en bestuderen ze. Op deze manier willen we lokale houtkappers tonen dat er alternatieven zijn en ze het regenwoud niet hoeven te kappen. Het hout van deze mahoniebomen kunnen ze tegelijk gebruiken in de verkoop. Je gaat helpen met het onderhouden van de plantage en het uitvoeren van metingen.


Geniet van jouw vrije tijd, ontspan, ontdek en doe groepsactiviteiten


Er zijn verschillende sociale activiteiten toegevoegd aan de dagindeling. Je kunt meegaan met de nachtwandelingen, waar je kennis opdoet over het Amazone regenwoud. Je kunt ook kamperen met de lokale medewerkers en de andere vrijwilligers.


Het Taricaya Ecological Reserve heeft ook veel te bieden in je vrije tijd. Ga de jungle bewonderen, vindt rust in een hangmat of ga voetbal spelen met de lokale inwoners op vrijdag. In het weekend organiseren we een excursie naar het dichtstbijzijnde dorp, Puerto Maldonado. Hier kun je restaurants, winkels en internetcafes vinden.

Onze project partners in Peru

Projects Abroad financiert en leidt het Taricaya Ecological Reserve al meer dan 10 jaar. Sinds de opening van het reservaat werken we samen met de lokale gemeenschap en overheid. Dit is de beste manier om alle gegevens die we verzamelen door te geven en samen de toekomst van het Amazone regenwoud te bewaken. Met trots dragen we graag bij aan deze groeiende kracht van het natuurbehoud in de Amazone.


We werken ook samen met Animal Defenders International. Zij voorzien waardevolle ondersteuning bij het redden van wilde dieren in gevangenschap. Vele dieren komen uit circussen en leefden onder erbarmelijke omstandigheden.


Waar in Peru ga ik werken?

Puerto Maldonado

Je verblijft in bungalows op palen in het centrale kamp van het Taricaya Ecological Reserve, gelegen in het Amazone regenwoud, in het Zuidoosten van Peru aan de grens met Bolivia. Het dichtstbijzijnde dorp, Puerto Maldonado, is een uur per boot verwijderd van het kamp.


Het meeste werk voer je uit in en rond het kamp en binnen het reservaat.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel is om gelijkgestemde mensen samen te brengen om de verscheidene dieren en plantensoorten in het Amazone regenwoud te beschermen.


De Amazone wordt bedreigd door verschillende problemen, waaronder:


 • Landbouw
 • Ontbossing
 • Stropers
 • Illegale dierenhandel
 • Vervuiling
 • Mijnbouw
 • Verstedelijking


Er wordt nog steeds niet genoeg gedaan om de wilde dieren en vegetatie in het Amazonewoud te beschermen.


Het werk dat we doen in Taricaya helpt in het herstellen van beschadigde gebieden door toedoen van goudmijnen en landbouw. We voeren ook onderzoek uit naar de toestand van de vegetatie en dieren in de Amazone en we herintroduceren bepaalde soorten die in de omgeving thuishoren.


We willen de lokale bevolking ook leren hoe ze met zorg met het milieu moeten omgaan. Zo is de natuurbescherming die we doen niet voor niets en kunnen we ze helpen met duurzame landbouw. Je maakt deel uit van deze inspanningen en helpt mee op onze eigen landbouwgrond. Daar geven we ideeën en technieken door aan de lokale bevolking om duurzame landbouw te creëren binnen de gemeenschap.


Dankzij het werk van onze vrijwilligers kunnen we het ecosysteem helpen herstellen. Door het monitoren en herstellen van de leefomgeving, helpen we om de lokale fauna en flora te behouden. We creëren daarnaast bewustzijn bij de lokale gemeenschappen over het belang van milieubescherming.


Neem deel aan onze groepsreis natuurbescherming Amazone regenwoud in Peru en werk met internationale vrijwilligers met het behouden van het Amazone regenwoud.

Het overplanten van bomen is een cruciale taak tijdens een groepsreis vrijwilligerswerk Natuurbescherming Amazone regenwoud.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in het Taricaya Ecological Reserve. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven. Elke bungalow heeft plaats voor 4 personen en beschikt over een aparte badkamer.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners