Stagiaires doen gezondheidscontroles als onderdeel van hun groepsreis Public Health stage in de Filippijnen.

Groepsreis public health stage in de Filippijnen

Werk samen in een internationale groep en doe medische werkervaring op door gezondheidscontroles uit te voeren en voorlichting te geven

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze groepsreis Public Health in de Filippijnen en doe medische praktijkervaring op. Je werkt samen met professionals in de gezondheidszorg, en leert direct van hen. Zij zullen jou leren praktische gezondheidscontroles uit te voeren. Je zult ook werken om bewustzijn over ziektes te vergroten.


In de Filippijnen zijn niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hartziekte een van de voornaamste doodsoorzaken. Met jouw hulp kunnen wij gemeenschappen ingaan waar gezondheidszorg beperkt is. Medische professionals maken gebruik van de gegevens die jij op outreaches verzamelt, om een diagnose te stellen bij patiënten en hen te behandelen, of hen door te verwijzen voor behandeling. Door middel van het geven van voorlichting zul jij mensen aanmoedigen om een gezonde levensstijl te volgen en ziektes zoals diabetes voorkomen.


Je woont en werkt met een internationale groep in San Remigio en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer jij niet aan het werk bent hebben wij sociale en culturele activiteiten voor jou ingepland en ook een weekendtrip. Onze Projects Abroad medewerkers zullen gedurende jouw verblijf aanwezig zijn om jou te ondersteunen.

Startdata: 

Vaste data doorheen het jaar

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen


Is de Public Health stage in de Filippijnen voor groepen geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jou als je graag achtergestelde gemeenschappen wilt ondersteunen door middel van gezondheidszorg initiatieven. Je werkt met lokale professionals in de geneeskunde en volksgezondheidszorg en doet gezondheidscontroles en geeft voorlichting. Nog belangrijker is dat je deel zult uitmaken van onze doorlopende inspanningen om het welzijn van de gemeenschap te verbeteren.


Dit project past ook goed bij jou als je praktische medische vaardigheden wilt verwerven en ervaring aan jouw cv wilt toevoegen. Werkervaring in de gezondheidszorg zal jou helpen op te vallen bij je aanmelding voor een universiteit of tijdens sollicitatiegesprekken en zal jouw toewijding aan de geneeskunde benadrukken.


Je hebt geen ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. Al jouw werkzaamheden vinden plaats onder toezicht en wij leren je alles wat je moet weten voordat je aan een activiteit deelneemt.


Dit is een groepsreis, dus je woont en werkt met mensen van jouw leeftijd. Er zijn vaste startdata op bepaalde momenten in het jaar en je kunt deelnemen op de data die in jouw agenda passen. Daarnaast zul je een vooropgesteld reisschema volgen. Dat betekent dat alles dat je doet voor jou wordt geregeld, vanaf het moment dat je aankomt. Medewerkers van Projects Abroad zijn aanwezig om je te begeleiden en te helpen wanneer je dat nodig hebt.

Als onderdeel van de groepsreis Public Health stage in de Filippijnen, controleren stagiaires de bloeddruk van patienten.

Wat ga ik doen tijdens deze reis?

Je doet medische controles onder begeleiding van professionals in de geneeskunde en volksgezondheid en vergroot het bewustzijn rondom het belang van gezond leven. Dit is een aantal van de taken die jij tijdens jouw stage kunt verwachten:


  • Voer gezondheidscontroles uit bij patiënten zodat artsen een diagnose kunnen stellen en hen kunnen behandelen
  • Vergroot het bewustzijn over het belang van gezond leven
  • Ervaar met een internationale groep het leven in de Filippijnen

Jouw werk zal zich op de volgende hoofdtaken richten:


Doe mee aan medische outreaches


Een groot deel van jouw stage richt zich op het doen van gezondheidscontroles in lokale gemeenschappen. Je helpt bij het meten van bloeddruk, bloedsuikerspiegel en het gewicht van patiënten. Je krijgt misschien ook de kans om te helpen bij tandheelkundig werk en/of het uitgeven van medicatie. Artsen en verplegers zullen de informatie die je verzamelt gebruiken om een diagnose te stellen bij patiënten en hen te behandelen of hen door te verwijzen voor verdere behandeling.


Bevorder de kennis omtrent gezondheid


Tijdens huisbezoeken in lokale gemeenschappen zul je met gezinnen spreken over een gezonde levensstijl. Wij doen dit bij mensen thuis, omdat ze zich in een bekende omgeving meer op hun gemak voelen bij het ontvangen van medisch advies.


Je zult ook de kans krijgen om workshops over gezondheidsgerelateerde onderwerpen te leiden in verschillende gemeenschappen. Denk daarbij aan de volgende onderwerpen:


  • Gevaren van roken en alcoholmisbruik
  • Tandheelkundige zorg
  • Voeding en gezonde levensstijl
  • Hypertensie en diabetes
  • Eerste hulp


Ervaar het leven in de Filippijnen


Wanneer jouw Public Health werk er voor de dag op zit, dan hebben wij verschillende sociale en culturele activiteiten voor jou georganiseerd voor in de avonden. Je zult ook veel over de cultuur en tradities van het land leren door bij een lokaal gastgezin te verblijven. In het weekend nemen wij je mee op een excursie naar Bantayan Island. Gedurende de hele reis zijn medewerkers van Projects Abroad aanwezig voor ondersteuning en begeleiding.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

San Remigio

Onze Public Health stages voor groepen in de Filippijnen vinden plaats bij een landelijke gezondheidszorg kliniek in San Remigio. Je zult ook in ziekenhuizen en in landelijke dorpjes en gemeenschappen werken.


San Remigio, gelegen op het eiland Cebu in de Filippijnen, is een geweldige plek om te duiken en er liggen ook een aantal strandresorts en prachtige openbare stranden. In de avonden en in het weekend zullen wij veel voor jouw groep te zien en te doen hebben, zoals altijd begeleid door onze medewerkers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om de algemene gezondheid van achtergestelde gemeenschappen in de Filippijnen te verbeteren.


Ons Public Health werk in de Filippijnen richt zich op een programma voor een gezonde levensstijl, wat ernaar streeft om de gevallen van niet-overdraagbare ziektes te verminderen. Denk hierbij aan diabetes, hartziekten en hoge bloeddruk. Volgens het Ministerie van Gezondheid in de Filippijnen behoren deze ziektes tot zeven van de tien voornaamste doodsoorzaken. Slechte voeding, roken en drugs- en alcoholmisbruik dragen ook bij aan de vele voorvallen van niet-overdraagbare ziektes.


Als stagiair Public Health kun jij helpen om deze problemen aan te pakken door mee te gaan op huis-aan-huis bezoeken en screenings uit te voeren. Je zult deze tijd ook kunnen gebruiken om gezinnen voor te lichten over een gezonde levensstijl.


Daarnaast zul jij ook waardevolle professionele ervaring opdoen. Wij willen jou de kennis en praktische vaardigheden geven om een carrière in de gezondheidszorg na te streven. Tijdens de outreaches zullen er medische professionals aanwezig zijn, die jou de kans geven om van hen te leren en vragen te stellen.


Meld je aan voor deze Groepsreis Public Health in de Filippijnen en help lokale gemeenschappen te ondersteunen door middel van doorlopende gezondheidszorg initiatieven.

Stagiaires verspreiden larven om dengue te bestreiden als onderdeel van hun groepsreis Public Health stage in de Filippijnen.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, dus je zult zonder twijfel stranden vinden waar je ontspanning kunt vinden tussen het vrijwilligerswerk door. Er zijn nog heleboel andere activiteiten die je kunt doen tijdens jouw verblijf in de Filippijnen.


Als je zo dichtbij de zee verblijft, is het gemakkelijk om dagelijks te snorkelen, strand volleyball te spelen of te ontspannen op het strand vlak voor zonsondergang.


Cebu heeft een rijke geschiedenis, die je kunt leren kennen in het Fort San Pedro en Magellan's Cross. De stad kent ook verschillende traditionele Carbon marktjes die je niet mag vergeten te bezoeken.


Je kunt de Spaanse invloeden merken tijdens de fiestas en straat parades. Doe je vrijwilligerswerk in eind januari, dan ga je zelfs het bekende Sinulog Festival kunnen beleven, een negendaagse Mardi Gras-geïnspireerd feest.


Verschillende vrijwilligers nemen het hele jaar door deel aan onze projecten op het eiland, de kans is groot dat je samen gaat werken met andere vrijwilligers. Je kunt er samen op uit gaan of je kunt het eiland ook op je eentje verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners