Als onderdeel van haar groepsreis Publich Health in Ghana, helpt de stagiaire een vrouw tijdens een outreach.

Groepsreis Public Health stage in Ghana

Sluit je aan bij een internationale groep en doe gezondheidscontroles in scholen, dorpen en buurtcentra.

In een oogopslag

Sluit je aan bij mensen van over de hele wereld en zet je met een groep in voor het bevorderen van de volksgezondheid in Ghana. Samen zullen jullie medische ervaring opdoen door gezondheidscontroles uit te voeren en bewustzijn over ziektes te vergroten. Je zult direct leren van professionals in de gezondheidszorg. Het beste van alles is dat jij deel zult uitmaken van onze doorlopende inspanningen om het welzijn in landelijke, achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.


Wij zullen jouw team alles leren wat jullie moet weten om gezondheidscontroles uit te voeren en educatieve voorlichting te geven. Dan help je door lichte verwondingen en huidaandoeningen te behandelen, malariatesten te doen en meer. Je zult ook voorlichting geven over het belang van goede hygiëne en gezond eten. Jouw werk is van essentieel belang, want niet iedereen in Ghana heeft toegang tot gezondheidszorg.


Je woont en werkt met een internationale groep in Dodowa en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent, hebben wij sociale en culturele activiteiten voor jou georganiseerd, waaronder een toffe weekendexcursie. Medewerkers van Projects Abroad zullen gedurende de hele reis aanwezig zijn om jou te begeleiden en te ondersteunen.

Startdata: 

Vaste data doorheen het jaar

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen


Is de Public Health stage in Ghana voor groepen geschikt voor mij?

Dit project past perfect bij jou als je graag met anderen wilt samenwerken om achtergestelde gemeenschappen in Afrika te voorzien van gezondheidszorg. Het is één van onze groepsreizen met vaste data, zodat mensen van over de hele wereld samen kunnen komen om een groep te vormen.


Je werkt in regio's waar toegang tot basisgezondheidszorg beperkt is en mensen het vaak zonder de hoognodige behandelingen van hun klachten moeten doen. Samen zullen je samen met de groep deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om welzijn in Ghana te verbeteren.


Je hoeft in Ghana niets zelf te regelen, aangezien je een vooraf opgesteld reisschema zult volgen. Wij hebben alles georganiseerd vanaf het moment dat je op het vliegveld in Accra aankomt. Je zult een uitgebreid schema volgen met vrijwilligerswerk, culturele en sociale activiteiten en een weekendexcursie.


Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen, aangezien wij jou alles zullen leren wat je moet weten. Je werkt tijdens medische outreaches onder begeleiding en medewerkers van Projects Abroad staan voor jou klaar als je hulp of begeleiding nodig hebt.


Dit is een geweldige manier om actief een verschil te maken en tegelijkertijd ervaring op te doen voor op jouw cv. Je zult mensen door middel van geneeskunde helpen en deze ervaring zal jouw toewijding aan gezondheidszorg aantonen. Het is bijzonder nuttig als je graag een carrière in het medische vakgebied wilt nastreven. Het zal je ook helpen om op te vallen bij sollicitaties en biedt jou interessante gespreksonderwerpen voor in sollicitatiegesprekken en essays.


Onze Groepsreis Public Health in Ghana vindt plaats op vaste data, op verschillende momenten in het jaar. Je kunt de data uitkiezen die het beste in jouw agenda passen.

Interns take a break from their Public health work in Ghana for groups, to play with young children at their placement.

Wat ga ik op tijdens deze reis doen?

Je brengt jouw tijd door met het uitvoeren van gezondheidscontroles en geven van voorlichting in lokale gemeenschappen, samen met jouw team en onder begeleiding van professionals in de gezondheidszorg. Dit is een aantal van de taken die jij kunt verwachten:


  • Doe onder begeleiding eenvoudige gezondheidscontroles en testen tijdens medische outreaches
  • Geef voorlichting over gezondheidszorg in lokale gemeenschappen
  • Verken en ervaar samen met je groep het leven in Ghana

Je houdt je bezig met drie kerntaken:


Assisteer bij medische outreaches


Voordat je begint te werken op medische outreaches in scholen, dorpen en buurtcentra zullen wij je eerst enkele medische basisvaardigheden leren. Je leert hoe je de bloeddruk en bloedsuikerspiegel moet meten en hoe je lichte verwondingen moet desinfecteren en verbinden. Verplegers en artsen zullen de informatie die je verzamelt gebruiken om patiënten een diagnose te geven en te behandelen of door te verwijzen voor behandeling.


Malaria is de nummer 1 doodsoorzaak in Ghana en neemt meer dan 60% van alle ziekenhuisopnames van kinderen onder de vijf jaar voor zijn rekening. Je zult veel tijd doorbrengen met het testen op en behandelen van deze dodelijke ziekte.


Jouw groep zal een grote impact hebben bij deze outreaches. Hoe meer stagiairs wij hebben, hoe meer patiënten wij kunnen zien en helpen bij elke outreach!


Voorlichting geven over gezondheid


Een ander aspect van dit project waarbij je betrokken zult raken is voorlichting geven aan de gemeenschap. Je richt je op het delen van kennis over:


  • Eenvoudige hygiënepraktijken die het risico op infectie en de verspreiding van ziekte kunnen verminderen
  • Eerste hulp
  • Goede voeding en het belang van een gezonde levensstijl (vooral voor gezinnen met jonge kinderen)Ervaar het leven Ghana


Wanneer je niet aan het werk bent zullen we veel voor jouw groep te zien en te doen hebben en je zult constante begeleiding krijgen van Projects Abroad medewerkers. Je zijn activiteiten gepland in de avonden en een toeristisch uitje in het weekend. Je zult ook een dieper inzicht verwerven in de Ghanese cultuur en tradities door bij een lokaal gastgezin te verblijven. Dit wordt zeker een reis om nooit te vergeten!


Waar in Ghana ga ik werken?

Dodowa

Onze Public Health stages voor groepen in Ghana vinden plaats in Dodowa, een kleine stad in Ghana, dichtbij de hoofdstad Accra. In dit rustige gebied vind je musea, markten, monumenten en restaurants.


De activiteiten van jouw groep ter bevordering van de gezondheidszorg vinden plaats in scholen, dorpen en buurtcentra in de regio. Je werkt in onderbedeelde regio’s waar toegang tot regelmatige gezondheidszorg beperkt is.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om gelijkgestemde mensen bij elkaar te brengen om achtergestelde gemeenschappen van basisgezondheidszorg te voorzien.


Ghana wordt geplaagd door veel problemen met betrekking tot gezondheidszorg. Malaria blijft een leidende doodsoorzaak en gevallen van niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hypertensie zijn ook aan het toenemen. Daarbij komt dat veel van de inwoners van Dodowa zich geen medische zorg kunnen veroorloven. Wij richten ons op het voorkomen van deze ziektes door bewustmaking over de oorzaken en het belang van behandeling.


Je zult deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om basisgezondheidszorg in Dodowa te verbeteren. Je doet dit door middel van gezondheidscontroles en voorlichting over ziektes en ziektepreventie. Door deel uit te maken van een team zul jij ons kunnen helpen om in de korte tijd die jij in Ghana doorbrengt een nog groter aantal mensen te bereiken.


Sluit je aan bij onze Groepsreis Public Health en help ons om de toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg voor achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.

Als deel van hun groepsreis Public Health in Ghana, poseren de stagiaires voor een groepsfoto tijdens een pauze

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Er zijn momenteel geen beschikbare data voor dit project. Neem contact met ons op via het nummer +31 (0)49 7799909 om de toekomstige data en alternatieve projecten te bespreken.

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners