Part of the Experiential Learning model in Cambodia for middle school students, is for students to help at a kindergarten.

Jeugdreis vrijwilligerswerk met kinderen in Cambodja

Reis naar Cambodja en maak kennis met vrijwilligerswerk door samen met een groep internationale leeftijdsgenoten lokale gemeenschappen te ondersteunen

In een oogopslag

Reis met een groep leeftijdsgenoten naar Azië waar je onder begeleiding van Projects Abroad medewerkers deelneemt aan de jeugdreis met vrijwilligerswerk in Cambodja. Wij richten ons er op jou te helpen leren door te doen, en wij geven jou een inleiding in de lokale cultuur, tradities en taal. Dit is een geweldige kennismaking met vrijwilligerswerk, en een veilige manier om onder toezicht van volwassenen te reizen.


Je gaat deelnemen aan verschillende activiteiten, en samenwerken met lokale leerkrachten op een peuterspeelzaal. Je helpt jonge kinderen om nieuwe woorden Engels te leren, en moedigt ze aan om met jou te oefenen Engels te spreken. Je zult ook praktisch vrijwilligerswerk doen. Daarbij horen opruimsessies in de gemeenschap en licht opknapwerk, zoals schilderen.


Je woont en werkt in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, en verblijft in een hotel met jouw groep en begeleiders. Wanneer je niet over vrijwilligerswerk aan het leren bent hebben wij andere leuke activiteiten gepland, zoals een rondleiding door boeddhistische tempels en het Koninklijke Paleis. In het weekend nemen wij jou mee op een spannende excursie naar Siem Reap. Medewerkers van Projects Abroad houden toezicht tijdens deze excursie, dus je hebt constante ondersteuning en begeleiding.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 12 en 15 jaar oud


Is deze jeugdreis met vrijwilligerswerk in Cambodja geschikt voor mij?

Deze jeugdreis met vrijwilligerswerk in Cambodja past geweldig bij je als je Azië wilt ervaren en wilt leren over vrijwilligerswerk door eraan deel te nemen. Onze medewerkers hebben de reis speciaal ontworpen om middelbare scholieren te laten kennismaken met reizen en vrijwilligerswerk. Het combineert reizen, leren en vrijwilligerswerk in een enkele reis, onder constante toezicht en begeleiding van ervaren Projects Abroad medewerkers.


Dit is ook een kans om persoonlijke vaardigheden te gaan ontwikkelen, zoals samenwerken en organiseren, en behulpzaamheid naar anderen toe. Je zult bovendien ook leren over een ander land, hun tradities en hun cultuur.


Onze jeugdreis in Cambodja is beschikbaar op vaste data in het jaar, voor een periode van twee weken. Alles is voor jou georganiseerd en elke activiteit vindt plaats onder begeleiding. Medewerkers van Projects Abroad zijn altijd in de buurt. Als je heimwee hebt of ziek wordt, dan staan we voor je klaar.

Als deel van de jeugdreis vrijwilligerswerk in Cambodja, helpen de vrijwilligers met het voorbereiden van activiteiten in een kleuterschool.

Wat ga ik tijdens deze reis doen?

Je werkt met kinderen op een peuterspeelzaal, helpt met eenvoudige opknapwerkzaamheden en neemt deel aan het opruimen van afval, dit alles onder toezicht van medewerkers van Projects Abroad. Dit zijn een aantal van de taken die je kunt verwachten te gaan doen:


  • Moedig jonge kinderen aan om Engels te spreken en leer ze nieuwe woorden
  • Assisteer met eenvoudig opknapwerk zoals tuinieren en schilderen
  • Neem deel aan opruimwerk binnen de gemeenschap en moedig locals aan om het milieu te beschermen
  • Leer over de Cambodjaanse cultuur, tradities en taal in een culturele workshop
  • Bezoek lokale bezienswaardigheden en ga op excursies met jouw groep en onze medewerkers

Jouw taken en activiteiten kunnen verdeeld worden in drie hoofdcategorieën:


Assisteer in een peuterspeelzaal


Veel van jouw tijd besteed je aan met kinderen spelen, helpen met educatieve activiteiten en ze aanmoedigen om Engels met jou te spreken. Je kunt ze ook nieuwe Engelse woordjes leren en liedjes met ze zingen om ze aan het praten te krijgen.


Tijdens dit werk met kinderen zul je ook de kans krijgen om te leren. Onze medewerkers helpen jou na te denken over jouw ervaringen, werken met jou als je een probleem tegenkomt en praten met jou over de resultaten van jouw werk. Zo zul jij een persoonlijke groei kunnen doormaken en jezelf ontwikkelen.


Wij zorgen ook dat jij betrokken raakt bij eenvoudig onderhoudswerk in de peuterspeelzaal, bijvoorbeeld een klaslokaal schilderen of een tuintje aanleggen.Neem deel aan opruimwerk binnen de gemeenschap


In Cambodja neem jij ook deel aan een aantal milieu-opruimacties. Tijdens deze opruimingen kun jij ons helpen om kennis te delen over het belang van milieubescherming.


Verken en ervaar Cambodja


Leren over de lokale cultuur en tradities is een groot deel van dit programma. Wij zullen een workshop organiseren waar wij jou wat van de lokale taal, Khmer, leren. Jouw familie en vrienden thuis zullen onder de indruk zijn van jouw nieuwe vaardigheden!


Je zult ook de kans krijgen om Phnom Penh te verkennen door lokale markten en attracties te bezoeken en met onze medewerkers op rondleidingen te gaan van een aantal omliggende bezienswaardigheden. Het beste is dat je dit alles samen met nieuwe vrienden van over de hele wereld mag meemaken!


Waar ga ik werken?

Phnom Penh

Je gaat verblijven in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Het is een bruisende stad, gelegen aan de Mekong rivier, en dit is ook waar ons Projects Abroad Cambodja kantoor is gevestigd.


Je gaat samen met jouw groep en onze medewerkers helpen in een peuterspeelzaal. De buurten waar wij werken zijn achtergesteld en de peuterspeelzaal zal niet dezelfde voorzieningen hebben die jij thuis gewend bent.


Na elke dag vol activiteiten keer je terug naar een hotel waar jij met jouw groep en Projects Abroad medewerkers verblijft.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om jonge scholieren zoals jij een kennismaking te geven met vrijwilligerswerk, door middel van een veilige, leuke en leerzame ervaring. Wij leggen de nadruk op een kennismaking met vrijwilligerswerk en ontdekkend leren, en leren jou hoe jij anderen kunt helpen.


In Cambodia ben je actief in de lokale gemeenschap en leer je door te doen. Je zult deel uitmaken van onze doorlopende inspanningen om de mensen hier, met name de jonge kinderen, te ondersteunen. Je krijgt inzicht in de problemen waarmee mensen elke dag kampen, en leert over hoe jij kunt helpen. Je zult ook meer leren over de invloed van mensen op het milieu.


Onze medewerkers begeleiden en ondersteunen jou gedurende het project. Door over jouw ervaringen na te denken, samen met jou problemen op te lossen en te praten over de resultaten van jouw werk zullen onze medewerkers jou ook helpen om te groeien en ontwikkelen. Je zult ook leren over culturele uitwisseling, en deze ervaren door direct met locals te werken.


Neem deel aan de Jeugdreis Kinderopvang & Samenleving in Cambodja en ervaar het leven in Azië met een groep van jouw leeftijd, terwijl jij over vrijwilligerswerk leert.

Als deel van de jeugdreis met vrijwilligerswerk kinderopvang in Cambodja, helpen de studenten in kleuterscholen.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat in een hotel verblijven met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Phnom Penh. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


Tijdens onze Jeugdreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners