An older volunteer participates in a pottery class as part of her Khmer cultural experience in Cambodia.

Khmer cultuur project in Cambodja

Beleef de Khmer cultuur en leer bij over de geschiedenis van Cambodja terwijl je het land ontdekt

In een oogopslag

Neem deel aan het Khmer cultuur project en ontdek Cambodja. Dit project dompelt je onder in een heel andere cultuur en is heel leerzaam door zijn variëteit aan activiteiten.


Je gaat over een andere manier van leven leren en een groter begrip krijgen voor de geschiedenis en uitdagingen van het land. Je zult deelnemen aan kooklessen, de basistaal van Khmer leren en de Angkor Wat tempels verkennen.


Je zult verblijven in Phnom Penh maar de kans krijgen om andere steden zoals Siem Reap en Kampot te verkennen. Je gaat in een appartement verblijven samen met de andere vrijwilligers. Als je gaat rondreizen, verblijf je in hotels, gastenverblijven en hostels in het lokale dorp.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is het Khmer Cultuur project in Cambodja geschikt voor mij?

Wil je een nieuwe cultuur ontdekken en reizen naar een onbekend land? Wil je ook de wereld beter begrijpen en tegelijk avontuur beleven, meer dan alleen toerist zijn? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Er zijn geen vereisten om deel te nemen aan dit project. Het enige wat je nodig hebt is een goede portie enthousiasme en nieuwsgierigheid!


De ervaring op dit project is een mooie toevoeging aan jouw CV en laat zien dat je een brede kijk hebt op de wereld en open staat voor nieuwe ervaringen buiten je comfort zone. Het bewijst dat je op je eigen benen kunt staan en gezonde portie zelfvertrouwen hebt.


Je kunt het hele jaar deelnemen aan dit project, vanaf een enkele week. Hoe langer je blijft, des te langer je het land kunt ontdekken en beleven.

Female Culture and Community Volunteer carves leather to create puppets in a centre during a Khmer cultural immersion project in Cambodia.

Wat ga ik doen op het Khmer cultuur project in Cambodja?

Tijdens dit project ervaar je alle aspecten van de Khmer cultuur terwijl je de Cambodjaanse cultuur beter leert begrijpen. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Leer over de Cambodjaanse geschiedenis en de gebeurtenissen tijdens het Khmer Rouge tijdperk
  • Leer de Khmer cultuur kennen aan de hand van kooklessen, danslessen, lessen over het ontwerpen van poppen en meer
  • Verblijf enkele dagen in een traditioneel landelijk dorp van de Khmer cultuur
  • Verken Cambodja en ontdek alles wat het land te bieden heeft
  • Leer de Khmer taal van de lokale inwoners in Cambodja

Jouw werk kun je onderverdelen in vijf categorieën:


Leer over de Cambodjaanse geschiedenis


Tussen 1975 en 1979 voerde Marxist Pol Pot, onder het Rode Khmer regime, een guerillastrijd. Dit verschrikkelijke regime zorgde voor meer dan twee miljoen slachtoffers en staat gekend als een van de grootste genocides in de geschiedenis. Tijdens jouw verblijf in Cambodja, kun je de verschillende musea bezoeken en meer te weten komen na de verhalen van de lokale bevolking. Dit gaat je een beter inzicht geven op de moeilijke tijd in Cambodja en hoe er tot op vandaag nog steeds armoede en gebrek aan onderwijs bestaat, ten gevolge van de burgeroorlog.


Leer de Khmer cultuur kennen aan de hand van verschillende culturele activiteiten


Je leert de Khmer cultuur beter kennen door jezelf helemaal onder te dompelen in de gewoontes. Je gaat activiteiten doen zoals:


  • Kooklessen
  • Traditionele poppen maken
  • Aardewerk lessen
  • Khmer dans en zang


Verblijf enkele dagen in een traditioneel, landelijk dorp


Je verblijft enkele dagen in een traditioneel, Cambodjaans dorp. Op deze manier krijg je een beter idee van het leven buiten de stad en de drukke Westerse wereld. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je bij het planten of oogsten van rijst of je leert de kinderen een basiskennis Engels.


Verken Cambodja en ontdek alles wat het land te bieden heeft


De bedoeling van deze vrijwilligersreis is dat je het land ook kunt ontdekken. Zo zijn er de Angkor Wat tempels die je kunt bewonderen in Siem Reap. Je kunt de peper oogsting zien in Kampot en je leert bij over de pottenhandel in Kampong Chhnang.


Leer de Khmer taal


Als onderdeel van dit project ga je de lokale taal ook leren spreken. We leren je de basis zodat je het kunt oefenen met de lokale inwoners. Heel veel van de Cambodjanen spreken geen Engels dus een basiskennis van Khmer is aangeraden!


Waar in Cambodja ga ik werken?

Phnom Penh

Het Khmer project is gelegen in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.


De stad telt meer dan 1,5 miljoen inwoners en staat bekend als een van de vriendelijkste steden in Azië. Het toerisme kent een sterke groei in Phnom Penh waardoor er constant verandering aan de gang is. Als je lang de waterkant wandelt, kun je de prachtige architectuur en historische gebouwen opmerken. Er zijn veel restaurants waar je de lokale keuken voor een prikje kunt proeven!


Elke dag op het project is anders. Je kunt de verschillende historische plaatsen bezoeken en als een lokale inwoner in een klein dorp verblijven. Je gaat niet alleen in Phnom Penh verblijven maar kunt ook Siem Reap, Kampong Chhnang en Kampot bezoeken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Cambodja Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Cambodja

Elke ochtend kun je het ontbijt delen samen met de andere vrijwilligers en ervoor zorgen dat je de juiste kleren draagt die de schouders en knieën bedekt. Denk hier vooral aan wanneer je bepaalde religieuze of royale plaatsen gaat bezoeken. Samen met de projectverantwoordelijke kun je de tuk tuk naar het project nemen.


De dag op het project start rond 8 uur en loopt door tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Sommige dagen zijn net iets korter of langer, afhankelijk van de plannen die gemaakt zijn.


Er is geen vast dagschema op het project. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals Khmer taalles, kooklessen en het knutselen van poppen. Je kunt jezelf verdiepen in de geschiedenis van Cambodja, prachtige tempels bezoeken, of een dag doorbrengen in het Koninklijk Paleis, de Killing Fields en het S21 museum.


In de avond kun je deelnemen aan activiteiten zoals een traditionele poppenshow en de Aspara dansshows. Je kunt dan de rondliggende steden bezoeken zoals Siem Reap, Kampot en Kampong Chhnang, afhankelijk hoe lang je op het project verblijft.


In het weekend ben je vrij om de omgeving te verkennen, de marktjes te bezoeken of erop uit te gaan met de andere vrijwilligers!

Female Culture and Community Volunteer is taught by local pottery makers how to mould clay during her volunteering placement in Cambodia.

Wat zijn de doelen en impact van het Khmer Cultuur project?

Het doel van het project is om je de kans te geven een heel andere cultuur te beleven die een bredere kijk geeft op de wereld. Je gaat de Cambodjaanse cultuur ontdekken en de verschillen met de Westerse wereld kunnen opmerken.


Je kunt deelnemen aan een rang van activiteiten, de Khmer cultuur ontdekken, en de levensstijl van de lokale inwoners en de geschiedenis van Cambodja leren kennen. Je krijgt zelfs de kans om bij een lokaal gastgezin te verblijven in een landelijk dorpje buiten de stad.


Doe het Khmer cultuur project in Cambodja en ontdek een cultuur die je ogen voor de wereld opent!

Local people are posing for a picture in a river during a Cultural immersion project in Cambodia.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

In Phnom Penh ga je accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Verken Cambodja en laat je verrassen door de drukke steden, de prachtige natuur en de verschillende historische bezienswaardigheden. Cambodja heeft zoveel te bieden!


Je kunt de wereldberoemde Siem Reap bezoeken en Angkor Wat. Met de grote boomwortels en prachtige tempeldeuren voel je je in een heel andere wereld.


Maar Cambodja heeft nog zoveel meer te bieden dan historische tempels. Je kunt de jungle verkennen, dolfijnen spotten of een namiddag doorbrengen op het strand.


Meer nog, je gaat samenwerken met internationale vrijwilligers en samen de omgeving verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners