Projects Abroad volunteers doing the HIV/Aids project wander around a market in Ghana.

Medische stage in Ghana voor HIV/AIDS preventie

Assisteer tijdens HIV/AIDS preventiewerk en help medische professionals tijdens patiëntenbehandeling in Accra

In een oogopslag

Loop een medische stage op het HIV/AIDS project in Ghana en doe medische werkervaring op terwijl je mensen helpt die slachtoffer zijn van deze ziekte.


Je werkt samen met medische professionals en helpt ze in het behandelen van patiënten in ziekenhuizen en medische outreaches. Het werk dat je doet, geeft je een ander inzicht in het leven van mensen in ontwikkelingslanden in Afrika en wat ze ondergaan om gezondheidszorg te verkrijgen.


In Ghana is HIV/AIDS de grootste doodsoorzaak, waardoor de ziekte een allergrootst probleem vormt voor de volksgezondheid. We hebben jouw inzet nodig om deze cijfers en het aantal infecties te verminderen door de bevolking bewust te maken van HIV/AIDS. We willen ook een eind brengen aan de stigma rondom deze aandoening. 


Je werkt in de hoofdstad Accra en verblijft bij een gastgezin die je verwelkomt als een deel van de familie. In jouw vrije tijd kun je de stranden ontdekken, de stad verkennen of hiken in de natuurreservaten rondom de stad.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een medische stage op het HIV/AIDS project in Ghana geschikt voor mij?

Wil je graag meer te weten komen over het werk dat wordt gedaan rondom HIV/AIDS in Ghana? Wil je ook medische ervaring opdoen in het buitenland? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je gaat een dieper inzicht krijgen op de uitdagingen die de patiënten ondergaan om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Je merkt ook op hoe sommige patiënten gediscrimineerd worden.


Deze stage is een goed begin als je een carrière overweegt in de medische of gezondheidssector. Je gaat begeleid worden gedurende het project en leert bij van onze medewerkers en het lokale personeel. Zit je met vragen dan kun je bij hen altijd terecht!


Hou er rekening mee dat dit werk emotioneel veel van je vraagt, dus je moet hiertoe bereid zijn.


Deze stage loopt het hele jaar door en je kunt deelnemen op elk moment. De minimumduur is 1 week, maar we raden je wel aan dat een langer verblijf een nog grotere impact heeft op de patiënten en het gehele project.

HIV/Aids interns in Ghana learn how to check blood samples before a medical outreach in Accra.

Jouw werk kun je onderverdelen in drie categorieën:


Neem deel aan de doktersbezoeken waar het medische personeel de patiënten consulteert


Op deze medische stage ga je de kans krijgen om het medisch personeel te observeren in het lokale ziekenhuis. Je neemt deel aan de consultaties waar patiënten getest worden op HIV/AIDS, en wanneer de uitslag wordt bekend gemaakt. Je gaat leren om patiënten eventueel slecht nieuws mee te delen, of helpen om de patiënten uit te leggen hoe de behandeling in zijn werking gaat, en dat een behandeling mogelijk is. Je zult ook helpen tijdens de consultaties van HIV-positieve patiënten in hun eigen huis.


Doe ervaring op in de verschillende afdeling van het ziekenhuis


Tijdens deze medische stage ga je de kans krijgen om op verschillende afdelingen te werken. Je zult het medische personeel observeren tijdens consultaties van HIV/AIDS patiënten en assisteren wanneer de patiënten behandeling krijgen in de anti-retrovirale therapie kliniek. Je kunt ook helpen met het testen van stalen om te zien of de patiënten besmet zijn met HIV/AIDS. Je zult ook met zwangere vrouwen werken die HIV/AIDS hebben. Ze worden begeleid om te vermijden dat het kind ook besmet geraakt.


Al het werk dat je gaat doen staat onder toezicht van medische professionals.


Voer HIV/AIDS campagnes uit in gemeenschappen en scholen


Voorkomen is beter dan genezen. Je zult daarom helpen bij de uitvoering van HIV/AIDS campagnes in lokale gemeenschappen en scholen. Het probleem is dat een groot deel van de bevolking niet weet wat de ziekte is en hoe je besmet geraakt. Daarom ga je tijdens het project de bevolking en kinderen inlichten over HIV/AIDS.


Er heerst ook een zeker onbegrip over deze ziekte. Veel mensen hebben het idee dat er niet kan gepraat worden over HIV/AIDS en de angst voor discriminatie als je het publiekelijk bespreekt. Daarom ga je gemeenschappen inlichten wat de ziekte precies is en leg je uit hoe je besmetting kan voorkomen. Probeer om de stigma en de negativiteit rond HIV/ AIDS stap voor stap te helpen verminderen.


Wat voor HIV/AIDS projecten zijn beschikbaar in Ghana?

Tijdens een medische stage op het HIV/AIDS project in Ghana, ga je vooral helpen met een beter bewustzijn werken onder de bevolking en ze meer informatie geven over de ziekte in het ziekenhuis van Accra. Je gaat werken in de volgende afdelingen:


  • Consultatie afdeling
  • Antiretrovirale therapie kliniek
  • Afdeling voor Preventie van de overdracht van moeder op kind
  • Onderzoek en test laboratorium
  • Voedingskliniek

Waar in Ghana ga ik werken?

Accra

Op een medische stage in Ghana ga je in een ziekenhuis werken en informatie delen binnen de achtergestelde gemeenschappen in de stad Accra.


Deze hoofdstad wordt overspoeld door toeristen en dagelijkse drukte. Je vindt er veel historische en toeristische bezienswaardigheden gaande over de slavenhandel in West-Afrika. In vele straten kun je de Ghanese keuken proeven, kleurrijke kleren kopen en verschillende handgemaakte werken vinden.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de medische stage in Ghana

Een typische dag op het project loopt van half 8 ‘s ochtends tot 14 uur, van maandag tot vrijdag. Je mag er altijd voor kiezen om langer te blijven en te helpen tijdens de namiddag, als je project supervisor dit goedkeurt.


Elke dag zul je nieuwe dingen bijleren in het ziekenhuis, zoals HIV/AIDS in Ghana en de stigma die heerst rond deze aandoening. Je gaat met de patiënten werken, leren hoe je HIV/AIDS testen uitvoert en de behandeling na een positief resultaat ondersteunen. Als de patiënten het toelaten, kun je ook meevolgen tijdens een van de consultaties en hoe deze in hun werk gaan, zowel voor als na een HIV-test. Het kan ook gaan om prenatale consultaties.


Het ziekenhuispersoneel organiseert medische outreaches die je 1 tot 2 keer per week zult bijwonen. Je zult reizen naar scholen, zorgcentra en kansarme buurten. Hier ga je HIV/AIDS campagnes uitvoeren en helpen tijdens gezondheidscontroles. Het uiteindelijke doel is om de inwoners bewust te maken van deze aandoeningen.


Eenmaal je klaar bent met je dag, kun je terugkeren naar jouw gastgezin voor een avondmaal.


In het weekend kan je gebruikmaken van de ‘tro tro’s’, de lokale busjes met houten zitjes, of een taxi die je naar de historische plaatsen brengt in de omgeving. Je kan ook Grab bezoeken, het eten uitproberen in een lokaal restaurant of de weelderige natuur ontdekken in de Akuapem Hills

Projects Abroad HIV/Aids internship in Ghana shows interns preparing for a Community Outreach Day.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project in Ghana?

Het doel van dit project is om zorg en ondersteuning te geven aan patiënten met HIV/AIDS in Ghana en het bewustzijn te verhogen over de aandoening.


HIV/AIDS zorgt voor een groot gezondheidsprobleem in Ghana en het vormt de grootste doodsoorzaak in Afrika. Terwijl het aantal AIDS-gevallen blijft toenemen, werkt de lokale overheid in Ghana aan een duurzame oplossing voor de lange termijn. Met de hulp van stagiaires zoals jij, kunnen we deze inspanningen ondersteunen.


We hebben een aantal doelen vooropgesteld voor de lange termijn in Ghana:


  • Verminder van het aantal gevallen van HIV-besmetting
  • Promoten van bewustzijn over deze aandoening
  • Verminderen van de stigma rond HIV en AIDS


Doe stage op dit project in Ghana en help ons de lokale gemeenschappen gezonder te houden en het aantal HIV/AIDS slachtoffers te verminderen.

Projects Abroad HIV/Aids Care interns takes a photo with medical staff during an outreach in Ghana.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners