A group of Business Interns pose for a group photo infront of a reception desk at a law office in China.

Business stage in China

Doe praktische werkervaring op terwijl je leert van professionals in het bedrijfsleven in een snel ontwikkelende economie

In een oogopslag

Doe een Business stage in China en zet een stap in de richting van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Je zal meer over het bedrijfsleven op een internationaal niveau leren en gaat werken met ervaren professionals. Ook zal je 'werkervaring in één van de grootste economische drijfkrachten ter wereld' aan je cv mogen toevoegen!

 

Je kunt kiezen om in een van de vele bedrijfssectoren in China te werken, waaronder consultancy, financiën, technologie en meer. Je zal een begeleider hebben om je gedurende deze stage te begeleiden.

 

Als vrijwilliger woon en werk je in Shanghai. Woon samen met andere stagiairs en vrijwilligers in jullie gedeelde appartement en breng je vrije tijd door met het verkennen van iconische steden en historische tempels.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen


Past een Business stage in China bij mij?

De Business stage in China is de juiste keuze voor jou als je geïnteresseerd bent in het opdoen van praktische werkervaring bij een internationaal bedrijf in het buitenland. Het zal waardevol zijn voor je cv en biedt je interessante gesprekspunten voor tijdens sollicitaties. Je zal ook waardevolle vaardigheden opdoen die voor elke toekomstige carrière van belang zijn, zoals organisatie en aanpassingsvermogen.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om deze stage te doen. Je moet alleen minimaal 18 jaar zijn, over een gemiddeld niveau Engels beschikken en je eigen laptop hebben.


Deze stage loopt het hele jaar door. Je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimum van vier weken. Hoe langer je stage loopt, hoe meer je zal leren en hoe meer Business werkervaring je op zal doen terwijl je in China bent.


Wat ga ik doen tijdens mijn Business stage in China?

Als Business stagiair in China zal je bij een lokaal bedrijf werken en betrokken raken bij de volgende activiteiten:


 • Loop mee met en leer van professionals uit het bedrijfsleven om je kennis te verbreden
 • Assisteer het bedrijf met markt- en concurrentieonderzoek om te zorgen voor een gerichte bedrijfsstrategie
 • Raak betrokken bij groepsvergaderingen met klanten en medewerkers om kennis en ideeën te delen

Je werk zal zich op de volgende gebieden richten:


Loop mee met en leer van business professionals


Als stagiair zal je beginnen met observeren. Je werkt naast lokale medewerkers en we raden je aan om vragen te stellen en de 'ins en outs' van het bedrijf te leren. De medewerkers zullen meer geneigd zijn om je dingen te leren als je interesse en enthousiasme toont voor het werk dat ze doen. Je zal meer werk toevertrouwd krijgen naarmate je jezelf bewijst.


Assisteer het bedrijf met markt- en concurrentieonderzoek


Het kennen van je publiek is de sleutel voor een succesvol bedrijf. Door de diepte van marketingsonderzoek in de duiken zal je meer leren over het bedrijf en de behoeften en voorkeuren van zijn consumenten. Door deze te analyseren kun je de beste bedrijfspraktijken toepassen om hun publiek te bereiken. Je zal tijd doorbrengen met het analyseren van de krachten en zwaktes van de concurrentie. Je zal leren waar marketingstrategieën verbeterd kunnen worden, welke mogelijkheden tot goede keuzes in het bedrijfsleven leiden en hoe een bedrijf te leiden.


Raak betrokken bij groepsvergaderingen met klanten en medewerkers


Je zal vaak vergaderingen met medewerkers of klanten bijwonen. Je raakt betrokken in deze vergaderingen en helpt door met lokale medewerkers te brainstormen. Wees niet verlegen om je mening over het onderwerp dat besproken wordt te delen en wissel ideeën of oplossingen uit waar dit van toepassing is. Dit alles helpt je om je zelfvertrouwen als professional op te bouwen.


Waar in China ga ik werken?

Shanghai

Als de grootste en meest ontwikkelde metropool op het vasteland van China is het geen verrassing dat Shanghai een centrum voor het internationale bedrijfsleven is. Overdag of 's nachts, Shanghai staat nooit stil. Je kunt andere locals en expats ontmoeten die in het bedrijfsleven werken. Je kunt zelfs tijd met hen doorbrengen in je vrije tijd en je netwerk aan internationale contacten opbouwen. Als stagiair kun je in de volgende sectoren werken:

 

 • Consultancy
 • Personeelszaken
 • Financiën
 • Architectuur
 • Mode
 • Technologie
 • IT
 • Handel
 • Marketing
 • PR
 • en meer...

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze China Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Business stage in China

Start je dag vroeg wanneer je wakker wordt met de andere stagiairs en vrijwilligers in jullie gedeelde appartement. Bereid het ontbijt en kleed je netjes aan. Je hoeft geen pak of hoge hakken te dragen, maar je moet wel een 'business casual' outfit meenemen die je kunt dragen tijdens belangrijke vergaderingen. Ga met de trein naar je stage en maak je klaar om er helemaal voor te gaan. Op je eerste dag zullen onze medewerkers met je meegaan om je de weg te wijzen.


Een typische dag begint om 9.00 uur en eindigt om 18.00 uur, maandag tot en met vrijdag.  


Geen werkdag is ooit hetzelfde. Het soort werk dat je doet verschilt afhankelijk van de bedrijfssector die je kiest, je ervaring en interesses. Je zal elke ochtend met je begeleider overleggen en de taken voor de dag bespreken. Vergeet niet om je werk voorop te zetten om te zorgen dat je je deadlines haalt in deze snelstromende industrie. E-mails beantwoorden, mederwerkers- en klantenvergaderingen bijwonen en assisteren bij marktonderzoek zijn een aantal van de taken die je wellicht toegewezen zal krijgen. Je zal ook gevraagd worden om mee te doen aan brainstormsessies en groepsdiscussies en je ideeën over specifieke onderwerpen te delen.


Om 12.00 uur heb je een lunchpauze van een uur om te ontspannen en te eten. Je kunt je eigen lunch van huis meenemen, bestellen of meegaan met de andere medewerkers.


Accepteer uitnodigingen om te eten met je medewerkers, als je je hierbij op je gemak voelt. Dit is een geweldige manier om meer te leren over het bedrijf, te netwerken en Chinese cultuur te ervaren. Je kunt de rest van de stad verkennen. We raden je aan om rechtstreeks naar de vele markten te gaan, traditioneel Chinees eten te proeven en door de vele tempels te struinen.

Male business intern sits at a desk on the phone in a marketing office during his internship in China.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage?

Het voornaamste doel van deze Business stage is om jou ervaring te geven van het bedrijfsleven in één van de snelst ontwikkelende economieën ter wereld.


Met de instroom van buitenlandse investeringen en buitenlandse bedrijven die op de een of andere manier met het land in contact komen is het bedrijfsleven van China aan het bloeien. Je zal betrokken raken bij het dagelijkse werk van het bedrijf en leert direct van professionals uit de sector. Dit is een geweldige manier om waardevolle werkervaring toe te voegen aan je cv. Je zal ook leren om je aan te passen aan werk in omgevingen met een andere cultuur.


Je zal ook een waardevolle bijdrage leveren aan het team wat betreft culturele uitwisseling en het delen van kennis. Als je al business gestudeerd hebt of in de sector hebt gewerkt zal je ook wat je gestudeerd hebt kunnen toepassen op echte situaties in het bedrijfsleven.


Door je aan te sluiten bij onze Business stage in China zal je werkervaring opdoen waarmee je je cv een concurrentievoordeel zal geven op de banenmarkt.

Business Interns sit around a table in a business meeting with proffessionals in China.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Shanghai. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.

 

De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

China is een land met heel wat te beiden. Tijdens jouw vrijwilligerswerk zijn er voldoende activiteiten die je alleen of met de andere vrijwilligers kunt doen in je vrije tijd.

 

Dit land biedt een sterk contracts aan oud en nieuw, stedelijk en landelijk. Je kunt prachtige wolkenkrabbers vinden in de steden, zoals de Oriental Pearl Tower, terwijl je vlak buiten de stad een serene tuin kunt vinden, de Yuyuan Garden.

 

De stad Shanghai is de moeite waard om te verkennen, net zoals de serene en landelijke gebieden buiten de stad. Bezoek een boeddhistisch klooster of reis doorheen de prachtige landschappen.

 

Een reis naar China betekent dat je ook de Grote Muur kunt bezoeken, de Yangtze rivier en the Terracotta Army.

 

Samen met andere vrijwilligers kun je eropuit gaan en de omgeving verkennen in China.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners