Female Business Intern is handmaking a product with woven wool for a company during a Work Placement in Vietnam.

Business stage in Vietnam

Doe werkervaring op in het bedrijfsleven door achtergestelde jongeren in kleine lokale ondernemingen te helpen

In een oogopslag

Doe onze Business stage in Vietnam voor een unieke werkervaring die niets lijkt op de typische 9-5 kantoorstage. Je zal werken met een lokale ngo die beroepstraining aan achtergestelde jongeren biedt.


Dit is een alternatieve en boeiende manier om werkervaring in de echte wereld aan je cv toe te voegen, waarbij je bijdraagt aan een duurzaam initiatief voor gemeenschapsontwikkeling. Je zal de organisatie helpen om haar bedrijven te doen groeien door aan hun marketing, fondsenwerving en communicatie te werken. Je zal advies bieden, nieuwe vaardigheden opdoen en je kennis in de praktijk brengen.


Je woont en werkt in bruisend Hanoi, waar je helemaal opgaat in de lokale cultuur. Ontdek alles wat dit ongelooflijke land te bieden heeft in je vrije tijd, van adembenemende landschappen tot eeuwenoude tempels.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen
You need to speak intermediate English. You must also have a background in business, marketing, or communications.


Is een Business stage in Vietnam geschikt voor mij?

Onze Business stages in Vietnam zijn perfect voor jou als je op zoek bent naar een ongewone stage en je proactief en onafhankelijk bent.


Je werkt met een organisatie die achtergestelde jongeren in hun kracht stelt door middel van beroepstraining. Dit is een geweldige manier om je studie in de praktijk te brengen en je cv te versterken, dit alles terwijl je een positieve impact hebt op een lokale gemeenschap. Daarbij is dit zeker een ervaring die werelden verschilt van de gewone 9-5 kantooromgeving!


Om mee te doen moet je Engels op een gemiddeld niveau beheersen, wat inhoudt dat je je op je gemak voelt met spreken, lezen en schrijven in het Engels. Je moet ook 18 jaar of ouder zijn. Ook moet je een achtergrond hebben in een van deze vakgebieden:


  • Business
  • Verkoop en marketing
  • Communicatie
  • IT
  • Web en grafisch ontwerp
  • Financiële systemen


Deze stage is beschikbaar vanaf vier weken en is het hele jaar door beschikbaar. Onze start- en einddata zijn flexibel, dus je kunt een moment uitkiezen dat jou het beste schikt.

Female Business interns pose for a picture whilst at an Art Centre used for making products during their placement in Vietnam.

Wat ga ik doen tijdens deze Business stage in Vietnam?

Op deze stage voer je een aantal verschillende taken uit, afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Onze partnerorganisatie beheert twee verschillende sociale ondernemingen waarmee je kunt werken. Dit zijn een kapsalon en een etensbezorgdienst. Je kunt betrokken raken bij de volgende taken:


  • Geef training aan de jongeren in deze ondernemingen
  • Werk aan communicatie met huidige en potentiële klanten
  • Help om de sociale ondernemingen te promoten en te marketen
  • Assisteer bij de fondsenwerving van de organisatie

Je werk zal zich richten op de volgende gebieden:


Geef training aan de jongeren in deze ondernemingen


Er is veel ruimte voor jou om je vaardigheden te delen met de jongeren die in deze bedrijven werken. Help ze met hun Engelse spreekvaardigheid, met bijzondere aandacht voor de zinnen die ze nodig hebben voor klantenservice. Je kunt ze ook laten zien hoe ze gebruik kunnen maken van sociale media of foto- en video-applicaties voor marketingdoeleinden.


Werk aan communicatie met huidige en potentiële klanten


Als deel van je werk zal je tijd doorbrengen met het beantwoorden van de vragen van buitenlandse klanten en het behandelen van hun bestellingen. Je zal ook de huidige websites voor beide sociale ondernemingen updaten en verbeteren en gebruik maken van hun sociale media platforms om meer naamsbekendheid te creëren.


Help bij de promotie en marketing van de sociale ondernemingen


Je zal helpen om het werk van deze sociale ondernemingen te promoten en assisteert bij verschillende marketingcampagnes. Je zal ook contact leggen met potentiële klanten door expatgroepen en ambassades te benaderen. Je zal deze organisaties als vertegenwoordiger van de ondernemingen mogen bezoeken, wat een geweldige kans is om te netwerken.


Help bij fondsenwerving werk voor de organisatie


Onze partnerorganisatie doet geweldig werk om achtergestelde jongeren over het hele land in hun kracht te stellen. Fondsenwerving is ontzettend belangrijk en zorgt dat ze hun missie kunnen blijven vervolgen. Je assisteert door voorstellen te schrijven en alternatieve bronnen van inkomsten te zoeken.


Waar in Vietnam ga ik werken?

Hanoi

Je zal Business werkervaring opdoen in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Het is een van de snelst groeiende steden ter wereld, met een rijk cultureel erfgoed. Verzamel unieke souvenirs terwijl je door de straten van de oude stad struint en proef wat varianten van het nationale gerecht 'pho' bij straatkraampjes. Je kunt ook wat tijd doorbrengen in een van de vele historische monumenten of musea van Hanoi, of lekker ontspannen aan de oever van het Hoan Kiem meer.


Tijdens je werkuren zit je op locatie in een van de twee bedrijven.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Vietnam

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Business stage in Vietnam

Nadat je lekker hebt ontbeten bij je gastgezin of in je gedeelde vrijwilligersaccommodatie is het tijd om naar werk te gaan. Je reist naar werk met taxi of motortaxi. Op je eerste dag gaat een Projects Abroad medewerker met je mee om je de weg te wijzen.


Een typische dag op deze stage loopt van 8.00 uur - 17.00 uur, maandag tot en met vrijdag. De avonden en weekenden heb je vrij om te reizen of voor sociale activiteiten.


Je specifieke dagelijkse taken hangen af van je achtergrond en de huidige behoeften van de stageplek. Misschien werk je aan marketing, misschien aan communicatie, financiën of training. Hieronder valt het beantwoorden van vragen van klanten, een fondsenwerving voorstel schrijven of onderzoek doen naar potentiële nieuwe klanten. Ook kun je Engels spreekvaardigheidslessen te geven aan de jongeren die in de sociale ondernemingen werken.


Wanneer je dag er eenmaal op zit is het tijd om het stadsleven van het drukke Hanoi in je op te nemen. Neem een kijkje bij de lokale bezienswaardigheden of kom naar een van onze regelmatige bijeenkomsten waar je je medestagiairs en medevrijwilligers leert kennen.

Business intern photographs a female staff member weaving material for a product at a workshop in Vietnam.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou een praktische, educatieve stage te bieden en om sociale ondernemingen, die achtergestelde jongeren ten goede komen, te helpen groeien.


Veel van de stagiairs die zich bij ons aansluiten zijn op zoek naar praktijkervaring in de door hen gekozen studierichting. We werken om interculturele uitwisseling te faciliteren door mensen met verschillende achtergronden de kans te bieden om kennis en ideeën uit te wisselen. Je zal leren van lokale professionals, nieuwe vaardigheden opdoen en je cv versterken.   


Op onze Business stage in Vietnam zal je werken met een organisatie die gratis beroepstraining biedt aan kwetsbare jongeren. Onze partner ngo werkt met jongeren van 16-25 jaar oud, waaronder velen die getroffen zijn door armoede, mensenhandel of hiv/aids. Ze leiden twee bedrijven die fondsen binnenbrengen voor hun doorlopende werk en de jongeren een plek bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen.


Je zal werken om de sociale ondernemingen te promoten bij hun doelmarkt en zal bewustzijn vergroten over de organisatie en de diensten die zij bieden. Onze partnerorganisatie heeft onvoldoende mankracht, dus jij zal een aanzienlijke rol kunnen spelen in het helpen bij het groeien van hun bedrijven. Dit zal hen dan weer in staat stellen om nog meer jongeren over het hele land op te leiden en in hun kracht te stellen.


Sluit je bij ons aan in het bruisende Hanoi en breng je vaardigheden en kennis in de praktijk om maatschappelijk betrokken sociale ondernemingen te helpen.

A local shop in Mai Chau Village where Projects Abroad Interns will be placed during their Business Work Experience in Vietnam.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Hanoi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Vietnamese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


We hebben ook gedeelde accommodatie beschikbaar waar je samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires kunt verblijven.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vietnam is een land met een mix aan steden en serene landschappen. De verschillende bezienswaardigheden maken het een prachtige bestemming om te verkennen in je vrije tijd.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land, bezoek dan het Vietnam Museum Ethnology of het National Museum of Vietnamese History. Je vindt er ook het Ho Chi Minh Mausoleum, een grote historische plaats in Hanoi.


Als je op zoek bent naar leuke souvenirs, dan kun je deze gemakkelijk vinden op de lokale marktjes. Tijdens de avond worden de straten gevuld met marktjes en straatartiesten. Probeer ook de lokale delicatessen en breng een avond door op restaurant met de andere vrijwilligers.


Ga zeker een keertje buiten de stad, waar je prachtige rijstvelden vindt en even weg kunt zijn van de stedelijke drukte.


We hebben verschillende projecten in Vietnam waar je als vrijwilliger kunt helpen, en de kans is groot dat er heel wat andere vrijwilligers aan het werk zijn samen met jou. Je kunt er samen op uit gaan tijdens je vrije tijd en Vietnam beter leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners