A group of medical interns gather round a surgical table in a hospital at a workshop during their medical placement in China.

Geneeskunde stage in China

Leer direct van artsen terwijl ze patiënten behandelen met Westerse en traditionele Chinese geneeskundemethoden

In een oogopslag

Doe een geneeskunde stage in China en leer direct van artsen in een groot stadsziekenhuis. Je loopt mee met artsen en ander medisch personeel op hun rondes en observeert hun werk met patiënten. Ze zullen je leren over de ziektes en letsels die je ziet en leggen je stap voor stap de diagnose en behandeling uit. Dit is een geweldige manier om werkervaring aan je cv toe te voegen en je praktische medische kennis te verbreden.


In China zul je je tijd doorbrengen op de door jou gekozen ziekenhuisafdelingen. Je kunt de ervaring gebruiken om specialisaties te verkennen en na te denken over welke specialisatie je in je toekomstige carrière zou willen beoefenen. Je zult ook kunnen leren over traditionele Chinese geneeskunde.


Je gaat werken in het hart van Shanghai en woont met andere stagiairs en vrijwilligers in een gedeeld appartement. Grijp de kans aan om nieuwe vrienden te ontmoeten, lokale bezienswaardigheden te ontdekken en zoveel mogelijk Chinese dumplings te eten.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
Je moet minstens een jaar medische studies hebben gedaan.


Is een geneeskunde stage in China geschikt voor mij?

Als je al een jaar geneeskundestudies achter de rug hebt, begin dan je stage-uren op te bouwen door je aan te sluiten bij onze geneeskunde stage in China. Het is nooit te vroeg om te beginnen met het opbouwen van waardevolle werkervaring, vooral in de geneeskunde.


Deze stage biedt je ook de kans om over traditionele Chinese geneeskunde te leren. Je zult leren over het concept van yin en yang en over hoe traditionele geneeskunde samen met moderne geneeskunde wordt gebruikt. Dit zal je iets interessants geven om over te praten tijdens sollicitatiegesprekken en in sollicitatiebrieven.


Je kunt je aansluiten bij de geneeskunde stage vanaf een minimumduur van twee weken. We raden je aan om langer dan twee weken te blijven, om zoveel mogelijk te leren en op meer afdelingen te werken. gWe nemen het hele jaar door stagiairs aan dus je kunt de data kiezen die jou goed uitkomen.


Wat ga ik doen tijdens de geneeskunde stage in China?

Je gaat werken in een ziekenhuis en loopt mee met artsen om je praktische medische kennis uit te breiden. Hier vind je een aantal van de activiteiten waarbij je betrokken zult raken:


 • Loop mee met en leer van bevoegd medisch personeel in één van de meest erkende ziekenhuizen van Shanghai
 • Leer over geneeskundespecialisaties door stage te lopen op verschillende afdelingen in het ziekenhuis
 • Ontdek traditionele Chinese geneeskunde en hoe het in de moderne samenleving van vandaag wordt gebruikt

Je werk wordt verdeeld over drie hoofdgebieden:


Observeer artsen tijdens hun rondes en consultaties met patiënten


Ontdek hoe het echt is om als arts consultaties te houden door mee te lopen met lokaal medisch personeel. Je zult de artsen van dichtbij volgen en je kunt gebruik maken van deze kans om vragen te stellen over casussen en het werk dat ze doen. Ze zullen je ook leren hoe de ziektes en aandoeningen die je ziet te diagnosticeren en te behandelen.


Leer over medische specialisaties door stage te lopen op verschillende afdelingen


Je doet medische werkervaring op in China door mee te lopen met medisch personeel terwijl ze patiënten behandelen op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Dit zal je een beter idee geven van welke specialisatie je in de toekomst zou willen nastreven. Door op verschillende afdelingen verscheidene behandelingen te observeren zul je veel hebben om over te praten in sollicitatiegesprekken en essays.


Leer over traditionele Chinese geneeskunde


Tijdens je werk met artsen in China zul je meer leren dan alleen moderne medische technieken. Je zult de kans krijgen om te leren over traditionele Chinese geneeskunde.


De Chinezen geloven dat twee tegengestelde principes, yin en yang, in balans moeten blijven binnen het lichaam van de patiënt. Volgens hen is een gebrek aan evenwicht tussen yin en yang de oorzaak van ziekte. Je zult technieken observeren zoals acupunctuur en 'cupping' en leert over de functie van verschillende kruiden.


Welke geneeskunde projecten zijn er beschikbaar in China?

Breid je kennis van de geneeskunde uit door stage te lopen op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Er zijn veel afdelingen waar je kunt observeren en het medisch personeel zal je graag leren over het werk dat ze doen. Afhankelijk van waar jij stage loopt kun je kiezen uit de volgende afdelingen:

 

 • Chirurgie
 • Interne geneeskunde
 • Traditionele Chinese geneeskunde
 • Radiologie
 • Stomatologie
 • Orthopedie
 • Gynaecologie en verloskunde
 • Cardiologie
 • Gastro-enterologie

 

Hoe langer je stage loopt, op hoe meer afdelingen je tijd kunt doorbrengen. Dit zal je een beter begrip geven van wat elke afdeling inhoudt. Het zal je een beter idee geven van de specialisatierichting die je in de toekomst zou willen volgen.

A group of Medicine interns pose outside the entrance of a hospital during their medical placements in China.

Waar in China ga ik werken?

Shanghai

Als geneeskunde stagiaire zal je in een van de meest erkende ziekenhuizen in China werken, in Shanghai. Ook al is het een van de oudste ziekenhuizen in Shanghai, het is modern en heeft afdelingen voor bijna elke aandoening. Je zult meelopen met artsen terwijl ze mensen in en rondom de stad verzorgen.


Met haar neonlichten, wolkenkrabbers en 24 miljoen inwoners is Shanghai een van de drukste steden in China.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze China Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de geneeskunde stage in China

Begin je dag vroeg en maak samen met de andere stagiairs en vrijwilligers ontbijt klaar in de keuken van jullie appartement. Eet ontbijt, bereid je lunch voor en pak je labjas voordat je de deur uitgaat. Op je eerste dag lopen onze medewerkers met je mee om je de weg te wijzen.


Je wordt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 uur en 8.00 uur op het ziekenhuis verwacht, klaar om aan het werk te gaan. Je bent klaar rond 16.00 uur. Als het niet druk is in het ziekenhuis kun je na de lunch vertrekken, of je kunt langer blijven als er een operatie is die je wilt observeren. Je lunchpauze duurt een uur. Maak gebruik van deze tijd om de lunch te eten die je hebt meegenomen, leer het ziekenhuispersoneel en de andere stagiairs kennen of lees je aantekeningen door.


Elke ochtend heb je een afspraak met de arts met wie je meeloopt. Deze artsen zijn er om je te begeleiden en je te helpen tijdens je geneeskunde stage. Elke dag begin je door ze te observeren terwijl ze hun rondes lopen en de patiënten controleren die de nacht hebben doorgebracht in het ziekenhuis. Na de rondes woon je de consultaties bij.


Een aantal van de behandelmethodes zijn misschien niet wat je van thuis gewend bent, vooral wanneer traditionele Chinese geneeskunde wordt toegepast. Dit is een geweldige manier om meer te leren over holistische geneeskunde en alternatieve manieren om het ongemak van een patiënt te verlichten of symptomen te behandelen. Afhankelijk van het schema van de arts is er ook de mogelijkheid om operaties te observeren.


Als je aan het einde van je dag terugkeert naar het appartement kun je samen met de andere stagiairs thuis koken of een van de vele kleine restaurantjes proberen. Een dumpling kookles is ook een geweldige manier om nieuwe vaardigheden aan te leren en je maag te vullen! In je vrije tijd kun je souvenirs vinden in de vele straatmarkten, het waterpark bezoeken of een weekendtrip naar de Chinese Muur organiseren.

Female medical intern uses a needle in a local hospital in China during a Medicine internship.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van deze stage is jou de kans geven om ervaring op te doen en te leren van bevoegd medisch personeel in een ander land.


Technieken en medische praktijken verschillen over de hele wereld. Het doel, uiteengezet in ons Medicine & Healthcare Management Plan, is om je hieraan bloot te stellen en je kennis van het vakgebied geneeskunde te vergroten. Hierdoor zal je ook leren om in een ander land te werken, in een cultuur die van het jouwe verschilt.


Elke taak waarbij je betrokken bent zal als leerervaring dienen, maar het zal je ook blootstellen aan het medische vakgebied in een snel ontwikkelend land.


Sluit je aan bij onze stage geneeskunde in China en draag positief bij aan je studie en je toekomstige carrière in de geneeskunde.

Medical interns examine a young boys mouth at a Dental workshop during their Medicine placement in China.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Shanghai. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.

 

De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

China is een land met heel wat te beiden. Tijdens jouw vrijwilligerswerk zijn er voldoende activiteiten die je alleen of met de andere vrijwilligers kunt doen in je vrije tijd.

 

Dit land biedt een sterk contracts aan oud en nieuw, stedelijk en landelijk. Je kunt prachtige wolkenkrabbers vinden in de steden, zoals de Oriental Pearl Tower, terwijl je vlak buiten de stad een serene tuin kunt vinden, de Yuyuan Garden.

 

De stad Shanghai is de moeite waard om te verkennen, net zoals de serene en landelijke gebieden buiten de stad. Bezoek een boeddhistisch klooster of reis doorheen de prachtige landschappen.

 

Een reis naar China betekent dat je ook de Grote Muur kunt bezoeken, de Yangtze rivier en the Terracotta Army.

 

Samen met andere vrijwilligers kun je eropuit gaan en de omgeving verkennen in China.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners