Male and Female International Development Interns sell clothing products at a market during their work placements in Vietnam.

Stage Internationale ontwikkeling in Vietnam

Woon in Hanoi en werk met lokale stichtingen om kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen.

In een oogopslag

Neem deel aan de stage Internationale ontwikkeling in Vietnam en doe praktische werkervaring op terwijl je de kwetsbare gemeenschappen ondersteunt. Je werkt met lokale en internationale stichtingen, pakt problemen aan zoals drugsmisbruik, prostitutie en rechten van mindervaliden. Je maakt deel uit van een duurzame ontwikkeling en voegt een waardevolle ervaring toe aan jouw CV.


Je raakt betrokken bij verschillende activiteiten. Breng de lokale stichtingen op de hoogte, geef Engelse les aan de lokale medewerkers en leden van de gemeenschap en steun zelfhulpgroepen. Je helpt ook bij het uitvoeren van onderzoek en het verzamelen van gegevens, evenals bij marketing en administratieve taken.


Deze stage is gelegen in Hanoi, waar een lokaal gastgezin je met open armen ontvangt. Je kunt er ook voor kiezen om een huis te delen met de andere stagiairs en vrijwilligers op het project. In jouw vrije tijd kun je de stad en Vietnam verkennen en ontdekken.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
You need to speak advanced English and be a university graduate.


Is deze stage Internationale ontwikkeling geschikt voor mij?

Je hebt een sterke interesse in Internationale ontwikkeling en samenwerken met lokale stichtingen. Je wilt een verschil maken in de kwetsbare gemeenschappen en de mensen ondersteunen.

Deze stage is geschikt voor jou als je achtergrondkennis hebt van:


 • Communicatie studies
 • Sociale wetenschappen
 • Media studies
 • Ontwikkeling Studies
 • Public Health


Heb je misschien relevante werkervaring dan is deze stage een mooie toevoeging op jouw CV en tegelijk help je kwetsbare gemeenschappen.

Als stagiair Internationale ontwikkeling heb je een uitstekende motivatie en bereid om elke taak met enthousiasme en passie op je te nemen. Je beschikt over een gemiddelde Engelse kennis en kunt comfortabel communiceren in deze taal.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je werkt samen met het personeel van de lokale stichting en je krijgt dagelijkse ondersteuning en begeleiding van de medewerkers van Projects Abroad.


De stage internationale ontwikkeling in Vietnam vinden het hele jaar door plaats, en je kunt op elk moment deelnemen voor een minimumduur van vier weken.

Male and Female International Development Interns sell clothing products at a market during their work placements in Vietnam.

Wat ga ik doen op deze stage?

Je doet internationale werkervaring op in Vietnam bij een lokale stichting. Jouw rol hangt af van jouw ervaringsniveau. Hier zijn enkele activiteiten die je gaat uitvoeren op het project:


 • Neem deel aan workshops en bewustmakingscampagnes om stigma’s weg te werken
 • Doe onderzoek naar verschillende sociale kwesties die invloed hebben op de gemeenschappen in Vietnam
 • Geef Engelse les aan de medewerkers van de lokale stichting en mensen binnen de gemeenschappen
 • Help met de marketing en administratieve taken

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Neem deel aan workshops en bewustmakingscampagnes om stigma’s weg te werken


Verschillende workshops en campagnes worden georganiseerd in de lokale gemeenschappen om een bewustzijn te creëren en stigma's weg te werken. Je wordt betrokken bij de planning, structurering en runnen van de workshops en campagnes.


Deze worden opgezet om de lokale bevolking bewust te maken van:


 • Drugsmisbruik
 • Seksuele gezondheid
 • Prostitutie
 • Rechten van mindervaliden
 • Algemene gezondheidsproblemen


We voorzien ook consultaties op het project.


Campagnes vinden plaats op centrale punten in de stad en zijn erop gericht om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zodat belangrijke berichten aan het publiek kunnen worden doorgegeven. Er wordt van jou verwacht om flyers en brochures uit te delen en het publiek te betrekken bij actuele problemen.


Doe onderzoek naar verschillende sociale kwesties


Een deel van jouw tijd op deze stage breng je door op het kantoor van Projects Abroad, waar je alle verzamelde gegevens organiseert en analyseert. Je doet onderzoek naar de verschillende uitdagingen waar de lokale gemeenschappen mee worden geconfronteerd. Alle informatie stel je samen in rapporten.


Er wordt verwacht dat je helpt met het schrijven van voorstellen voor fondsen en projecten, net als het proeflezen en bewerken van projectvoorstellen en rapporten die door anderen zijn geschreven.


Geef Engelse les aan de medewerkers van de lokale stichting en mensen binnen de gemeenschappen


Het is mogelijk dat je helpt in het geven Engelse les aan de lokale medewerkers zodat ze beter kunnen communiceren met de lokale stichtingen en projecten in het buitenland. Het lokale personeel fungeert vaak als een belangrijke middenweg tussen lokale gemeenschappen en lokale stichtingen.

Er wordt van jou verwacht dat je gestructureerde lessen plant, en verschillende oefeningen voorziet in grammatica, uitspraak en conversatie.


Help met de marketing en administratieve taken


Naast het uitvoeren van onderzoek, kan je mogelijk ook betrokken worden bij de verschillende marketingactiviteiten. Deze kunnen zijn:


 • De website up-to-date houden
 • Nieuwsbrieven bewerken
 • Foto's van activiteiten uploaden
 • Folders en brochures maken
 • Lokale evenementen organiseren

Waar in Vietnam ga ik werken?

Hanoi

Je verblijft in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je wordt onthaald door een gastgezin of verblijft in een appartement met de andere stagiairs. De meeste tijd breng je door op het kantoor van Projects Abroad, uitvoeren van onderzoek en samenstellen van rapporten. Je brengt ook tijd door in de lokale gemeenschappen en helpt mee tijdens de verschillende outreach activiteiten.


Hanoi is een bruisende stad langs de Rode Rivier en staat bekend als een van de oudste steden in de wereld. De dingen die je kunt doen in deze stad zijn eindeloos. Proef de lokale delicatessen, bezoek historische plaatsen en tempels of ga shoppen op de leuke marktjes. Rijd even buiten de stad en vind scenische landschappen, schilderachtige dorpjes, indrukwekkende bergen en de befaamde baai van Ha Long.


In jouw vrije tijd krijg je de mogelijkheid om de stad te verkennen en trips te organiseren in de omliggende streken in het weekend.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Vietnam

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Internationale ontwikkeling in Vietnam

De dagen op deze stage beginnen vroeg maar niet zonder een ontbijt samen met jouw gastgezin of andere stagiairs als je accommodatie met hen deelt. Vervolgens neem je het openbaar vervoer naar het kantoor van Projects Abroad waar je instructies krijgt voor de rest van de dag.


Op jouw eerste dag wordt je begeleid naar het kantoor en kom je te weten hoe het transport werkt en welke route je moet nemen. Je maakt kennis met onze lokale medewerkers die je begeleiden tijdens jouw stage.


Je werkt in het algemeen van 8 uur tot 17:30 uur, van maandag tot vrijdag. In de avond en weekenden ben je vrij om Vietnam te verkennen, tenzij er wordt gevraagd om buiten de uren te helpen op het project.


De helft van de tijd breng je door op het kantoor waar je onderzoek uitvoert en workshops plant, de rest van de tijd breng je door in de gemeenschap waar je helpt met outreach werk.


Op deze stage wordt verwacht dat je punctueel, professioneel en hard werkend kunt zijn.

A group of International Development interns discuss plans of fundraising before presenting to work place during an Internship in Vietnam.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de kansarme gemeenschappen in Vietnam kracht bij te zetten door middel van voorlichting en bewustmaking.

Vietnam heeft een grote hoeveelheid kwetsbare groepen, die nood hebben aan hulp, ondersteuning en onderwijs. Het gaat over deze groepen:


 • Vrouwen
 • Kinderen
 • Kansarme jongeren
 • Mensen met een handicap


We hebben dit project opgezet omdat we hebben vastgesteld dat het werk van deze lokale stichtingen moeten ondersteund worden. Met behulp van stagiairs zoals jij, trainen we het personeel, geven we Engels les en geven we workshops en campagnes. Door dit werk ondersteun je de achtergestelde gemeenschappen. Je zet mensen in hun kracht door ze bewuster te maken en te onderwijzen.


Op deze stage krijg je een beter beeld van lokale stichtingen en de werking binnen de organisatie. Je krijgt een dieper inzicht in de uitdagingen en obstakels waarmee de lokale stichtingen dagelijks te maken krijgen.


Doe stage internationale ontwikkeling in Vietnam en help mee in het ondersteunen van het waardevolle werk van lokale stichtingen.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Hanoi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Vietnamese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


We hebben ook gedeelde accommodatie beschikbaar waar je samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires kunt verblijven.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vietnam is een land met een mix aan steden en serene landschappen. De verschillende bezienswaardigheden maken het een prachtige bestemming om te verkennen in je vrije tijd.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land, bezoek dan het Vietnam Museum Ethnology of het National Museum of Vietnamese History. Je vindt er ook het Ho Chi Minh Mausoleum, een grote historische plaats in Hanoi.


Als je op zoek bent naar leuke souvenirs, dan kun je deze gemakkelijk vinden op de lokale marktjes. Tijdens de avond worden de straten gevuld met marktjes en straatartiesten. Probeer ook de lokale delicatessen en breng een avond door op restaurant met de andere vrijwilligers.


Ga zeker een keertje buiten de stad, waar je prachtige rijstvelden vindt en even weg kunt zijn van de stedelijke drukte.


We hebben verschillende projecten in Vietnam waar je als vrijwilliger kunt helpen, en de kans is groot dat er heel wat andere vrijwilligers aan het werk zijn samen met jou. Je kunt er samen op uit gaan tijdens je vrije tijd en Vietnam beter leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners