A Human Rights intern in Jamaica gains work experience during an outreach.

Mensenrechten stage in Jamaica

Doe praktische werkervaring op door voorlichting te geven over kinderrechten en kindergeweld te helpen verminderen

In een oogopslag

Neem deel aan de Mensenrechten stage in Jamaica en doe praktische werkervaring op in mensenrechten. Kindverdwijningen, kindermisbruik en huiselijk geweld blijven de grootste problemen in Jamaica en de kinderen krijgen hier dagelijks mee te maken. We willen het aantal schendingen van de rechten van vooral kinderen verminderen.


Je werkt samen met de projectverantwoordelijke in het Mensenrechten kantoor van Projects Abroad en werkt in verschillende plaatsen binnen de gemeenschap zoals de lokale scholen. Je voert workshops uit over kinderrechten en veiligheid en verhoogt het bewustzijn over huiselijk geweld bij volwassenen. Je krijgt ook de mogelijkheid om gerechtelijke procedures te observeren. Dit is een waardevolle ervaring die je kunt toevoegen aan je CV terwijl je ook teruggeeft aan de gemeenschap.


Je werkt in Mandeville, centraal gelegen in Jamaica, waar je bij een gastgezin verblijft. Gebruik jouw vrije tijd om de omgeving te verkennen en ontdek alles wat Jamaica te bieden heeft.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is deze Mensenrechten stage geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen met een passie voor mensenrechten en vooral de rechten van kinderen. Je gaat ook helpen bij problemen rond huiselijk geweld. Deze stage is geschikt als je een achtergrond hebt in rechten, sociaal werk of psychologie.


Je doet ervaring op in onderzoek uitvoeren en samenwerken met NGO’s. Je krijgt een beter inzicht in schendingen van mensenrechten en hoe ze worden aangepakt in ontwikkelingslanden zoals Jamaica. Deze ervaring is van waarde tijdens studie aanvragen en zelfs sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je moet minstens 17 jaar oud zijn en een goede kennis hebben van het Engels. Je werkt samen professionals en de Projects Abroad medewerkers helpen je graag als je met vragen zit.


Dit project loopt het hele jaar door en is gesloten gedurende de hele maand van december. De minimumduur op dit project is twee weken maar een langer blijf zorgt voor meer ervaring en een grotere impact op de gemeenschap.

Jamaican school children discuss their rights during a workshop led by a Projects Abroad Human Rights intern.

Wat ga ik doen op het Mensenrechten project in Jamaica?

Je werkt met het lokale personeel om voorlichting te geven en een antwoord te geven op sociale problemen in Jamaica. Je helpt vooral bij kinderrechten en veiligheid. Je gaat de volgende taken uitvoeren op het project:


 • Bereid workshops voor en organiseer ze in scholen
 • Voer workshops uit voor de ouders in de lokale gemeenschappen
 • Geef voorlichting over huiselijk geweld
 • Bezoek de plaatselijke rechtbank en observeer gerechtelijke procedures

Je werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Werk met de kinderen in scholen


Deze stage focust vooral op kinderrechten dus je brengt veel tijd door met kinderen. Een van de belangrijkste taken in het onderzoeken, voorbereiden en uitvoeren van workshops. Tijdens de workshops ga je verschillende onderwerpen bespreken:


 • Kinderveiligheid
 • Kindermishandeling
 • Conflictbeheersing
 • Samenwerking
 • Respect
 • Mensenhandel


Je werkt met kinderen van verschillende leeftijden dus je past de workshops aan afhankelijk van de leeftijd. Je kunt mogelijk ook betrokken worden bij het maken van ‘peace gardens’ in scholen om de kinderen te leren hoe ze conflicten op een gezonde manier kunnen oplossen en hoe ze met problemen moeten omgaan.


Geef workshops in lokale gemeenschappen


Omdat je op dit project vooral met kinderen werkt, ga je ook met de ouders werken. Daarom is het nodig om workshops voor te bereiden voor de ouders in bepaalde gemeenschappen. Tijdens de workshop, geef je voorlichting over de voordelen van ‘Parental patrol systems’ om de kinderen te beschermen.


Een ander veel voorkomend probleem is huiselijk geweld. Tijdens je verblijf ga je naar enkele gemeenschappen om voorlichting te geven over huiselijk geweld bij volwassenen. Je legt de nadruk op het belang van ‘parental patrol systems’.


Observeer gerechtelijke procedures


Kwesties rond mensenrechten zijn nauw verbonden met de wet. Door gerechtelijke procedures te volgen tijdens jouw stage, krijg je inzicht in de legale bescherming van kinderrechten in Jamaica. Je zult ook beleefdheidsbezoeken moeten uitvoeren bij de belanghebbende organisaties om kennis te verkrijgen over hun ervaring en mandaat.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

Je verblijft in Mandeville, een stad met koloniale architectuur en een overvloed aan groen. Ook al is Mandeville niet toeristisch, het is klein, veilig en heeft de perfecte ligging om de rest van het eiland te ontdekken.


Je werkt in het kantoor van Projects Abroad en in kansarme scholen en gemeenschappen in Mandeville. Misbruik en schending van mensenrechten zijn een vaak voorkomend probleem in deze gebieden.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Mensenrechten project in Jamaica

Je start met de dag met een ontbijt samen met je gastgezin. Gekleed in professionele, conservatieve kleren vertrek je naar het kantoor van Projects Abroad. Een lokaal personeelslid gaat je vergezellen op de eerste dag van de stage.


Je werkt van maandag tot vrijdag en krijgt elke dag een uur lunchpauze. In de avond en het weekend kun je de rest van het eiland verkennen.


De activiteiten verschillen afhankelijk van de lopende zaken waar je aan werkt. De ene dag doe je onderzoek en bereid je een presentatie voor, terwijl je op een andere dag de presentatie geeft. Je werkt onder toezicht van een verantwoordelijke in het kantoor waar je het onderzoek doet en de presentatie voorbereidt. Op sommige dagen bezoek je scholen of gemeenschappen om presentaties en workshops te geven.


Als je klaar bent met de dag, kun je doen wat je wilt. Leer je gastgezin beter kennen, proef de lokale specialiteiten of ga eropuit met de andere stagiaires en vrijwilligers. Je kunt ook deelnemen aan de uitstappen die Projects Abroad organiseert en de bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken. Proef de typische gerechten zoals jerk chicken, saltfish en ackee. Of ga Montego Bay bezoeken en Treasure Beach bewonderen. Het eiland heeft ook veel hikes met watervallen en indrukwekkende bergen, zoals de YS Falls of de Blue Mountains.

A Human Rights intern gains work experience by teaching Jamaican children about their rights.

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van dit project is om een groter bewustzijn te creëren over kinderrechten in Jamaica en het geweld tegen kinderen te verminderen door voorlichting.


We willen je ook praktische werkervaring geven in mensenrechten. In Jamaica krijg je een inzicht over de verschillende mensenrechtenkwesties waar kinderen mee te maken krijgen in ontwikkelingslanden. Je gaat ook de verschillende manieren kunnen observeren hoe ze omgaan met deze kwesties.


Er zijn verschillende mensenrechtenschendingen die voor aanzienlijke problemen zorgen in Jamaica. Deze problemen zijn:


 • Kinderverdwijningen
 • Kindermisbruik
 • Kinderverwaarlozing
 • Geweld tegen kinderen
 • Seksueel misbruik van kinderen
 • Huiselijk geweld


Volgens de Missing Person Monitoring Unit verdwijnen er elke maand 143 kinderen in Jamaica. Sommige kinderen worden ontvoerd, terwijl anderen ervoor kiezen om weg te lopen van huis door misbruik, verwaarlozing of armoede. Bovendien krijgen veel kinderen geen toegang tot de wettelijke vertegenwoordiging of rechtsmiddelen waar ze recht op hebben.


Alle kinderen hebben recht om in alle vrijheid en gezondheid op te groeien en met liefde omringd te worden. We hebben stagiaires nodig om het bewustzijn te doen toenemen over schendingen van mensenrechten, de nadruk leggen op het belang en educatieve workshops geven hierover.


Door dit Mensenrechten project willen we:


 • Kinderen helpen bewust te maken van hun rechten
 • Moedig open communicatie tussen kinderen en hun ouders/leraren/voogd
 • Geef kinderen voorlichting hoe ze zichzelf kunnen beschermen
 • Verminder het aantal schendingen van mensenrechten in Jamaica


Huiselijk geweld en seksueel misbruik van vrouwen zijn de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten in Jamaica. Door voorlichtingen willen we dit type geweld verminderen.


Neem deel aan onze Mensenrechten stage in Jamaica en help de mensenrechten beschermen terwijl je waardevolle werkervaring opdoet in een ontwikkelingsland.

As part of the Human Rights placement in Jamaica, interns lead a discussion on the rights of each individual.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners