A Projects Abroad staff member and intern give advice to an entrepreneur during our Micro-finance placement in Ghana

Stage microkrediet in Ghana

Doe praktische werkervaring op met microkrediet en zet de kwetsbare gemeenschappen in hun kracht door ondersteuning en training

Neem deel aan onze stage microkrediet in Ghana en gebruik je vaardigheden en kennis om de vrouwen uit vissersdorpen in hun kracht te zetten om een kleine zaak te runnen en ze helpen met financiële onafhankelijkheid.


We werken met kwetsbare en gemarginaliseerde groepen. Ze hebben een beperkte toegang tot onderwijs en business training en de meeste banken geven geen leningen om een zaak op te starten. We geven ze rentevrije leningen en de hulp van stagiaires in het opstarten van de zaak. Je gaat helpen bij het ontwikkelen van businessplannen, geeft wiskunde en Engelse les en helpt bij het boekhouden.


Je woont en werkt in Cape Coast en verblijft bij een lokaal gastgezin. Je ontdekt het leven zoals het is in West-Afrika en tegelijkertijd ondersteun je de lokale mensen. We zorgen ervoor dat je een leuke tijd beleeft in Ghana, de lokale delicatessen proeft en organiseren weekendtrips in het weekend. 

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Project Overzicht

Project type:

Flexibele projecten - Een flexibel project dat je de vrijheid en onafhankelijkheid geeft die je nodig hebt als vrijwilliger

Naam project:

Ghana > Microkrediet

Startdata:

Flexibele data

Minimumduur:

Een Week

Project locatie:

Cape Coast (Lees meer)

Accommodatie:

Gastgezin Lees meer

Benodigdheden :

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • Accommodatie

 • 3 maaltijden per dag

 • Complete reisverzekering

 • Airport pick-up and drop-off

 • Introductie en rondleiding na aankomst in de bestemming

 • Vervoer van en naar je project

 • Ondersteuning na aankomst en tijdens jouw verblijf van toegewijde medewerkers

 • Assistentie bij een noodgeval via ons internationale noodnummer

 • Projectmaterialen en toegang tot onze eigen databases en resources

 • Een aangewezen supervisor op je projectlocatie

 • Training en workshops van onze ervaren lokale staff

 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires

 • Toegang tot ons lokaal kantoor met internetverbinding

 • Deelnamecertificaat

 • Toegang tot onze Alumni ondersteuning en kortingen

 • Visum ondersteuning en advies

 • Hulp bij fondsenwerving, waaronder een persoonlijke fondsenwervingspagina

 • Voorbereiding verzorgd door een gespecialiseerde Volunteer Advisor voor jouw vertrek

 • Een gepersonaliseerde MyProjectsAbroad website waar alle informatie over jouw project, accomodatie en de bestemming te vinden is

 • Een gratis culturele bewustzijnscursus

 • Toegang tot onze besloten social media groepen, om in contact te komen met andere vrijwilligers en informatie uit te wisselen

 • Ondersteuning bij het vervolledigen van jouw aanmelding of stage documenten, indien van toepassing

Wat is niet inbegrepen?
 • Vluchten

 • Visumkosten (waar van toepassing is)

An intern gains micro-finance work experience in Ghana speaking to local staff and entrepreneurs

Is deze stage microkrediet geschikt voor mij?

Deze stage is geschikt voor je als je graag mensen wilt helpen met het aanleren van kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om hun financiële onafhankelijkheid te verkrijgen. Het is ook ideaal als je business of financiën studeert en je praktische ervaring wilt opdoen met echte situaties.


De stage microkrediet in Ghana geeft je waardevolle ervaring voor je CV. Daarbij is het een interessant gespreksonderwerp tijdens aanvragen en interviews.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je gaat samenwerken met professionele staff en wordt geholpen doorheen het project. Je moet wel ouder zijn dan 18 jaar om deel te kunnen nemen en beschikken over een basiskennis Engels.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf twee weken. Hoe langer je blijft, hoe groter de impact je hebt op de kleine ondernemers en hun financiële onafhankelijkheid.

Wat ga ik doen op deze stage?

Je gaat de mensen uit gemarginaliseerde gemeenschappen helpen met training en ondersteuning in het runnen van hun eigen zaak. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


 • Geef training sessies en educatieve workshops over business, engels en wiskunde
 • Rapporteer en doe andere business taken zoals boekhouden, database en updaten van gegevens
 • Onderzoek de beste methodes om een zaak te ontwikkelen en nieuwe op te starten
 • De begunstigden opvolgen na ontvangst van de lening en hen begeleiden

Je kunt de taken onderverdelen in de volgende categorieën:


De begunstigden opvolgen na ontvangst van de lening


Het doel is om mensen uit kwetsbare gemeenschappen  te helpen met het verzekeren van een duurzaam inkomen. Dit doen we door rentevrije leningen aan te bieden. Eenmaal deze leningen zijn overhandigd kun je helpen in het geven van business training en het uitbreiden van een kleine onderneming. Je gaat betrokken worden vanaf het begin, bij het opstellen van een business plan en het bijhouden van de voortgang.


Geef training sessies en educatieve workshops


Een groot deel van dit project is het opleiden. Je gaat helpen bij het uitvoeren van workshops en business training in de gemeenschappen. Je gaat ook geletterdheid en Engelse les geven. Dit voorziet de begunstigden met de vaardigheden die ze nodig hebben om een zaak op te starten en te runnen.


Help met administratieve taken


Je gaat ook helpen bij administratieve taken in het kantoor van Projects Abroad. Je gaat helpen bij het boekhouden, database, updaten van profielgegevens en rapporten voorbereiden. Je gaat ook samen met de staff onderzoek uitvoeren over het introduceren van nieuwe zaken in de gemeenschappen en de huidige zaken succesvol te houden.

Waar in Ghana ga ik werken?

Cape Coast

Je gaat verblijven in Cape Coast, een vissersdorp in het zuiden van Ghana. Je vindt er historische gebouwen van de tijd van de slavenhandel, maar ook kleurrijke vissersboten en de vriendelijkste bewoners die je kunt vinden. Terwijl je in Cape Coast bent kun je werken in twee gebieden:


Een Lepra kamp vlak buiten Cape Coast


Er heerst een stigma in Ghana rond mensen die lijden aan lepra omdat het wordt gezien als een besmettelijke ziekte en een slecht voorteken. Door dit stigma hebben we een dorpachtig kamp opgezet voor de mensen die lijden aan lepra en hun familie. Dit kamp is gelegen net buiten Cape Coast.


Lepra wordt gezien als een handicap waardoor de mensen in dit kamp geen leningen kunnen aanvragen. We zijn de enige organisatie die rentevrije leningen en business trainingen aanbiedt in deze gemeenschap.


Abukem, een klein vissersdorp


Abukem is gelegen in de buitenbuurt van Cape Coast. De belangrijkste vorm van inkomen is visserij maar dit is seizoensgebonden en gedomineerd door mannen. Dit betekent dat veel vrouwen geen vast vorm van inkomen hebben. Veel vrouwen willen meer leren over het runnen van een zaak zodat ook zij een duurzaam en stabiel inkomen kunnen verdienen.

LUCHTHAVEN TRANSPORT, VLUCHTEN EN VISUMS

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.

An intern gains micro-finance work experience in Ghana discussing business plans with entrepreneurs

Een typische dag op het microkrediet project in Ghana

Je begint de dag met een ontbijt samen met het gastgezin. Eenmaal je klaar bent voor de dag kun je met een minibus taxi of “tro-tro” naar je werkplek vertrekken. Onze staff gaat je rondleiden op de eerste dag en je introduceren aan je collega’s.


De werkuren zijn van 8 uur tot 17 uur. Tussendoor krijg je lunchpauze, die je bij het gastgezin kunt doorbrengen of op je werkplek zelf als de afstand te ver is.


De activiteiten hangen af van dag tot dag. Het is mogelijk dat je de begunstigden gaat bezoeken in de gemeenschap of meer taken uitvoert in het kantoor zelf. Sommige dagen ga je een presentatie voorbereiden en de database updaten. De volgende dag ga je misschien naar het lepra kamp om de mensen te helpen met business training. Het werk staat onder toezicht van een toegewijde leningsfunctionaris en helpt je graag met vragen als je die hebt.


In het avond en het weekend heb je tijd om Cape Coast te beleven en ontdekken. Geniet van een zonsondergang op het strand, proef de delicatessen in een lokaal restaurant of plan weekendtrips.

Interns meet with local business owners and gain micro-finance work experience in Ghana.

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om gemarginaliseerde groepen te ondersteunen en in hun kracht te zetten. We helpen bij het opzetten van hun eigen zaak met de bedoeling om een stabiel inkomen op te bouwen voor hun familie.


IWe doen dit door basis business training te geven en rentevrije leningen aan te bieden. We leggen de focus op twee kwetsbare groepen. Aan de ene kant zijn er de vrouwen uit de vissersdorpen in Abukem.


Daar wordt visserij gedomineerd door mannen. De vrouwen worden dagelijks op de proef gesteld om een vorm van inkomen te vinden en hebben niet de kennis om een eigen zaak op te starten. We geven ze training, leningen en vaardigheden om dit te volbrengen.


Aan de andere kant werken we met kleine lepra kampen buiten Cape Coast. Ondernemers en bedrijfseigenaars hebben het moeilijk om hun eigen zaak te runnen. Door de stigma rond lepra kunnen ze geen leningen krijgen van banken en andere instellingen. We geven hen de training en leningen om ervoor te zorgen dat ze wel financieel onafhankelijk kunnen worden.

We voorzien ook gratis medische zorg in het lepra kamp en maken regelmatig de wonden schoon. We hopen dat deze mensen meer onafhankelijk kunnen worden door het voorzien van een stabiel inkomen.


Als stagiaire microkrediet ga je deze verschillende soorten mensen helpen aan de hand van activiteiten zoals het opstellen van een businessplan of het aanleren van boekhouden. Je gaat de ondersteuning en begeleiding geven die ze nodig hebben. Tegelijk leer je meer over microkrediet en de financiële toestand in een ontwikkelingsland.


Neem deel aan het microkrediet project in Ghana en help mee om mensen in hun kracht te zetten.

ONZE IMPACT

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.

MAALTIJDEN EN ACCOMMODATIE

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.

WEEKEND EN VRIJETIJDSACTIVITEITEN

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.

VEILIGHEID EN ONDERSTEUNING

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.