A student speaks with a project beneficiary during her Micro-finance internship in Senegal.

Stage microkrediet in Senegal

Help mensen die op de straat leven bij het opstarten van hun eigen bedrijf en een financiële onafhankelijkheid

In een oogopslag

Neem deel aan onze stage microkrediet in Senegal en help bij het opstarten van een duurzame toekomst voor talibés die op de straten leven.


Talibés zijn jonge straatkinderen die naar religieuze kostscholen worden gestuurd. Ze worden vaak geforceerd om te bedelen om voedsel en geld. Eenmaal ze 18 jaar oud zijn worden ze achtergelaten zonder enige vaardigheden of de mogelijkheid om zichzelf te kunnen ondersteunen.


Met het microkrediet project in Senegal willen we de talibés advies geven over het opstarten van een eigen zaak en renteloze leningen om een stabiel inkomen op te bouwen. Als stagiaire ga je hier een belangrijke ondersteunende rol spelen met het beheren van de leningen, het opzetten van businessplannen en het geven van advies.

Terwijl je ondersteuning geeft aan de groeiende ondernemers, krijg je een dieper inzicht in de wereld van microkrediet. Dit is een waardevolle ervaring voor je CV en geeft jouw carrière een kickstart in de business en financiële sector!


Je verblijft bij een gastgezin in St. Louis, een stad die je een unieke kijk gaat geven over het dagelijkse leven in Senegal.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage microkrediet in Senegal geschikt voor mij?

Deze microkrediet stage in Senegal is geschikt als je een interesse hebt in financiën, internationale ontwikkeling of business. Je werkt nauw samen met de ondernemers en helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden die ze tot succesvolle ondernemers opleidt. Je gaat ook dagelijks samenwerken met de lokale staff die hun ervaring en kennis over microkrediet graag met je delen.


Meer nog, je geeft waardevolle hulp aan de lokale ondernemers. Wil je dus graag jouw vaardigheden toepassen en een verschil maken, dan is deze stage je op het lijf geschreven.


Je gaat verschillende vaardigheden leren zoals leiderschap, teamwork en aanpassingsvermogen. Dit zijn waardevolle vaardigheden voor jouw toekomstige carrière. Het geeft een boost aan je CV en is een goede ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze stage. Met een positieve ingesteldheid en de wil om hard te werken gaat je heel ver brengen! Onze lokale staff is dag in, dag uit aanwezig om je te helpen en te adviseren als je met vragen zit.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment vanaf een week. Hoe langer je echter blijft, hoe meer je uit deze stage gaat leren en hoe groter jouw impact.

A student speaks with a project beneficiary during her Micro-finance internship in Senegal.

Wat ga ik doe op deze stage microkrediet in Senegal?

Met de ondersteuning van jouw projectverantwoordelijke word je betrokken bij verschillende activiteiten om de ondernemers te ondersteunen. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Beheer en coordineer renteloze leningen
  • Voer workshops uit waar je business vaardigheden aanleert en langetermijn succes aanmoedigt
  • Help bij het ontwikkelen van marketingstrategieën om een klantenbestand op te zetten
  • Bepaal de ondernemers die je gaat ondersteunen en helpen met het opzetten van een eigen zaak

Beheer leningen


Wanneer de ondernemers deel uitmaken van het project kun je de renteloze leningen beheren. Je gaat betrokken worden bij het coördineren van de leningen en terugbetalingen. Je houdt de administratie bij en berekent welke uitstaande betalingen er zijn. Je gaat ook helpen bij het regelen van bijkomende leningen voor ondernemingen die verdere ondersteuning nodig hebben na het terugbetalen van hun eerste lening.


Organiseer workshops


Onze workshops zijn waardevol voor de kleine ondernemers. Ze voorzien de talibés met advies en leren ze hoe een onderneming te runnen. Je gaat helpen met het geven van de workshops en presentaties die de straatkinderen ondersteunt in het opzetten van een onderneming. Door het delen van kennis kun je ervoor zorgen dat hun onderneming een echt succes wordt.


Ontwikkel marketingstrategieën


Een vitaal aspect binnen business management is marketing.Je kunt helpen bij het brainstormen over marketingstrategieën voor kleine ondernemingen en een klantenbestand helpen opzetten.


Help bij het selecteren van de ondernemers

Samen met de projectverantwoordelijke ga je de verschillende business plannen nalezen en bepalen welke ondernemers je gaat ondersteunen. Je gaat bijvoorbeeld op huisbezoeken en interviews doen met de ondernemers om hun visie beter te begrijpen. Je kunt ze ook adviseren hoe ze hun businessplan kunnen verbeteren en aanpassen.


Waar in Senegal ga ik werken?

St Louis

Onze stage microkrediet gaat door in St. Louis, gelegen in het Noorden van de hoofdstad, Dakar. Het is gelegen aan de kust en vlakbij de Senegal rivier monding.


Je gaat werken in de achtergestelde gemeenschappen waar de huizen en de voorziening eenvoudig zijn. Daarom is jouw rol op dit project zo belangrijk. Je gaat ook tijd doorbrengen in het microkrediet kantoor waar je toegang krijgt tot onze voorzieningen zoals computers, internet, printers en meeting ruimtes.


St Louis heeft heel wat te bieden. Tijdens je vrije tijd kun je de omgeving ontdekken met zijn witte stranden en weelderige natuur. Bezoek het National Park of the Birds of Djoudj of ontdek de musea en monumenten in de stad.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Senegal Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage microkrediet

Een typische dag start om 9 uur. Je werkt door tot 12:30 uur en krijgt dan de tijd om te lunchen, rusten en ontspannen samen met je gastgezin. Van 16 uur werk je weer door tot 18:30 uur. Je werkt van maandag tot vrijdag en in het weekend ben je vrij om te doen wat je wilt!


Je begint de werkdag in het kantoor. Daar ga je onderzoek doen naar verschillende bedrijfsstrategieën en ontwikkel je materiaal voor workshops en presentaties. Je gaat ook brainstormen over marketingstrategieën en businessplannen nalezen.


In de ochtend kun je mogelijk helpen met het verzamelen van de terugbetaling en bijhouden van de leningen. In de middag ga workshops geven of interviews doen met potentiële ondernemers.


In de avond ben je vrij om te doen wat je wilt en kun je eventueel dineren met je gastgezin. Of je kunt eropuit gaan en de stad verkennen met de andere vrijwilligers.

Students teach basic maths during their Micro-finance internship in Senegal.

Doel en impact van de stage microkrediet in Senegal

Het doel van deze stage is om een waardevol verschil te maken in het leven van de straatkinderen in Senegal, de talibés. Deze jonge kinderen worden naar religieuze kostscholen gestuurd waar ze bijna geen onderwijs krijgen. Ze worden vaak slecht behandeld en brengen hun tijd door op de straat waar ze bedelen voor geld en eten.


Projects Abroad heeft daarom twee zorgcentra opgezet om de talibés vanaf een jonge leeftijd te ondersteunen door het Kinderopvang project. We hebben de stage microkrediet opgestart om een betere en duurzame toekomst te geven aan de straatkinderen. Door ze te ondersteunen kunnen ze zelfstandig worden en zichzelf ook ondersteunen door kleinschalige ondernemingen.


We willen jou als vrijwilliger ook voorzien van vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een carrière te starten in de bedrijfswereld, internationale ontwikkeling en financiën.


Onder begeleiding van onze ervaren projectverantwoordelijke ga je leren over ondernemerschap, leningen en bedrijfsstrategie. Je doet ook praktische werkervaring op door te werken met de talibés. Je gaat ook de kans krijgen om de werking van microkrediet te leren kennen in een ontwikkelingsland.


Dit project wordt volledig gerund en gefinancierd door Projects Abroad. We rekenen daarop volledig op onze stagiaires om het project mogelijk te maken.


Neem deel aan onze stage microkrediet in Senegal en promoot de ontwikkeling van vaardigheden en het delen van kennis voor achtergestelde groepen.

An intern works with members of a local community during his Micro-finance internship in Senegal.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in St Louis. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Senegalese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Senegal is een prachtig land in West-Afrika en heeft heel wat bezienswaardigheden die je tijdens je vrije tijd kunt ontdekken.


Onze kantoren zijn gelegen in St Louis, een stad vlak aan de kust en zijn witte stranden. Hier ga je de kleurrijke bootjes vinden, pirogues genaamd, met kleurrijke tekeningen en patronen.


Je kunt ook de natuur verkennen in de Nationale parken of het Park of the Bird of Djoudj.


Tijdens je verblijf in Senegal kun je de lokale marktjes bezoeken en leren onderhandelen met de lokale verkopers. Vergeet ook niet de lokale delicatessen te proeven in de verschillende lokale restaurants.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners