Projects Abroad stagaire paardentherapie in Zuid-Afrika kust een paard op het project.

Stage paardentherapie en sociale zorg in Zuid-Afrika

Help kinderen met een beperking tijdens paardrijlessen en werk in een instelling die focust op deze vorm van therapie

In een oogopslag

Doe een stage paardentherapie en werk met kinderen en paarden in Zuid-Afrika. Deze stage is geschikt voor mensen die graag met dieren en kinderen werken. Je helpt kinderen met een beperking en begeleidt ze tijdens de paardrijlessen.


Deze lessen maken deel uit van de revalidatie van de kinderen. Het helpt in het ontwikkelen van hun mentale, lichamelijke en sociale vaardigheden. Deze vorm van therapie helpt in het verbeteren van de mobiliteit, onafhankelijkheid en zelfvertrouwen. Je helpt de kinderen in deze ontwikkeling en verbetert het algemeen welzijn.


De organisatie waarmee we samenwerken, organiseert deze therapiesessies en is afhankelijk van vrijwilligers. Zonder deze hulp, kunnen de lessen niet doorgaan voor de kinderen.


Reis naar Kaapstad en verblijf bij een gastgezin die je kennis laat maken met de Zuid-Afrikaanse levensstijl. De overvloed aan natuur, bergen, strand en bezienswaardigheden zullen je elk weekend verbazen!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You need to speak basic English


Is een stage paardentherapie geschikt voor mij?

Je hebt interesse in psychologie en alternatieve therapie, een voorliefde voor paarden, werkt graag met kinderen en het opvolgen van hun ontwikkeling.


Je overweegt een carrière in sociale zorg of dierenzorg en wilt een eerste ervaring opdoen. Het werk dat je doet op deze stage is uniek en geeft zoveel voldoening, dat vermeld je met plezier op jouw CV!


Vrijwilligers van alle leeftijden kunnen deelnemen aan dit project. Je hebt ook geen ervaring nodig. We voorzien training tijdens het project zodat je weet hoe alles in zijn werking gaat.


Dit project loopt het hele jaar door en dus ook tijdens de schoolvakanties. De minimumduur om deel te nemen aan dit project is 4 weken. Dit zorgt ervoor dat je de training goed kan afronden en een echte impact hebt op de ontwikkeling van de kinderen. Hoe langer je blijft, hoe meer je de vooruitgang ziet in de ontwikkeling van de vaardigheden en zelfvertrouwen van de kinderen.

Stagiaires Paardentherapie werkt met kinderen en paarden in een therapiecentrum in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Wat ga ik doen op het project?

Je kunt verschillende soorten taken uitvoeren op dit project, wat het een interessant en brede ervaring maakt. Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


  • Begeleid paarden en kinderen tijdens de therapiesessies
  • Help in het geven van instructies aan de kinderen
  • Verzorg dagelijks de paarden
  • Leer de verschillende technieken die gebruikt worden binnen paardentherapie

Begeleid paarden en kinderen tijdens de therapiesessies


Tijdens de therapie leidt je de sessies. Je leidt de paarden en begeleidt de kinderen, zodat de dieren doen wat van hen wordt verwacht.


Help in het geven van instructies aan de kinderen


Een andere taak die je opneemt is zijdelings lopen naast de paarden. Het is de bedoeling dat je de ruiter laat ontspannen en ondersteunt.


Je voert de instructies uit die de leider van de sessie geeft en je helpt de ruiter om uit te voeren wat er van hen wordt gevraagd. Je geeft ze vertrouwen en bouwt een relatie met ze op.


Verzorg dagelijks de paarden


Na een hele dag therapie moeten de paarden ook de nodige aandacht krijgen. Je helpt bijvoorbeeld tijdens het voederen, borstelen, verzorgen of uitmesten van de paardenstallen. De paarden raken al snel gewend aan jouw aanwezigheid en je zal ervaren hoe je een bijzondere band kunt krijgen met deze edele dieren.


Leer de verschillende technieken die gebruikt worden binnen paardentherapie


Je leert verschillende technieken die gebruikt worden binnen paardentherapie door te observeren en praktische oefeningen te doen. Als vrijwilliger op het project kun je op elk moment vragen stellen aan de medewerkers ter plaatse. Je krijgt van dichtbij te zien hoe deze therapiesessies in zijn werk gaan.

Onze partner in Zuid-Afrika

We werken samen met de organisatie ‘South African Riding for the Disabled’, die in 1973 is opgericht in Kaapstad. De organisatie geeft aandacht aan mensen met een beperking die willen deelnemen aan paardentherapie of recreatieve ruitersport. Deze vorm van therapie heeft tal van positieve effecten, zowel lichamelijk, mentaal als sociaal. SARDA werkt met kinderen vanaf 6 jaar, maar ook met volwassenen. Met de hulp van vrijwilligers kan SARDA zo’n 200 ruiters ontvangen per week.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Je werkt in een groene buitenwijk in Kaapstad, Zuid-Afrika. Elke dag wordt je opgepikt en afgezet op het project door een transportbusje.


De dingen die je ziet en beleeft in Kaapstad zijn eindeloos en met een uitzicht op de bekende Tafelberg start elke dag goed. Probeer de lokale restaurants, bezoek historische musea en ga hiken in de bergen rondom de stad.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage paardentherapie in Zuid-Afrika

Na het ontbijt bij jouw gastgezin, word je opgepikt en afgezet bij de instelling in een buitenwijk van Kaapstad.


Een dag op het project loopt van 8.30 uur tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Er zijn twee tot zes lessen per dag afhankelijk van het lesschema welke varieert per type groep. Soms zijn er ook late annuleringen, dus er wordt wel een zekere flexibiliteit van jou verwacht.


De lessen duren een uur, inclusief het opzadelen van de paarden. Jouw taken worden bepaald door de klasverantwoordelijke, afhankelijk van jouw ervaring en zelfvertrouwen.


Elke les bestaat uit 8 ruiters, samen met de begeleiders en instructeurs. Kinderen met een beperking kunnen vanaf 6 jaar deelnemen aan de lessen, die wekelijks plaatsvinden. Er worden zo’n 200 kinderen per week begeleidt.


Je helpt ook in de zorg van de paarden. Je spendeert tijd en moeite om deze paarden te verzorgen en aandacht te geven, je helpt bij het borstelen, voeren en uitmesten van de stallen.


Wanneer je klaar bent met werken, kun je de stad verkennen. Leer jouw gastgezin beter kennen tijdens de avondmaaltijden of ga eropuit met de andere vrijwilligers. Je maakt vrienden van over de hele wereld en leert de medewerkers van de instelling beter kennen.

Een Projects Abroad stagiaire oefent met een paard tijdens haar stage paardentherapie in Zuid-Afrika.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om kinderen met een beperking te helpen in hun revalidatie met behulp van paardentherapie.


Onze partnerorganisatie geeft elke week gratis paardrijlessen aan 200 kinderen met een beperking uit 13 verschillende scholen verspreid over Kaapstad. De Western Cape Association for Persons with Disabilities stelt vast dat 82% van deze kinderen onder de armoedegrens leven. Veel van de kinderen die de lessen volgen, kunnen het zich normaal niet veroorloven.


De paardrijlessen verbeteren niet alleen de lichamelijke capaciteiten maar ook de mentale ontwikkeling zoals zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Het belangrijkste blijft het beleven van plezier en vertrouwd raken met deze prachtige dieren.


Omdat deze lessen gratis worden aangeboden, is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers die deelnemen aan deze therapiesessies. Neem deel aan een stage paardentherapie in Zuid-Afrika en verbeter de leefomstandigheden van kinderen met een beperking.

Projects Abroad stagiaire Paardentherapie helpt een jongen met paardrijden tijdens een therapiesessie in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Zuid-Afrika, ook wel gekend als de "Rainbow Nation", kent een grote mix aan culturen. Onze projecten zijn gelegen in Kaapstad, een stad die zoveel te bieden heeft.


Ga surfen in Muizenberg, ook wel gekend als de Surfers Corner, en ga proeven van alle heerlijke delicatessen zoals Cape Malay curry en 'melktert'.


Zuid-Afrika kent een moeilijk verleden waar je meer over kunt leren in District 6 museum en Robbeneiland.


Ontdek het prachtige Silo district waar je het Zeitz museum kunt vinden en de beste koffie van de stad. Maar je reist sowieso ook naar de meest Zuidelijke tip van Afrika om de Tafelberg van dichtbij te bewonderen. Met een cable car sta je op 20 minuten boven op de berg, of doe een van de vele hikes naar de top samen met andere vrijwilligers.


We organiseren verschillende projecten in Zuid-Afrika en de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Wil je graag reizen in een groep dan ga je hier zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten tijdens je avontuur 'down South'!


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners