Assist local doctors and gain valuable public health work experience with Projects Abroad whilst on a Public Health internship in Belize.

Stage Public Health in Belize

Doe praktijkervaring op in de gezondheidszorg door basisgezondheidscontroles uit te voeren in achtergestelde gemeenschappen

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze stage Public Health in Belize en doe praktische werkervaring op buiten een ziekenhuisomgeving. Je werkt met verplegers en geeft mensen advies over de preventie en behandeling van medische aandoeningen. Dit zal je een dieper inzicht geven in de problemen rondom gezondheidszorg waarmee mensen in ontwikkelingslanden kampen.


Je richt je op het bevorderen van een gezonde levensstijl en helpt om niet-gediagnosticeerde ziektes, zoals hoge bloeddruk en diabetes, vast te stellen. Je doet dit door middel van gezondheidscontroles tijdens outreaches op een tijdelijke gezondheidspost. Het werk dat je doet zal helpen om mensen aan te moedigen een gezonder leven te leiden. Tijdens het werk doe je veel ervaring op voor op je cv en leer je vaardigheden zoals het opmeten van bloeddruk.


Je projectwerk vindt plaats in de stad San Pedro. In je vrije tijd kun je het prachtige tropische eiland Ambergris Cave verkennen. Je kunt ook ontspannen met je gastgezin en ervaren hoe de locals in Belize leven.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een stage Public Health in Belize geschikt voor mij?

Heb je interesse in een carrière in de gezondheidszorg? Ben je op zoek naar praktische werkervaring? Dit is de perfecte kans om praktisch werk in de volksgezondheid te doen. Iedereen kan zich aansluiten en het is een geweldig programma voor studenten met of zonder eerdere training en ervaring.


Tijdens je stage leren wij je alles wat je moet weten. Onze medewerkers zijn ook aanwezig om waar nodig toezicht en begeleiding te bieden.


Maak gebruik van je stage in Belize om praktische werkervaring aan je cv toe te voegen. Vertel over wat je gezien en geleerd hebt tijdens sollicitatiegesprekken en zorg dat je universiteitsaanmelding of sollicitatie in het oog springt.


Onze Public Health stages in Belize lopen het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten. Je moet je voor minimaal twee weken aansluiten en je kunt daarna blijven zolang je wilt.

Two Projects Abroad interns are pictured getting ready to go to an operating room and watch over local doctors whilst on their Public Health internship in Belize.

Wat ga ik op mijn stage Public Health in Belize doen?

Bij deze stage Public Health zijn er veel mogelijkheden om praktisch werk te doen en om te leren. Dit is een aantal van de taken waarbij je zult helpen:


 • Assisteer met basisgezondheidscontroles voor mensen in lokale gemeenschappen
 • Geef voorlichting over belangrijke gezondheidsproblemen waarmee de gemeenschap te maken heeft
 • Loop mee met verplegers in een privékliniek
 • Woon medische workshops bij om vaardigheden te leren die je nodig hebt bij de tijdelijke gezondheidsposten
 • Bevorder gezonde voeding voor schoolkinderen door kassen te bouwen en moestuinen aan te leggen

Jouw werk richt zich op de volgende aspecten:


Gezondheidscontroles bij tijdelijke gezondheidsposten


Een groot deel van je projectwerk bestaat uit gemeenschappen ingaan en meewerken bij tijdelijke gezondheidsposten. Je werkt met een lokale verpleger en controleert bloeddruk, bloedsuikerspiegel en gewicht. Verplegers kunnen deze gegevens vervolgens gebruiken om patiënten door te verwijzen of aanpassingen in levensstijl aan te raden die ziekte kunnen voorkomen.


Wanneer je aan het einde van een drukke dag op de tijdelijke gezondheidspost terugkeert naar het kantoor zal je deze gegevens in onze Global Impact Database invoeren. We gebruiken deze om de voortgang van patiënten te volgen en hen over een langere periode doorlopende steun te bieden. Veel leden van de gemeenschap komen regelmatig terug bij de tijdelijke gezondheidsposten om hun gezondheid te controleren.


Voorlichtingscampagnes voor gezonde levensstijl


Je helpt ook met voorlichtingscampagnes over gezondheidszorg in scholen en lokale gemeenschappen. Voer onderzoek uit en maak in het oog springende posters over veelvoorkomende gezondheidsproblemen in San Pedro. Ga daarna lokale gemeenschappen in en geef voorlichting of leid workshops om deelnemers aan het nadenken te krijgen over hun gezondheid. Voorlichtingscampagnes vormen een belangrijk onderdeel van ziektepreventie en het opbouwen van een gezondere gemeenschap.


We organiseren af en toe grotere bijeenkomsten over gezondheid waarbij je je projectmanagement vaardigheden kunt ontwikkelen.


Loop mee met verplegers in een privékliniek


Je loopt een deel van je tijd mee met verplegers in privéklinieken. Je krijgt hier de kans om een andere kant van gezondheidszorg in Belize mee te maken. In combinatie met het outreachwerk dat je doet zal je zo een breed overzicht krijgen van de beoefening van geneeskunde in een ontwikkelingsland.


Medische workshops


Leer tijdens regelmatige workshops de vaardigheden die je nodig hebt op de tijdelijke gezondheidsposten en voorlichtingscampagnes. Je leert over verschillende ziektes en evaluatietechnieken.


Bouw kassen en moestuinen


Voeding speelt een belangrijke rol in algemene gezondheid. Daarom zal je helpen om toegang tot gezond voedsel te verbeteren door kassen te bouwen of moestuinen aan te leggen. Dit is met name belangrijk in Belize, een land dat met ziektes als diabetes en hartziekte kampt.


Waar in Belize ga ik werken?

San Pedro

Deze stage vindt plaats in San Pedro, een stad op Ambergris Cave, het grootste eiland voor de kust van Belize. De stad heeft meer dan 15.000 inwoners. Wanneer je door San Pedro loopt zal je locals je voorbij zien snellen in golfkarretjes en op fietsen, de meest voorkomende vormen van vervoer.


Je voert gezondheidscontroles uit in lokale gemeenschappen. Dit is waar het grootste deel van je werk plaatsvindt. Je zult ook voorlichtingscampagnes organiseren in lokale scholen en meelopen met verplegers in een kleine gezondheidszorgkliniek. Dit is een geweldige manier om werkervaring op te doen in de volksgezondheid terwijl je in Belize bent.


San Pedro heeft prachtige stranden, dus je zult de kans krijgen om het echte eilandleven mee te maken. Maar de gemeenschappen waar je werkt zullen minder ontwikkeld zijn dan je gewend bent. Je vindt er doorgaans onverharde wegen en de mensen hier hebben geen regelmatige toegang tot gezondheidszorg. Daardoor is jouw rol als Public Health stagiair bijzonder belangrijk.   

Airport transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Belize Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op je stage Public Health in Belize

Een typische dag op deze stage is druk en gevuld met veel praktisch leerwerk. Je wordt wakker bij je gastgezin thuis met op de achtergrond het geluid van golven die op het strand breken. Geniet samen van een ontbijt van vers fruit en bereid je daarna voor op een dag op het Public Health project.


Je projectwerk loopt meestal van ongeveer 9.00 uur tot 16.00 uur. Je weekschema ziet er doorgaans ongeveer zo uit:


 • Maandag: voorbereiden materiaal voor voorlichtingscampagnes
 • Dinsdag: help mee met outreaches om in scholen en gemeenschappen voorlichting te geven over gezondheidszorg en een gezonde levensstijl
 • Woensdag: werk ‘s ochtends bij een gezondheidspost en voer in de middag gegevens in
 • Donderdag: werk ‘s ochtends bij een gezondheidspost, voer in de middag gegevens in en volg een medische workshop
 • Vrijdag: breng de ochtend door op de gezondheidspost, voer daarna gegevens in en ga naar je wekelijkse afspraak met je begeleider


Al het invoeren van gegevens en voorbereiden van voorlichtingscampagnes doe je op het Projects Abroad kantoor. Het is een ontspannen werkomgeving met internet en materialen om posters te maken.


De avonden heb je vrij, zodat je de kans hebt om San Pedro te verkennen. Ontspan op een van de witte zandstranden terwijl de zon in de zee ondergaat. Of geniet van een heerlijk diner met je gastgezin en leer wat Spaans van hen.

Projects Abroad intern measuring blood sugar levels as part of her Public Health internship in Belize.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage Public Health?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou te helpen je vaardigheden te ontwikkelen en om te voorzien in de behoeften van de lokale gemeenschap.


We willen jou de kennis en praktische vaardigheden geven om een carrière in de gezondheidszorg na te streven. Je zult tijdens outreaches vergezeld worden door medische professionals, waardoor je de kans krijgt om van hen te leren en vragen te stellen.


Daarnaast zal je ook helpen om hoognodige medische zorg te bieden aan mensen in afgelegen gemeenschappen. Op het eiland Ambergris Cave zijn er geen ziekenhuizen. De medewerkers in de polikliniek en twee privépraktijken, de enige medische voorzieningen op het eiland, zijn overbelast.


Door een gebrek aan openbaar vervoer is het ook moeilijk voor mensen om medische hulp op te zoeken. Het werk dat je bij de tijdelijke gezondheidsposten doet maakt het voor mensen makkelijker om hun gezondheid te controleren en indien nodig behandeld te worden.


We hebben in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Belize vier doelen geïdentificeerd:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verminderen van het aantal gevallen van hiv/aids
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Sluit je aan bij onze stage Public Health in Belize en help ons richting deze doelen te werken.

Projects Abroad interns assist in spreading awareness of obesity and nutrition during their Public Health internship in Belize.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in San Pedro. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Belize en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Belize is een prachtig tropisch land vlak aan de helderblauwe Caribische zee. Er is zoveel te zien in je vrije tijd, of je nu een liefhebber bent van het strand, een nieuwe cultuur wilt beleven of een avonturier bent.


Ga snorkelen langs het Belize Barrier Reef. Ontspan op de witte stranden en geniet van een vers geperst papaya sapje onder de Zuiderse zon.


Er zijn verschillende culturele activiteiten waar je de geschiedenis van het land beter kunt leren kennen. Misschien ga je de oude ruïnes van de Maya cultuur bezoeken of de lokale musea bezoeken!


Tijdens jouw reis ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt er alleen op uit of samen met de andere vrijwilligers in Belize.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners