A group of interns from Projects Abroad during a screening and conducting assessments whilst on theri public health internship in the Phillippines.

Stage Public Health in de Filippijnen

Doe praktijkervaring op door medische basiscontroles uit te voeren en geef voorlichting om ziektes te voorkomen

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze stage Public Health in de Filippijnen en doe praktijkervaring op in de gemeenschapsgerichte gezondheidszorg. Dit project vindt plaats buiten een ziekenhuisomgeving en richt zich in plaats daarvan op kwetsbare gemeenschappen in de Cebu provincie.

 

Volgens het Ministerie van Gezondheid in de Filippijnen zijn zeven van de tien leidende doodsoorzaken niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hartziekte. We hebben jouw hulp nodig om mensen voorlichting te geven over het belang van gezond leven.

 

Je doet dit door te werken met artsen en verplegers om basisgezondheidscontroles uit te voeren tijdens huisbezoeken en outreaches. Je zult ook meewerken aan workshops om een gezonde levensstijl en hygiëne te bevorderen. Daarbij ontwikkel je vaardigheden zoals het meten van bloeddruk. Je zal ook waardevolle ervaring in de volksgezondheid in de Filippijnen opdoen die je aan je cv kunt toevoegen.

 

Je gaat werken in de gemeente San Remigio en verblijft bij een lokaal gastgezin. De avonden en weekenden zijn vrij om de steden, stranden en bergen te verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is deze stage Public Health in de Filippijnen geschikt voor mij?

Dit project is ideaal voor iedereen die een carrière in de gezondheidszorg beoogt. Je zult praktijkervaring opdoen door basisgezondheidscontroles uit te voeren. Je werkt dagelijks samen met medische professionals die je advies en begeleiding bieden.


Maak gebruik van deze ervaring in de Filippijnen om wat praktische werkervaring aan je cv toe te voegen. Door tijdens sollicitatiegesprekken te vertellen over wat je op je stage geleerd hebt zal je ook een streepje voor hebben op de rest. Werkervaring in de volksgezondheid is ook geweldig voor scholieren die overwegen om zich aan te melden voor een geneeskundestudie.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig. Wij leren je alles wat je moet weten.


Onze stages Public Health in de Filippijnen lopen het hele jaar door en je kan stage lopen vanaf minimaal een week. We raden je aan om langer te blijven, zodat je zoveel mogelijk kunt zien en leren.

During an outreach, a student takes the blood pressure of a patient during her Public Health internship in the Philippines.

Wat ga ik doen als stagiair Public Health in de Filippijnen?

Onze Public Health stage in de Filippijnen is een geweldige manier om praktijkervaring in basisgezondheidszorg op te doen buiten een ziekenhuisomgeving. Dit is een aantal van de taken waarbij je zal helpen:

 

 • Sluit je aan bij ambulanceploegen om gezondheidscontroles uit te voeren voor gezinnen in hun huis en om immunisatieacties te ondersteunen

 • Ondersteun fysiotherapeuten die rekoefeningen en oefeningen geven aan patiënten

 • Schaduwlaboratorium en apotheekpersoneel

 • Bied emotionele steun aan psychiatrische patiënten

 • Sluit je aan bij het personeel dat werkt aan een geboorte- en moederprogramma op het platteland

 • Tandartsen helpen met hun apparatuur en patiënten


Je werk richt zich op de volgende gebieden:


Doe screenings tijdens huisbezoeken


Als stagiair Public Health in de Filippijnen zul je ons helpen om huis-aan-huis onderzoeken en controles uit te voeren. Je voert basisgezondheidscontroles uit voor gezinnen, zoals het controleren van temperatuur, hartslag, bloeddruk en gewicht. Misschien wordt er ook getest op bloedsuiker en cholesterol.


Geef voorlichting over gezondheidszorg, voeding en hygiëne


Tijdens deze huisbezoeken zul je ook met het gezin praten over keuzes voor een gezonde levensstijl. Doordat ze in een bekende omgeving zijn zullen ze zich meer op hun gemak voelen bij het ontvangen van medisch advies.


Je zult ook de kans krijgen om mee te helpen bij workshops over gezondheidsgerelateerde onderwerpen in verschillende gemeenschappen. De onderwerpen die je behandelt kunnen zijn:


 • Gevaren van roken en alcoholmisbruik
 • Tandverzorging
 • Voeding en gezonde levensstijl
 • Hypertensie en diabetes
 • Eerste hulp

Geef kooklessen over het voorbereiden van gezonde, betaalbare maaltijden


Tijdens huisbezoeken zal je gezinnen ook voorlichting geven over de baten van het eten van lokaal geproduceerde, natuurlijke voeding in plaats van verwerkte voedingsmiddelen.


Daarnaast zal je ze ook kunnen voordoen hoe ze een paar gezonde basisgerechten voor kunnen bereiden die voedzaam zijn en een heel gezin kunnen voeden.


Registreer, analyseer en rapporteer gegevens


Het registreren, analyseren en rapporteren van je bevindingen met je programmacoördinatoren is een belangrijk deel van je stage.


Je zult een database gebruiken om alle patiëntgegevens te registreren, die dan gebruikt kunnen worden om informatie na te gaan die tijdens eerdere consultaties is verzameld. Na elk bezoek zal je een evaluatie van interventie uitvoeren. Dit helpt ons om lange-termijn resultaten via ons Global Impact Database te volgen en monitoren.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

San Remigio

Met de langste kustlijn van Cebu en helderblauwe wateren is dit dé bestemming voor elke oceaanliefhebber. Maak gebruik van je vrije tijd in het weekend en na je werk om helemaal op te gaan in dit waarachtige paradijs.

 

Je zult ook werken in kansarme gemeenschappen met beperkte toegang tot gezondheidszorg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als Public Health stagiair in de Filippijnen

Een typische dag loopt van ongeveer 8.00 uur tot 17.00 uur met een lunchpauze van anderhalf uur.


Je begint je dag normaal gesproken met een vergadering op het kantoor met je medestagiairs, begeleider en coördinatoren. Daarvandaan vertrek je voor je huisbezoeken voor de ochtend.


Als je dichtbij het huis van je gastgezin werkt kun je naar huis om te lunchen en een beetje uit te rusten. Op dagen waarop je in verder afgelegen gemeenschappen werkt krijg je een ingepakte lunch mee.


Middagdiensten worden normaal gewijd aan gemeenschapsgerichte workshops en kooklessen.


Je krijgt ook één dag in de week de tijd om je bevindingen samen met je coördinatoren te registreren, analyseren en rapporteren en deze informatie in onze Global Impact Database in te voeren. Er kan ook wat tijd worden vrijgemaakt om educatieve presentaties in elkaar te zetten of om workshops bij te wonen waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen.

A student measures the sugar level of a local man during her Public Health internships in the Philippines.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou te helpen je vaardigheden te ontwikkelen en om de algemene gezondheid van achtergestelde gemeenschappen te helpen verbeteren.


Ons Public Health project richt zich op een programma voor een gezonde levensstijl dat ernaar streeft om het aantal voorvallen van niet-overdraagbare ziektes te verminderen. Daartoe horen diabetes, hartziekte en hoge bloeddruk. Volgens het Ministerie van Gezondheid in de Filippijnen tellen deze ziektes voor zeven van de tien leidende doodsoorzaken. Slechte voeding, roken, drugs- en alcoholmisbruik dragen ook bij aan de prevalentie van niet-overdraagbare ziektes.


Als Public Health stagiair kun jij deze problemen helpen aanpakken door samen met ons huis-aan-huis onderzoek en controles uit te voeren. Je zult deze tijd ook kunnen gebruiken om families voorlichting te geven over keuzes voor een gezonde levensstijl.


Hierbij zal je ook waardevolle professionele ervaring opdoen. We willen je de kennis en praktische vaardigheden geven om een carrière in de gezondheidszorg na te streven. Tijdens outreaches word je begeleid door medische professionals, waardoor je de kans krijgt om van hen te leren en vragen te stellen.


We hebben vijf hoofddoelen geïdentificeerd in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor de Filippijnen. Dit zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de kwaliteit van gespecialiseerde of alternatieve gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Help ons deze langetermijndoelen te bereiken door je bij ons aan te sluiten als stagiair Public Health in de Filippijnen.

An intern from Projects Abroad is seen talking a to a young boy and his mother during her public health internship in the Phillippines.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, dus je zult zonder twijfel stranden vinden waar je ontspanning kunt vinden tussen het vrijwilligerswerk door. Er zijn nog heleboel andere activiteiten die je kunt doen tijdens jouw verblijf in de Filippijnen.


Als je zo dichtbij de zee verblijft, is het gemakkelijk om dagelijks te snorkelen, strand volleyball te spelen of te ontspannen op het strand vlak voor zonsondergang.


Cebu heeft een rijke geschiedenis, die je kunt leren kennen in het Fort San Pedro en Magellan's Cross. De stad kent ook verschillende traditionele Carbon marktjes die je niet mag vergeten te bezoeken.


Je kunt de Spaanse invloeden merken tijdens de fiestas en straat parades. Doe je vrijwilligerswerk in eind januari, dan ga je zelfs het bekende Sinulog Festival kunnen beleven, een negendaagse Mardi Gras-geïnspireerd feest.


Verschillende vrijwilligers nemen het hele jaar door deel aan onze projecten op het eiland, de kans is groot dat je samen gaat werken met andere vrijwilligers. Je kunt er samen op uit gaan of je kunt het eiland ook op je eentje verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners